tiistai 18. syyskuuta 2012

Lady Gagaa ja Jazzia. Grafiitteja, Lukkoja ja Lundia

Elokuun viimeisenä perjantaina meijän virmalla oli Sommerfestit. Olipas aika hauskat pirskeet!






Ja Lady Gaga saapui Kööpenhaminaan vetäisemään Sunnuntain kunniaksi keikan. Tuosta sunnustaista nyt jo on aikaa, mutta kerronpa silti. Keikka oli visuaalisesti hieno ja erityishuomion sai Ladyn playbackitön lauluääni. Sehän osaa oikeesti laulaa todella hyvin! Parken oli täynnä ruotsalaisia, homoja ja ruotsalaisia homoja. En tiennytkään että Lady Gaga on ikonina homoille, mutta mitä ilmeisemmin kyllä. Ja olihan se show aika Drag Queen tyyppinen keltaisine latekspukuineen ja super homoine tanssijoineen. Vaikuttava kaikinpuolin.

Gaga ei ilmeisesti juonut ihan hirveitä perseitä 270 kruunua maksavilla (~30 €) virallisilla afterpartyillä, koska maanantaina hän oli shoppailemassa Köpiksen keskustassa: 22 kassillista + pari matkalaukullista vintagea  lähti mukaan ’Time’s Up Vintage’ -liikkeestä. Liike myy hyvin kallista keräilyvintagea kuten Versacea ja Chanelia ja Gaga kävi kaupoilla 4 kertaa muutaman päivän aikana. Putiikin pitäjät siis rikastuivat kertaheitolla Gagan vierailusta. Ja Gaga kertoi pitävänsä kaupungista.


Lämppärinä The Darkness


Candy sai lahjaksi peruukin.

Myös Gaga fillaroi. Kuva osoitteesta: http://www.bt.dk/musik/video-her-shopper-lady-gaga-amok-i-koebenhavn
Käytiin lauantaina syömässä tooodella hyvää ruokaa jota haluaisin suositella. Paikan nimi on Frk. Barners Kaelder Vesterbrossa. Perinteistä Tanskalaista ruokaa ja ihana terassi ulkona. Seutu on melko ristiriitaista - varotuksen sananen.

Sit olis parit kuvat tosta viikon varrelta. Käytiin kattelemassa kaupungin toisella laidalla grafiitteja ja lukkoja.








Seuraava viikonloppu pitikin ottaa sitte hiukan rauhallisemmin ja niinpä ohjelmassa oli vain Stand Up show lauantai-illalla. Esiintyjät veistelivät vitsejä englanniksi jotta mullakin oli mahis pysyä kärryillä.






Viime viikonloppuna lähdettiin Tompsun kanssa visiitille Lundin Kulturnatteniin. Lund on pieni kaupunki Malmön lähellä jonka asukasjakaumasta sen verran, että asukkaita siellä on 100 000, joista 35 000 on opiskelijoita. Lundin yliopisto on rankattu maailman 100 parhaimman yliopiston joukkoon. Tärkeintä reissussa oli rapujuhla tarpeiden hankinta ensiviikonlopulle. Tarkoittaen niitä tilbehöörejä, ei krapuja. Tanskasta kun ei rapujuhlarekvisiittaa saa mistään. Hatut jäi uupumaan kun löydettiin alan liike vasta pari minuuttia yli 4. Neljältähän ne kaikki putiikin sulki lauantaina oli sitten kulturnatten tai ei. Thomas kävi tsekkaamassa ruotsalaisen kostyymiketjun liikkeen Köpiksessä ja myyjä sanoi että ensivuonna he tuovat myös Tanskaan nuo rapuvermeet- kysyntää kun on ollut niin paljon.  

Ja sitten kuvia kauniista kaupungista:














Kahdesti päivässä luukut aukes ja kilke soi. Jengi istui ku koulun kevätjuhlassa odottamassa showta ja aasialaiset kuvas videota tuon 0,5 minuutin ajan. Huhhuh!









Olisin halunnut ton rapuemännän puvun.

Täältä niitä hattuja saa sitten ens vuonna.

Kosto-aurinkolasit -otin kotoa mukaan sateenvarjon enkä aurinkolaseja. Oli pakko ostaa halmisarskat ensihätään.








Ollaanko Ruotsissa ja onko noi Volvoja?

















Lauluvihko...Helangoria ei löytyny...eli pakko printata talon erikoinen vihkosten väliin.






Rocky Martin & The Flamboyant Group
Möllan, Malmö



Malmö




Sunnuntaina Thomas oli järkännyt meille toimintaa. Käytiin aamusella viemässä Vanhukset Norja- Islanti-Fäärsaaret-Irlanti -risteilylle ja jatkettiin itse Frederiksbergin kirpparille. Kolmen maissa pyöräiltiin Nyhavniin ja hypättiin Jazz-veneeseen. Oltiin viimisellä rivillä, joten kuten kuvasta nähdä saattaa, ei yleisöä ollut risteilyllä kovin paljon. Vastaavat turistiveneet olivat kyllä täynnä. Ehkä turistit halusivat kuulla ennemmin selostukset kaupungista kuin ihanaa musiikkia ihanassa maisemassa ja auringonpaisteessa. Risteily kesti 1,5 tuntia, joten matkalla ei kannattanut nautiskella ihan hirveästi juomia. Kitaristi ryntäsikin takaisin maihin päästyä aika kovaa vauhtia miestenhuoneeseen. Kyllä siinä varmaan sellistilläkin neljä bisseä kului soitellessa ja siltoja väistellessä.






Jeps. Siinä kuulumiset tällä erää. Suosittelen lämpimästi Jazz risteilyä Kööpenhaminassa. Toimintaa riittää joulukuulle asti! Kulturnatten Köpiksessä on lokakuun 12. päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti