tiistai 27. joulukuuta 2011

Pikkujoulut glögillä ja Joulu Suomessa

Pauliina Espoosta saapui ilahduttamaan minua ja Annaa näin joulun alla. Aloitimme perjantai illan Grill housen herkku pizzoilla ja glögillä. Annan vinkkinä mainittakoon että Irman oma glögi on herkkua. Oma mielipiteeni on että glögi kuin glögi, hyvää se on. Ilta jatkui Penthousessa perinteisin merkein. 

Aamulla kävimme brunssilla kanaalin kupeessa. Christianin joulumarkkinat jouduimme jättämään väliin- jono rakennukseen oli aivan liian pitkä ja mielikuva sisällä olevasta tungoksesta ei sekään houkutellut. Jatkoimme pienimuotoisella shoppailulla keskustassa...ihme juttu, että myös keskusta oli täynnä. Testasimme myöhemmin burgeri ravintola Hachéa, Rømersgadella. Kaikki burgerit on 95 kr, ranskalaiset dipillä 35 kr ja limu 25 kr. Kolmen hengen gurmee burgerit siis 495 kr. Itse testasin Kreikkalaisen hampurilaisen, jossa oliiveja, fetaa ja tsatsikia. Ihan uskomattoman hyvä!! Burgeripaikkana siis suosittelut ehdottomasti. 

Tiistaina käytiin katsomassa mun töiden jälkeen ne Christianian joulumarkkinat uusiks. Harmillisesti myyjät olivat keräämässä tavaroitaan jo pois. Jäi siis ne joulumarkkinat nyt tältä vuodelta näkemättä. Markkinat olivat auki 12.-20. joulukuuta, mutta ensivuonna sitten paremmalla ajalla. Tuolla nopealla silmäilyllä näytti siltä että markkinoilta olisi voinut ostaa vaikka kaikki joululahjat. Ehdottomasti kaupungin parhaimmat siis. Tivolin venäläinen joulu jäi myös näkemättä. On ollut sen verran sateista ettei ole huvittanut lähteä katsomaan lumetonta ja märkää maisemaa sekä sinistä joulumiestä. 

Joulun viettoon lähdin vasta 23. päivä perjantaina. Lento lähti kahdeksalta illalla ja olinkin kotona Raumalla vasta kahden aikaa yöllä. Huh mitä reissaamista. SASlla oli jouluaaton aatolle vain yksi suora lento, klo10 aamulla. Siksi siis valintani osui tälläkertaa Finnairin lentoon Helsingin kautta. Vaikkei Helsingissä joudukkaan odottelemaan kauaa, matkaan tuhrautuu silti selvästi enemmän aikaa kun suorilla lennoilla.

Aattona käytiin ensin ostamassa viimehetken unohdukset Prismasta, jossa oli mahdollista osallistua myös hartauteen. Joulurauhan julistus kuunneltiin klo12 lumettomalla torilla. Siitä kynttilät haudoille, jouluruoka ja sauna. Jotenkin oli tosi väsynyt tunnelma. Oli varmaan tuo eilisen päivän matkustus ja lyhyet yöunet + ei se niin herkullista ole kyllä nukkua Villen kanssa vierekkäin vuodesohvallakaan. Odotan jo niin ensi Joulua, isompia tiloja ja oikeaa joulutunnelmaa. Joulupäivänä käytiin tervehtimässä serkut ja ehdin nähdä pikaisesti myös Katjan, joka ei tänä vuonna päässyt mukaan iltahumputteluihin. Jonna ja Jyri lähtivät tänä vuonna mukaan Rauman jouluyöhön. Domino oli aika tyhjä, tai tyhjä siinä mielessä, ettei siellä tuntenut ketään. Jälkikäteen kuulin, että NE bileet olisi ollut Hovissa. Mistä noita tietää. Tuli sellainen olo ettei välttämättä ensi vuonna tarvitse mennä lainkaan kun DJ jumputti Boten Annaa.






Charlien lahjojen hypnotisointi

Villen hauska joululahja
Matto jäi kiinni pasteija peltiin.

Joulupäivän juhlinnat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti