tiistai 21. lokakuuta 2014

Cocktaileja ja Luxus-hodareita

Voi moro mikä perjantai! Olen kuullut että Helsingistä löytyy nykyään fine-hodarikioski jonka nimi on Kaartin Hodari ja Hummeri. En ole käynyt kyseisessä kioskissa ja syynä taisi olla kioskiluukun sunnuntaisin kiinni pitäminen. Jokatapauksessa en voi uskoa että mikään hodari maanpäällä voisi päihittää Fodebrættetin luxus-hodareita. Ne oli suussasulavia! Kattokaa ny tota kuvaa!!

 


Tarjoilija suositteli ottamaan kaksi hodaria että lähtee nälkä, mutta koska näitä saa tilattua tosi nopeasti lisää, voi neidit ainakin aloittaa yhdestä hodarista ja kyytipojaksi vaikka pullo samppanjaa ;) Konsepti perustuu siis luxushodareihin ja skumppaan. Listalta löytyy jopa Veuve Clicquotin hiukan tyyriimpi samppanja jos näkee tarvitsevansa jotain vähän kalliimpaa hodarien kyytipojaksi. Normi meikäläisille paikka on kuitenkin oikein naseva. Hodarin hinta on 56 kr (7,5€) ja esim alla näkyvä cocktail 85 kr (11,5€). Vertailun vuoksi mainitsen että normaalisti cocktailit Kööpenhaminassa kustantavat sellaset 95-110 kr.

 
Koska meininki oli niin huima ja perjantai alkamassa, palkitsin itseni myös herkkujälkkärillä. Mää en kestä! Olen siis tunnetusti Churros fani. Nämä vastapaistetut churrot kruunas kyllä perjantaisen nakki-makuelämyksen. Höysteenä vaniljajätskiä, mango ja mansikkahilloa sekä valkosuklaata. Käsittikö jengi nyt että tää ravintola on vierailun arvoinen. Olen menossa taas ensikerralla :)

 
 
Veikkaan että Köpiksen ravintoloilla/cocktailbaareilla menee hiukan liian hyvin kun niiden pitää piilotella itseään. Fodebrættetin edusta on houkuttelevasti mustaa peililasia, joten sisälle ei näe. Nimi on kuitenkin nostettu näkyville perus valokyltillä. Ei tänne kyllä helposti vahingolla eksy, mutta ei kai sillä niin merkitystä olekaan kun pöydät on kuitenkin hyvissä ajoin viikonloppuisin täyteen buukattu.
Koska perjantai oli lähtenyt niin mahtipontisesti liikkeelle, eihän ilta voi siitä enää kuin parantua :) Ihan kulman takana siinteli "salainen" Cocktailbaari. Kaupungissa sijaitsevan 1105:en pikkusisko 1656 noudattaa samaa piilottelulinjaa. Kattokaa ny tota ovea!


Ja mitä paljastuu oven takaa? 





 

Ihan sairaan ihana cocktail lounge. Tarjoilijat super asiallisia ja lämpimasti hymyilevä. Maistoin tottakai Nordic daiquiria jossa yhdityi raparperi ja lakritsi. Maku oli parasta mitä oon koskaan päässy kokeilemaan! Mun uus lemppari cocktailbaari ehdottomasti!







Loppuun vielä perjantailta yks pusukala :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti