tiistai 6. syyskuuta 2011

+ 8 kg

Keskiviikkoisin suomalaisille on tarjolla Joogaa Nørrebrossa. Kertamaksu on 75 kruunua ja koko syksy 950 kr. Tuntian sisältö koostuu joogaasentojen opettelusta, hengitystekniikoista, meditaatioharjoituksista ja mukana on myös ripaus filosofiaa. Ryhmässä oli kaikenikäisiä ja kaikentasoisia joogeja. Tunnelma oli leppoisa ja tunti yleisesti mielestäni hyvin tehokas. Työmatkojen ja muiden menojen takia seuraavat 4 kertaa jäävät minulta väliin joten päätin osallistua myös työpaikan tiistai-joogaan. Työpaikallamme on muutamia kerhoja, kuten kulttuurikerho ja urheilukerho. Viikottaisia tunteja työpaikan jumppasalissa on kuminauha/keppijumppa ja jooga. Kyselin osastomme aktiivi-joogeilta minkä tasoisia tunnit ovat ja he suosittelivat osallistumaan. Liikuntakerhon jäsenyys on kuukaudessa 10 kr ja kultturikerhon 40 kr.

Viikonloppu oli ihanan rauhallinen. Ei mitään tekemistä. Lähdimmekin perjantaina töiden jälkeen Malmöhön. Malmössä oli Malmö-festivaalit, joten kaupunki oli täynnä ihmisiä. Oikeaa kuvaa kaupungista ei siis ihan saanut. Nättiähän siellä oli ja aurinkokin paistoi. Ihmiset oli mielestäni aika paljon enemmän ruotsalaisia niin pukeutumisessaan kuin käytöksessäänkin. Suoritimme pientä shoppailua, kun tuntui tuo ruotsin kruunu olevan hieman edullisempi kuin tanskan vastaava. Junia olisi tullut takaisin Köpikseen tunnin välein, mutta lähdimme jo hyvissä ajoin. Väsymys painoi silmiä. Junamatkan kesto on vaivaiset 30 min, joten iltareissu oli ihan riittävä.

Mämmiä

Kemiaa valmistuneelle

Malmö

Malmö

Malmö

Malmö ja vesikampaus

Dinner

Lille torget

Terangi

Malmö

Malmö festival

Pullossa

Metrilakut
Perjantain ja lauantain välisenä yönä oli ukkosmyrsky jollaista en ole eläessäni nähnyt. Vettä tottakai tuli kaatamalla, mutta samalla koko taivas oli keltainen. Salamoiden välillä ei ollut kuin ehkä sekunti jos sitäkään ja ukkonen jyrisi taukoamatta. Hullua herärä mailmanlopun ääniin!!

Lauantaina brunssi perinteisesti omassa kahvilassa Christianshavnissa. Istuskelimme terassilla kun alkoi sataa täysillä. Nopea siirtyminen kuppien ja lautasten kanssa sisälle. Kyllä harmitti! Pientä shoppailua, kuten uudet aurinkolasit hävitettyjen tilalle ja lounas Kalaset:lla (pannukakkuja kostoksi sateesta). Kuurottainen sade oli liiankin tuntuva!! Ilta sujui huoletta kotosalla elokuvia katsellen.

Banaanisuklaa- ja mustikkapannukakut ála Kalaset 
Sunnuntai kului kävellessä ympäri kaupunkia. Tässäpä jotain kuvia matkanvarrelta.  Huom aurinko paistoi!
Skt. Jørgens sø

Frederiksberg

Den Romantiske Have

Urheilijalle Ramlösa ja toiselle suklaakakku ja "urheiluvesi"

Tiistaina oli perinteikäs köpistyneiden suomalaistyttöjen illallinen Viejo Mexicossa, Kongensgade 61:ssä. Palvelu oli todella hidasta. Tosin meitä oli melkein 20, mutta pöytävaraus oli tehty kuitenkin etukäteen. Odottelussa meni kahden oluen verran. Pollo picante 159 kr oli huonointa kanaa mitä olen koskaan maistanut!! Kana oli limaista kuin sen joukossa olisi ollut ihan tuhottomasti rasvaa/ihraa. Lisäksi oli maissilastuja. En voi suositella tätä ravintolaa kyllä kenellekään. Ilmeisesti muiden annokset olivat ookoo. En nyt silti kuullut ilahtuneita kirmaisuja ja kukaan ei jäänyt ottamaan jälkiruokaa. Annokset olivat myös melko pieniä.
Keskiviikkona oli vuorossa DHL, mikä juostiin Fælledparkenissa. Matka oli 5 km ja juoksuun osallistui yhteensä 125 000 ihmistä viitenä päivänä. Ideana oli että joukkueessa oli yrityksestä 5 jäsentä. Juoksu oli viestityyppinen ja vain viimeiseltä otettiin saapumis aika sirun avulla. Matka joukkueelle oli siis 25 km. Juoksu oli tarkoitettu yrityksille ja luokkia oli kolme: naisten joukkueet, miesten joukkueen ja sekajoukkueet. Samoja DHL:n sponsoroimia juoksuja on myös Århusissa, Odensessa ja Aalborgissa. Osallistujat kaikilta paikkakunnilta yhteenlaskettuna tapahtuma on mailman suurin juoksutapahtuma. Juoksun jälkeen yritykset nauttivat barbeque tunnelmissa omissa teltoissaan. Tietenkin palautusjuomien kera.

DHL reitti
DHL-style

DHL

DHL

DHL
Kovien juoksujen jälkeen torstaina oli osastomme rentotusiltamat. Iltamat alkoivat Christianian opastetulla kierroksella. Opastettu kierros oli minulle jo toinen, mutta koska opas oli eri kuin viimekerralla, paljon uutta tietoa lähti mukaan kierrokselta. Ilma oli mitä parhain ja opas oli todella mukava ja asiansa osaava. No miksipäs ei jos on elänyt Christianiassa sen perustamisesta lähtien. Kierroksen jälkeen nautimme illallisen Spiseloppenissa. Ruoka oli edelleen kielen mennessään vievää. Menu oli vaihtunut sitten viimekerran. Valitsin alkupalaksi vuohenjuusto/pesto leivän. Pääruuaksi vasikkaa perunapyreellä ja jälkiruuaksi raparperia, karamellikastiketta ja jonkinlaista moussea. Mmmm...edelleen suosittelen lämpimästi. Aivan upea paikka!!!
Christiania

Christiania

Teekutsut Christianiassa

Perjantaina kahdeksan maissa lähdin kohti supi-Suomea. Lauantaina oli Saijan ja Jussin häät, joista suuri kiitos heille. Aivan täydellisesti onnistuneet ja tunnelma oli todella iloinen ja rento. Jussin ystäväpiiriin kuuluu niin monta valokuvaajaa etten viitsinyt amatöörinä itse ottaa kameraa mukaan. Valokuvia siis odotellessa. 
Saija ja Jussi

Saija ja Jussi

Saija ja Jussi

Sunnuntaina kävin Kuivalahdella katsastamassa uuden talon valmistumista ja syömässä grilliherkkuja. Perustukset on jo pystyssä. Edellinen tarkoittaa siis että joulu pitää viettää keskustan pienessä kaksiossa. Odotan mielenkiinnolla:) Illalla shoppailua äidin butiikissa ja nautiskelua hyvässä seurassa. Olipas kiva viikonloppu. Se alkaa syksy olla kohta väkisin päällänsä. Aamuisinkin väsyttää ihan valtavasti...selkeä syksyn merkki! Onneksi uudet työtehtävät pitävät mielen virkeänä ja koko tytön kiireisenä! Otsikko pistää myös tytön väkisin unohtamaan kesän ja aktivoitumaan syksyn uusiin haasteisiin. Torstaina lähtee testiin Christianshavnin hotjooga.

1 kommentti:

  1. Todella kiva että pidät tätä blogia yllä :D
    Milenkiintoista lukea mitä kaikkea siellä on tapahtunut.
    Itsellänikin haaveena muutto sinne Köpikseen mutta työpaikka yhä hakusessa. Toivottavasti pian tärppää :D

    VastaaPoista