sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Rauhallisia viikonloppuja

Perjantaina töiden jälkeen kävimme syömässä Frederiksbergin Wok Shopissa. Paikka oli aika pikaruokalatyyppinen ratkaisu ja mekin istuimme kuudenhengenpöydässä 4 muun tyypin kanssa. Lasin viiniä tilatessaan sai lasin viiniä. Perus mehua. Annoskoko oli riittävä ja ruoka oli mielestäni oikein hyvää. Hinta oli ehkä silti vähän suolainen. 250 kruunua ruuat, viinilasi 40 kruunua, bisse 35 kruunua.
Jälkiruuan haimme irtokarkkiparatiisi Sukkertoppenista. Hyvin halpoja ja tuoreita irtotartteja ;) ja paljon!!

Wokshop
Wok Shop
Lauantaina heti hotyogan jälkeen oli vuorossa luostarivierailu Esrum Kloster & Møllegård:iin syksyisessä tihkusateessa. 



Viljan jauhanta kone. Munkit keittelivät myös bisseä tiluksillaan.
Hevosia sai mennä myös aitojen sisäpuolelle silittelemään.
Hepuli
Lasten teatterinurkkaus

Frederiksborg Slot eli linna oli sopivasti matkanvarrella takaisin kotiin.


Huomaa karkkibussi henkilöauton takana


Varis oli sittenkin siiderihaukka
Linnan puisto

Kotimatkalla kaupasta lähti mukaan stegt flæsk ainekset sekä Paksu Pepe XXL Suomesta.



Uusi leivonnaisten sutimissetti. Munan mentävä lila kulho ja pieni pinkki suti:)
Ja sitten hypätäänkin tähän viikonloppuun. Perjantaina Kööpenhaminan keskusta täyttyi kulttuurista. Ohjelma oli hippasen liian laaja yhdeksi illaksi. Ohjelmat alkoivat kaikki noin kuuden aikaan illalla ja jatkuivat 22-00 asti. Afterpartyt olivat Carsbergin tiloissa. Kultur Kit, mikä sisälsi rintamerkin, jolla pääsi kaikkiin kohteisiin ja käsiohjelman sai ostaa kirjastoista 90 kruunulla. Aloitimme illan Cafe Retron tomaattikeitolla ja Thy pilsnerillä. Siitä jatkoimme pohjoismaiden teltoille, joissa Suomi oli tällä kertaa pääesiintyjänä. Ihmiset saivat saunoa telttasaunassa, 22-pistepirkko oli esiintymässä ja suomalaisista ruuista oli maistiaisina kylmäsavulohta, riistakastiketta perunamuusilla ja puolukoilla, mustikkakeittoa murusilla ja kermavaahdolla ja hapankorppuja juustoilla. Myös muurinpohjalettuja hillolla ja sokerilla oli saatavilla. Letut maistui ihan kesälle ja Kuivalahdelle!! Joimme pari tanskalaista olutta, söimme dumbleja ja katselimme kun ihmiset tanssivat suomalaista tangoa :) Thomasin ystävä liittyi seuraan ja siirryimme Cafe Hoppesiin. Itse söin natchosia, jotka oli kyllä hyviä (nachos 89 kr, bisse 46kr), Sanoisin että baari on erittäin hyvä jos haluaa vain seurustella napostella nachoseja ja juoda bisseä. Hygge. Mutta ruoka oli kyllä kaikkien mielestä keskivertoa. Riisi oli kylmää ja kuivaa ja hampurilainen keskiverto. Itse kehun kyllä nachoja :)
Suomalaisia maistiaisia

Saunateltta

Tangoa hanurin tahdissa

Itse ministeri-Enestam oli tullut tanssimaan.
Plätei
Maistiaisia.
Suomalainen esitys esitettynä suomenruotsiksi. Suomenkieltä lavalla ei tosiaan kuulunut.
Katujen liikkeet olivat kaikki auki yömyöhään ja koristeltuja.
22-pistepirkko

Sotilaiden ratsastusrykmentti kierteli ympäri pieniä katuja.

Palokunta esittäytyi.





Erilaisia esityksiä.
Botanisk Have










Lihansyöjä kaktuksen kukat ei haise kovin hyvältä.

Eksoottisten hedelmien maistiaisia
Sienikokoelmat, Punasella merkityt myrkyllisiä, valkoiset hyviä ruokasieniä.
Carsbergin edessä soittopelit soi.
Taideteoksia.
Carsbergin hallu ja after partyt
Leikkiä ikä kaikki.
Killumista kylmyydesä.
Oli tarkoitus käydä katsomassa myös Gröönlantilaisten talo, jossa he tarjoilivat perinteisiä ruokiaan. Jäi kuitenkin tältä vuodelta väliin. Näimme pelastuslaitoksen tapahtumineen, josta jatkoimme Botanisk Havenille, jossa puisto oli kylmyyden keskellä ihanan lämmin, kostea ja hygge. Lähdimme kun puisto suljettiin ja jatkoimme matkaa Vestebrogadelle, jossa esiettiin aivan uskomattomia valokuvia eri taiteilijoilta (16tyve). Olin vaikuttunut ja harmittikin ettemme ehtineet näkemään enempää. Näimme viimeiset 15 minuuttia ennen sulkemista. Matka jatkui Carsbergille ja afterpartyihin. Eri Dj:t soittelivat hyvää musiikkia ja tottakai juotavaa löytyi. Vessoja aivan liian vähän mutta tilaa oli hyvin. 

Lauantai aamu lähti käyntiin shoppailulla ja Cafe Munkin brunssilla koska Kalaset eivät tarjoilleet ruokaa ennen kello kolmea. Ei ole paljon kehuttavaa kyseisessä kahvilassa. Ensin positiiviset puolet. Hyvä palvelu, ystävällistä, aidosti hymyilevää ja nopeaa. Ruoka jonka takia yleensä ravitsemusliikkeeseen mennään ei ollut mistään kotoisin. Otin weekend brunchin (120 kr) ja Thomas vegeversion (99). Munakas oli suolaton !?!?!?!?, kahvi tai tee ei kuulunut hintaan, hedelmät eivät tosiaan olleet tuoreita, bageli oli hyvä, jopa kuuma, juustot hyviä ja lohisössökin ookoo. Mussaka ei ollut todellakaan hyvänmakuista, eikä hummus. Pannukakut oli myös ookoo, ehkä jotain tilbehööriä ois kaivannut. Vegetarinen versio oli täysi pettymys. Kuten kuvasta näkyy, jos munakas ja mussaka olivat hirveitä mitä jää jäljelle paitsi näivettyneet hedelmät. Weekendiin kuului tuoremehu, mutta vegeen ei mitään juotavaa. Hinta oli siis sama kuin yleensä jokapaikassa, mutta taso tosiaan ei kovin kehuttava.

Weekend brunch
Vegetarian brunch


Lauantai jatkui shoppailulla. Ostimme maalaussetin. Rankka työ vaatii rankat keinot relaksoitumiseen:) 
Ja makukokemuksilla. Olin ostanut jo jokin aika sitten meille Sweet dealista ravintola Amalfiin 4 ruokalajin illallisen. Päätimme lähteä kokeilemaan ravintolaa illan ratoksi, koska sunnuntaina pitäisi olla taas urheilukunnossa. Sweet deal tarjosi illallisen puoleen hintaan ja maksoinkin illallisesta 150 kr/ henkilö. www.aok.dk sivuilla ihmiset olivat arvostelleet ravintolan melko huonoksi palvelultaan. Sanoisin, että palvelu olin hyvin tyypillistä italialaista. Annokset tulivat pöytään nopeasti, eikä muutenkaan palvelussa mielestäni ollut mitään moitittavaa. Ruoka oli aika perussettiä. Ei ihmeellisiä makukokemuksia mutta silti ihan maittavaa ruokaa ja mielestäni hienosti kuitenkin laitettu esille. Menu 1 kuului * Astice Profumato all Aneto - Gratineret halv hummer med basilikum, hvidløg og dildsmør. *Carpaccio di Tonno - Tun carpaccio med rød coulis. *Filetto di Manzo - Stegt oksefilet med dagens garniture og sky infusion chocolat. *Zuppa di Cioccolata - Estragon/chokoladesuppe med sommerbær og sprød tuile. ja Menu 2: *Salmone rillette - Lakse-rillette med basilikum mascarpone-vinaigraitte. *Ravioli Burro e Salvia - Fyldt ravioli med ricotta og svampe i salvie smør. *Struzzo - Stegt strudse-filet med spinat gratin og trøffel/safran-sauce. *Fragilité - Nougat fragilite med mangois.

Astice Profumato all Aneto - Gratineret halv hummer med basilikum, hvidløg og dildsmør. Mitäänsanomaton :( 
Salmone rillette - Lakse-rillette med basilikum mascarpone-vinaigraitte. Tosi hyvänmakuinen! 
Ravioli Burro e Salvia - Fyldt ravioli med ricotta og svampe i salvie smør. Ok.
Carpaccio di Tonno - Tun carpaccio med rød coulis. Tonnikalaa ei meinannut löytää lautaselta niin ohuen ohut siivu sitä pohjalla oli. Maku oli ihan hyvä, jokseenkaan ei kovin tonnikalainen :)
Struzzo - Stegt strudse-filet med spinat gratin og trøffel/safran-sauce.  Eli lammasta. Ei kuulemma liikaa kehumista.
Stegt oksefilet med dagens garniture og sky infusion chocolat. Edes yksi neljästä osui nappiin. Nokare perunapyreetä oli melko turha mutta liha oli todella mehukasta ja kastikkeen hieno suklaan maku sopi muiden makujen kanssa täydellisesti. Nappi! 
Fragilité - Nougat fragilite med mangois. Sanoisin että parempaa kuin minun  vaniljaunelmani. Kakku alla ehkä liian pähkinäinen, mutta jäätelö oli kyllä parasta mangoa mitä olen saanut.
Zuppa di Cioccolata - Estragon/chokoladesuppe med sommerbær og sprød tuile. Aika mitäänsanomaton suoritus. Ookoo, mutta näitä nyt saa missä vain.
Ravintola oli kyllä viihtyisä.
Ja jälkiruuaksi irtokarkkeja elokuvan kera.
Sitte pieni urpoilupäivitys. Norwegian on muuttanut lentoaikataulujaan vammailun puolelle meneviksi. Ennen perjantaisin oli mahdollista lentää 70 eurolla Helsinkiin sopivasti töiden jälkeen. Lähdin kahdelta töistä ja lento suomeen lähti 15.40, Helsingissä kuuden maissa. Muita lentovaihtoehtoja perjantaille oli aamulento ja iltalento. EI OLE ENÄÄ!!! Ainut suora Norwegianin lento on nyt 20.30. Muut lennot ovat Oslon tai Tukholman kautta ja kestoltaan 4 tunnista 9:ään tuntiin. Helsingistä pääsee suoralla lennolla samaisella yhtiöllä Kööpenhaminaan perjantaina vain aamu seitsemältä. Hyvästi viikonloppuretket Helsinkiin!! Olin kirjoittamassa palautetta Norwegianille, mutta osoitetta ei ole olemassa tälläiselle toiminnalle. Asiakas voi kirjoittaa kirjeen ja lähettää sen postitse Osloon. Luulen, että yhtiö välttyy tällä liikkeellä aika paljolta palautteen käsittelyltä. Itse aion kirjoittaa kirjeen suomeksi, tanskaksi ja englanniksi ja lähettää ne Norjaan luettavaksi. Perjantain lennot olivat aina täynnä, joten luulisi niiden olevan kannattavia! Murr!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti