keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Olut postaus

Aloitin viikonlopun hotjogalla. Kylmenevissä syysilloissa (jos tammikuuta nyt sellaiseksi voi sanoa kun ei talvikaan vielä ole tullut) en tiedä mitään parempaa kuin hottis eli hotjoga;) Hiki virtaa ja lihakset tärisee. Nopean siistiytymisen jälkeen fillaroin Norrebro Bryghusiin. Tarkoituksena oli kokeilla kyseinen paikka jo Attinan ja Jarkon vieraillessa täällä, mutta paikka oli tuolloin kiinni. Anna testasi Bryghusin vanhempiensa vierailun aikana ja antoi niin hyvät arvostelut että hänen veljensä tyttöystävineen pääsi heti ensimmäiseksi kokeilemaan samaisen ravintolan nyt viikonloppuvierailullaan. Valitsin listalta "Svineside med ristede kartofler vendt i friske urter og hvidløg, samt små løg braiseret i New York Lager." En ole mailman suurin porsaan ystävä ja jotenkin päädyn aina ravintolassa maistamaan kanaa. Nyt kuitenkin valitsin tämän annoksen äärimmäisen mielenkiintoisen kuvauksen perusteella. Kun sain porsaan eteeni, pakko myöntää että ensi reakti oli "oi ei". Sianlihasiivu jossa samankokoinen siivu sian ihraa päällä. Pystyin jo kuvittelemaan ihran tunnun suussa...yäk!! Heitin kuitenkin ennakkoluulot roskiin ja maistoin lihaa. Voi hyvänen aika. Se oli parasta mitä koskaan olen suuhuni laittanut!! Ihra oli kuin kermakastike lihalle ja itse liha oli haudutettu käsittämättömän mureaksi. Maut olivat myös muualla annoksessa kohdillaan. Elämys yhdellä sanalla sanottuna. Uusi suosikki on syntynyt! Ehdoton kyllä että kannattaako mennä! Ravintolalla on myös edullinen menu jos haluaa nauttia illallisen jo ennen kello 19.30. Jos siis on valmis maksamaan laskunsa jo ennen tuota kellonaikaa on mahdollista tilata esimerkiksi 3 ruokalajin ja 3 oluen (40 cl) menun 400 kr (54 €), jossa mukana tuo minun valitsemani pääruoka, alkupalaksi paahdettua turskaa punajuurella ja kapriksilla ja jälkiruuaksi oluessa haudutettuja talviomenia mantelikakulla ja omenakermalla. Itselläni tuo pääruoka, 2 olutta ja kahvi maksoivat 470 kr tarjoushintojen jälkeen. Suosittelen lämpimästi ravintolaa oli hinta sitten mikä hyvänsä!

Ilta jatkui oluen merkeissä. Kävelimme Ørstediin, joka toimii ajoittain myös sporttibaarina skriineineen. Täältä oli kuitenkin myös mahdollista saada mitä erityisempiä erikoisoluita. Mutta ei Carlsbergia:) Yksi tumman tumma maistiainen maistui ihan espresson ja karamellin yhdistelmältä...mmmm. Eihän hyvää iltaa voi täydelliseksi jättää vaan se pitää pilata liian väsyneenä Dunkelissa. Eihän se nyt varsinaisesti pilaamista ollut, mutta ei olisi haitannut vaikkei olisikaan mennyt streittareiden ihmekumma bileisiin. Dunkel oli siis täynnä mitä kummallisempia ihmisiä pussailemassa toisiaan. Tunsin etten kuulu pleiserissäni ja treenikassissani oikeen vallitsevaan ympäristöön. Musiikki tosin oli ihan hyvää.


Sade sade roopisee...Lauantaina kävimme "brunssilla" Meyers Delissä. Koska aikaa oli vähän (neidin jalkahoidon takia), Thomas pyysi jotain nopeaa. Saimmekin brunshin sijasta muna- ja pekoni-kana sandwichit. Leipä oli niin sitkeää/kovaa ettei sitä haarukalla ja veitsellä pystynyt syömään ja toisaalta taas haukkaamiseen tanskalaiset voileivät ovat hiukan liian kookkaita. Eikä makukaan ollut kovin kummoinen. Ei siis pisteitä. Odotellessani ruokaa selailin paikan omaa kakkukirjaa ja niin kävi että yksi kopio lähti keittiön kirjahyllyyn samointein. Apua mitä herkkuja! Kyllä sitä nyt aina sen verran osaa tanskaa että kakkuja leipsasee:)


Sitten vuorossa tapasbaarin uusi yritys. Pöytä oli varattu puoli kuudeksi Lundgren-VIP-tapas ravintolaan. Paikka ei ollut näin aikaisin täynnä vaan saimme hyvän pöydän. Tapaslautanen koostui lähinnä erilaisista makkaroista ja juustoista. Vertailukohteena on pakko käyttää Lundgrenin viinibaaria. En ole ihan varma mikä näitä kahta baaria yhdistää. Huhupuheet kertovat että tämä aikaisemmin testaamamme viinibaari olisi ennen ollut samaista ketjua, mutta uusi omistaja ei halunnut pitää konseptia vaan laittoi paikalle oman viinibaarin.(jotain tarroja V.I.P:istä edelleen on ja nimikin on Lundgren) Jo tuntemamme Lundgrenin sanoisin olevan PALJON parempi. Tapaslautanen on freshimpi erilaisine levitteineen ja kala/äyriäis paloineen, sijainti parempi (torin kupeessa) ja henkilökunta osaavampaa. Tässä tapasbaarissa töissä oli lähinnä tyttösiä ja yksi sutenöörin näköinen ravintolapäällikkö. Plussana käytäntö jossa viinejä sai maistella avatuista pulloista ja kertoa lopuksi kuinka paljon oli suurinpiirtein juonut. Sanoisin että ihan kiva paikka- jos Sweet dealin kyseiseen ravintolaan löytää niin kannattaa ostaa kokeilu puoleen hintaan. Jos täyden hinnan maksaa niin ehdottaisin valitsemaan hinnaltaan täysin saman mutta laadultaan paremman -sen toisen Lundgrenin. Nyt sutenööri tuli ilmoittamaan meille ennen kuin olimme lähdössä että hän oli myynyt pöytämme viidentoista minuutin päästä. Se oli ihan ookoo koska olimme valmiita, ihmettelen vain miten viimekerralla homma kusi niin pahasti. Sutenööri selitti että on niin paljon ihmisiä jotka tulevat sisään ja sanovat vaan nimensä vaikkeivat olekaan tehneet pöytävarausta. Aika heikon kuulosta. Täyttä oli kuitenkin tänäkin iltana. Matka jatkui jälkiruoka oluille Elmegaden (Norrebro) Øl:iin. Baarissa oli hipihiljaista. Musiikkia ei ollut. Tarjoilijoista toinen istui tiskin väärällä puolella. Tilasin Hevimiehelle oluen ja itselleni girly beerin. Sain kuitenkin kuivan englatilaisen siiderin. Maistui aikalailla tyttöoluelta. Vaikka baarimikot olivatkin ystävällistä porukkaa siirryimme silti Den Tatoverede Enkeen. Muutamia oluita maistiin ja sitten Annan lemppariin eli Skipper Bodegaan. Annan veli sai vihdoin polttoonsa ostamansa sikarin.


Sunnuntaina ihanasti matkamessuille. Voi hyvänen aika miksi ihminen tunkee itsensä tollasiin. Ihan hirveetä. Puolet messuista käsitteli karavaanareita ja kämppeilyä. Loput olikin sitten matkatoimistojen pakettimatkoja. Liikaa ihmisiä!



Seuraavassa postauksessa palataan taas viinien maailmaan. Torstaina on luvassa työporukalla vinsmagning Los Andesissa, Amagerbrogadelle. Näkemiin siis muutamaksi päiväksi!


PS. Kuten kuvasta näkyy - muutin blogin ulkoasua. Mielipidettä saa pistää tulemaan että onko liian tyhmä ja oisko pare palata vanhaan järjestykseen. Muutin kommentoinnin myös kaikille avoimeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti