sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ansaitusti kolmen unohdetun postauksen jälkeen uusia vinkkejä!!!

Eräänä raukeana sunnuntaipäivänä kävimme maistamassa maailman ihanimmat kahvit taatelikakulla tekojärvenrannalla. Tässä tulee kahvilavinkki kahvifriikeille - Riccos. Omistaja on itse friikeistä friikein, joten hän on hyvin tarkka kahveistaan. Paahtaa kuulemma papunsakin ihan omin pikku kätösin. Kahvit mukaan ja itsetehtyä taatelikakkua valkosuklaakuorrutteella makuhermoja kohti auringon laskiessa. Koska aurinko laskee nykyään niin aikaisin en halunnut vielä lähteä kotiin ja päätimmekin käydä Statens museum for kunst - galleriassa, jota olen aina luullut tylsäksi entisaikojen posliiniesinekokoelma mestaksi. Väärin luulin. Pääsymaksuakaan ei jostain syystä jouduttu maksamaan. Vinkki siis sateisiin turistipäiviin tai muuten vaan pimeisiin syysiltoihin, jos Tivoli on jo nähty.

                                


Kristallilamppu. On muuten peräisin Pariisilaisesta hotellista jossa Vietnam ja USA solmi rauhan 1973.                                
Aktiviteetti-vinkki numero 4 löytyy Christianshavnista. Samassa talossa mun entisen kodin kanssa on Spa, johon meijän on pitäny mennä jo ajat sitten. Sisältä löytyi paratiisi - Sofie Badet on pieni Spa, jossa palvelu on ystävällistä ja tuotteet aivan käsittämättömiä. Mahdollisuus on Hamamiin, Saunagusiin, yöSpahan ja hoitoihin. Kokeiltiin hoitoina kokovartalokuorintaa ja spirulina-naamiota, lopuksi iho siveltiin argan-öljyllä ja kasvoihin levitettiin ihoa uudistavaa voidetta. Iho tuntui kuurin jälkeen kuin vauvan iholta. Uskomatonta! Saunagusista olen kirjoittanut joskus aiemmin täällä ja täällä. Suosittelen kokeilemaan jos naapurin/Christianian sauna tuntuu liian rajulta aloittelijalle.

Sitten tulee ravintolavinkki - Maven sijaitsee Nikolaj kirkossa, siis KIRKOSSA ja tarjoilee käsittämättömän hyvää ruokaa. Itse otin artisokka-kampasimpukkakeittoa, ankkaa ja suklaakeittoa mantelijäätelöllä. Täyteen tuli, voin kertoa :) Paikka on tosi hygge ja tarjoilu pelaa. Sinne siis!!

                   

                              

Ja vinkki numero 5 on Von Fressen Vesterbrossa. Brunssi kilpailee raskaansarjan kärjessä. Hinta 100 kr, tosin juomat ei kuulu hintaan, mutta lautanen on täydellisen kokoinen ja täynnä laatupöperöjä. Koska Mayers Deli ja Granola sijaitsevat Frederiksbergissä, voin hyvinmielin tässä nyt ilmoittaa Von Fressenin kiirivän kirkkaaksi ykköseksi Vesterbrossa.

                   



Vinkki numero 6 ei varsinaisesti ole vinkki vaan huomio. Tanskassa kasvaa tyrniä ku jotain hillaa Lapissa konsanaan. Kerääminen on kettumaista puuhaa, mutta katotaan mitä tästä syntyy!

Muija läht ilma housui liikkeel?
Ja vinkki numero 7 on Suomeen: ostakaa tätä! Mä ostin viimeks Prismast kotimatkaevääks ja täsä harmittelen ku ei pali o näkyny tääl. Tarttee alkaa varmaa ite tekemään, mut en usko et on yht hyvää!!






1 kommentti: