tiistai 3. tammikuuta 2012

Tivolin venäläinen joulu ja vuoden vaihtuminen Berliinissä

Luulin jo että en ehtinyt nähdä ollenkaan Tivolin joulua, mutta onneksi joulu jatkui Tivolissa vielä virallisen joulun jälkeenkin. Jouluteeman lisäksi taivaalla räiskyi ilotulitus välipäivien aikana. Torstaina töiden jälkeen kävimmekin siis ihailemassa jouluista tunnelmaa, ilman lunta mutta kera ihanien valojen.




Otin perjantain omaa lomaa ja lähdimme Berliiniin uuden vuoden viettoon. Lennot oli vain 50 €/hlö EasyJetillä. Lähdimme aamu varhain Köpiksestä, mutta silti tuntui kuin perjantai olisi lurpsahtanut viemäristä alas. Tarkoituksena oli shoppailla, mutten silti shoppaillut mitään. Illalla kävelimme hotellin lähistöllä etsimässä sopivaa ravintolaa ja löysimmekin Michelinoppaasta löytyvän ranskalaisen Entrécoten. He lupasivat vapaan pöydän löytyvän puolessa tunnissa. Kun odotellessa olisi kuitenkin mennyt loppujen lopuksi enemmän päädyimme pasta/pizza ravintolaan, jossa itsetehdyt pastat ja pizzat suoraan kiviuunista. Pasta oli kyllä todella hyvää, ja hinta huokea. Päädyimme varaamaan pöydän Entrécotesta sunnuntaiksi paremmalle ajalle. 

Lentokentällä/Rautatieasemalla, Berliini

Hotelli

Huone


Ovista sisään

Aula

Silmä


Hotellin coctailbaari
  
Coctailbaari

gat point Charlie ulkoa

Museum for communication next to our hotel
L'orealin ja gat pointin välistä taidetta


Puuterikirkko...ikkunat mosaiikkilasia



Currywurst





Pari konvehtii


Lauantai aamulla kävimme aamiaisella Starbucks Coffeessa, joita muuten on joka kulmassa Berliinissä. Jatkoimme hemmottelua Liquid roomissa - ihana spa kuollut meri altailla, ulkoaltaalla ja erilaisilla saunoilla. Thomas antoi minulle synttärilahjaksi lahjakortin kokovartaloaromahierontaan ja nyt pääsin siis rentoutumaan huolella tässä ihanassa ympäristössä. 

Illalla kävimme illallisella hyggessä Itävaltalaisessa ravintolassa. Muuten päivä kului kuumeisen poikaystävän seurassa hotellihuoneessa. 

Thomas oli kipeänä ja jalkeilla buranan voimalla joten kävimme illalla vain katselemassa ilotulituksen, jonka jälkeen nukkumaan. Aika vaarallista touhua tuo rakettien kanssa pelaaminen ihmismassassa. Monta ambulanssia haki potilaita sinä aikana kun seisoskelimme etäämmällä ihailemassa tulitusta.


Sunnuntaina kävimme samppanja-aamiaisella hotellimme ravintolassa. Tosin henkilökunta haki sampanjan pois jo ennen kun ehdin sitä juoda, sillä välin kun itse olin hakemassa lisää ruokaa. Päivä kului rattoisasti nähtävyyksiä tarkastellessa. Olimme varanneet etukäteen ajan Reichstagiin kello 2. Lisäksi näimme Brandemburger Torvin, Fernsehturmin, Berlin Domin ja tietysti Berliinin muurin, jossa komeili mittava graffiti galleria. Illalla kävimme nauttimassa illallisen Entrécotessa ja seuraavana aamuna olikin jo aikainen herätys, lento takaisin Köpikseen ja suoriltaan työpäivään.










Herkkuvälipala kirsikkahillolla
Kaunista
Pinkki putkisto ei rajoitu vain tähän kortteliin...

Berliinin muuri ja east side gallery






Pientä hymyä!!











Aamuinen lentokenttä klo. liian aikaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti