maanantai 8. elokuuta 2011

Ravintolakokemuksia ja Stella polaris

Ravintola, jota en missään nimessä suosittele on Mamma Rosa. Strøgetillä sijaitseva italialainen ravintola osottautui huonoimmaksi ravintolaksi ikinä. Olisihan sitä voinut hieman sijainnista arvata. Ruokia sai odotella yli puoli tuntia ja odottamisen jälkeen eteen lyötiin pasta-annos, mikä näytti seisseen pöydällä hyvän tovin + sen ulkoasu oli muutenkin kattilasta läväistyn näköinen. Pastaa oli vähän ja se oli mauton. Olen ylistänyt tanskalaisten riittävää suolan käyttöä, mutta tuosta pastasta oli ilmeisesti jäänyt suola lisäämättä kokonaan. Palvelu oli myös jäätävää. Tiedusteltaessa naisten huonetta italialaistarjoilija murahti "alakerrassa", eikä viitsinyt edes osoittaa missä mahdolliset portaat alakertaan olisivat. 

Jälkiruoaksi ostin saman kadun varrelta grepesin. Kärryissä oleva kuva oli houkutteleva tuoreine mansikoineen. Todellisuudessa lettu oli mauton ja sisälle sain teollista mansikkahilloa ilman mansikoita. Ei mennyt siis ihan putkeen tämä ruokailukokemus.

Perjantaina muotiviikkoja katsastamassa olevat vanhempani pääsivät kokeilemaan kanssamme Christianiassa sijaitsevaa ravintolaa, nimeltään Spiseloppen. Ravintolaan on syytä tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin koska se on viikonloppuisin aina täynnä. Kiertelimme ensin hieman Christianiaa ja siirryimme sitten sisälle ravintolaan. Huomasi, että vanhempani olivat hieman huolissaan millainen ravintola voi kaikkien graffitien takana olla. Sisäänkäynti on tosiaan heti Christianian pääportin vieressä ja itse ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee yökerho/konsertti"halli", mutta normaalisti bändit alkavat soittaa ravintolan suljettua ovensa. Spiseloppenin tarjoilijat olivat pukeutuneet omiin vaatteisiinsa ja esiliinaan, joka loi mielestäni Christianiaan sopivan rennon tunnelman. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja ruoka erittäin herkullista. Annoskoot ovat isoja ja viinitarjonta hyvä. Annoksiakaan ei tarvinnut odotella. Kaikin puolin kaikkien kehujen arvoinen ravintola. 4 hengen 3 ruokalajin illallinen tuli maksamaan 200 €, mikä on mielestäni kohtuullinen ottaen huomioon ruoan herkullisuuden ja koon + esillepanon. Ehdottomasti suosittelen tätä elämystä kaikille.

Rappukäytävä Spiseloppeniin





Sisältä paljastuu aivan uskomattoman hygge ja toimiva ravintola

Tomaattisalaatti

Kreikkalainen salaatti

Lammasta

Vasikkaa
Peuraa
Kookosmarenki pistaasijäätelöllä
Suklaakakku

yömyssy

Lauantaina Thomas valmisti illallisen ulkosalla. Ehdimme juuri sopivasti sateen alta jälkiruualle sisätiloihin.

Vanhemmat Christianshavnissa



Sunnuntain brunssi tapahtui Den blå hundissa, Frederiksbergissä. Brunssi 125 kr. ja smoothie 40 kr. Aurinko paistoi ja ruoka oli hyvää. Ehkä mielestäni hieman kallis verrattuna esimerkiksi Christianshavnin brunssiin, mikä tasoltaan on samanlainen, ehkä jopa runsaampi ja mikä sisältää lisäksi kahvin ja mehulasin. Den blå hundille plussaa erikoisista vartaista ja erityisen hyvästä jogurtista.



Brunssin jälkeen siirryimme Østre Anlægille, jossa oli meneillään Stella polaris festivaali. Saavuimme juuri kun Moby oli lavalla. Kyseiselle festivaalille pitkä miinus tulee huonosta informaatiosta. Aikataulua ohjelmalle ei ole saatavissa etukäteen. Meillä oli liput hankittuna etukäteen afterpartyihin, joissa tiesimme Mobyn olevan dj:nä. Kukaan ei ollut kertonut, että Moby esittää omaa tuotantoaan aiemmin päivällä puistossa. Olikin melkoinen pettymys kun tajusimme kuka lavalla on esiintymässä ja mitä hän siellä tekee. Keikka oli akustinen ja sen kahden kappaleen ajan mitä ehdimme kuunnella, olisi ollut kiva olla kuuntelemassa muutkin kappaleet. Aivan uskomattoman hyvä!!


Illallinen The Laundromat Cafessa, josta kuvia tälläkertaa sisältäpäin.



After partyt ja Moby <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti