tiistai 13. syyskuuta 2011

Suomalaisia ja Rapuja

Viikonloppu oli kovin onnistunut kaikinpuolin. Perjantai alkoi Christianiasta parilla olusella. Katja ilahtui löytäessään loistavan Tanskalaisen tuotteen: siiderin ilman kuplia. Tarkoituksena oli mennä Tivolin perjantai rockiin. Tivolille asti ei kuitenkaan koskaan päästy vaan söimme itsemme ähkyksi Cafe Katzissa.

Edellämainitulle ravintolalle tipahtelee pisteitä. Tilasimme coctailit odotteluun. Ruuat ja coctailit saapuivat kuitenkin samaan aikaan ja hyvin nopeasti. Ruoka oli toisinsanoen lautasilla samassa ajassa kuin baarimikko valmisti drinkit. Annoksissa oli koko, näyttävyys ja maku kohdillaan. Myös coctailit ja viini olivat hyviä tottakai. Tarjoilia yllätti meidät osaamalla jonkin verran suomea. Paikka oli kaikinpuolin viihtyisä ja laskukaan ei ollut armoton.



Ähkyn jälkeen kasa suomalaisia ei siis päässyt enää etenemään Tivolille, vaan ryömivät koloihinsa nukkumaan. Lauantai aamu lähti liikkeelle pienillä rapujuhlahankinnoilla ja kakun valmistuksella. Katja ja Antti yhtyi "brunssikokemukseen", joka enkä oli ennemmin brunssin, aikaisen lounaan ja snäksien risteytys. Paikka oli Cafe phenix ja paikallinen tsatsiki oli melkein kuin Kreikassa. Ehkä myös ihana aurinko auttoi fiiliksen syntymistä. Ranskalaisista ei heru bojoja. Maistuivat kuin olisivat vanhassa rasvassa keitettyjä.

Aterioinnin jälkeen matka jatkui eläintarhaan. 140 kruunua per aikuinen ja olihan siinä puistolla mittaa. Ei ehditty käydä edes moikkaamassa kirahveja alikulkusillan toisella puolella, niin paljon oli pelkästään jo yhdellä puolella näkemistä. Kuudelta alkoivat rapujuhlat, joten eläinten tutkiskelu piti jättää kesken ja lähteä keittelemään rapsuja.




Anni odotteli jo muuta porukkaa oven takana kun me saavuimme skumppapullon kera takaisin juhlapaikalle. Rapujuhlien järjestys Tanskassa ei ole niin helppoa kuin luulisi. Syksyllähän suomessa kaikki kaupat ovat pullollaan tilbehöörejä rapukekkereille. Samoin Ruotsissa. Täällä ei. Ainoastaan Tanskan lippuja...serpentiinissä, lautasissa, serveteissä, ilmapalloissa, pikkulipuissa...eikä rapuveitsiä. No värit ainakin oli oikeat ja ilmesesti Tanskan lippu on tanskalaisille yleisjuhlavarustus. Sitä voi käyttää juhlassa kuin juhlassa niin ei tarvitse aina ostaa eri teemoilla kuoseja. Eläintarhasta löytyi Rauno-Rapu joka koristi pöytäämme ja eiköhän tuo rapujen juhlistun onnistunut ihan hyvin muutenkin ilman rapukuosisia tilbehöörejä. Lauluja ja snapseja löytyi -se on pääasia.


Rauno-Rapu
Tanskalainen taidonnäyte "smørrebrød ravuilla"
Anni ja oi niin passeli Golden lady rapujuhliin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti