torstai 29. joulukuuta 2016

Joulu Suomessa

Kokeiltiin ihan uutta matkustusmuotoa tälläkertaa Nallen kanssa. Ajettiin keskiviikkona Köpiksestä Tukholmaan hyvissä ajoin, käytiin vähän shoppailemassa ja purjehdittiin sitten Siljan sinivalkoisin purjein Turkuun. Oltiin ennen yhdeksää torstaina jo Kuivalahdella. Tarkoituksena oli jäädä Turkuun ja shoppailla vielä vähän lisää, mutta eihän siellä mikään niin aikaisin ole auki. Kaikki mielenkiintoiset liikkeet aukesivat vasta yhdeltätoista. Niinpä söimme aamupalan Kuivalahdella ja lähdimme siitä Tampereelle viimehetken jouluostoksille. 


Kööpenhamina-Tukholma -väli on kyllä todella pitkä aika ajaa. Jos asuisin Tukholmassa käyttäisin varmasti laivaa useinkin, mutta 7 h ajomatka ei ole kyllä mitenkään herkkua. Varsinkaan takaisinpäin tultaessa kun laiva saapuu satamaan kuudelta ja edessä on 7 h moottoritietä. 

Laivalla oli hauska asua koirahytissä. En ole koskaan ennen eksynyt kyseisille koirakäytäville. Oli hassua nähdä samalla kertaa niin monta koiraa laivan käytävällä. Itse hytit oli ihan yhtä siistit kuin tavallisetkin hytit. Annoimme Nallelle kuivatun hännän pureksittavaksi ennen buffettiin lähtöä ja kun palasimme hyttiin oli poika jo unten mailla. Autossa sama juttu. Koska ei ollut aktiviteetteja, Nalle nukkui koko matkan. Ruoka-aikoina se söi hyvällä ruokahalulla ruokansa eikä muutenkaan vaikuttanut mitenkään stressaantuneelta. Se on niin rento jätkä.

 


Joulu vanhempieni Labradorinnoutajan ja toisen Russelin kanssa meni myös mallikkaasti. Kaikilla oli kivaa ja yksi pikku trusseli meni siinä sivussa talon omien koirien mukana. Herkkuja oli kaikille kolmelle vähän liikaakin tarjolla, että kyllä nyt pääsee Nallekin taas perinteiselle tammikuun bikini-fitnes kuurille että mahtuu taas ensikerralla lentokoneessa pienen koiran rajoihin.





Jätettiin tällä kertaa joulupäivän yökerhoilut väliin ja rauhoituttiin oikein kunnolla. Ehdin esimerkiksi katsella kaikki Katsomosta löytyvät Salkkarit putkeen ja nyt tiedän taas missä mennään :) Vielä kun olisi lunta ollut niin olisi ollut 10++ joulu. Tuntuu se aina vähän hassulta kun ei ole yhtään valkoista. Mulla onkin haave vielä joskus viettää joulua pohjoisessa, jonne mahtuu kaikki läheiset omiin huoneisiin ja aktiviteetteihin kuuluisi hiihtoa, laskettelua, lumikenkäilyä ja pulkkamäkeä. Ehkä vielä joskus. Länsirannikolla harvemmin kun on päästy ihan noihin harrasteisiin käsiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti