sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Attina ja Jarkko kylässä

Jo torstaina sain vieraakseni Attinan ja Jarkon. Testasimme iltapalaksi Cafe Wilderin Christianshavnissa. Emme varanneet pöytää etukäteen ja olikin tuuri että saimme pöydän kävelemällä sisään. Jarkko kehui talon burgerin olleen jopa paras ikinä ja minun viikon annos, porsasta perunamuusilla oli todella herkullinen. Suositusten arvoinen paikka ehdottomasti. Annokset: burgeri 129 kr ja viikon wilderret 125 kr, olut 35, limut 28, tee 26 ja rommi 50 kr. Sanoisin olevan hintalaatutasoltaan loistava.

Perjantaina vieraat olivat käyneet syömässä perinteisessä Tanskalaisessa lounasravintola Shønnemann. Varasin torstaina heille pöydän sieltä ja ilmeisen kannattavaa koska paikka oli täynnä. Ruoka kuulemma selitti suosion. Molemmat kehuivat ihmeelliseksi. Tarvinee siis itsekin mennä joskus kokeilemaan. Minun liityttyä seuraan kävimme Retrossa sopalla ja oluella. Siitä kotiin ja nauttimaan pari lasia viintä ennen Den Tatoverede Enkeen siirtymistä. Maistelimme oluita ja pääruuan. Pakko sanoa että itse keskittyisin tulevaisuudessa vain Belgialaisiin oluihin. Ruoka ei ollut juuri kehuttavaa. Palvelusta silti paljon pisteitä. Oman tarjoilijamme lisäksi toinen oli aina ajoittain kovasti myös palvelemassa. Ruokien ja oluiden tarinat oli erittäin hyvin esitetty. 


Lauantai aamulla kävimme brunssilla Kalaset cafeessa. Brunssi oli hyvin maittava. Matka jatkui shoppailun merkeissä kaupungilla. Tarkoituksena oli pyöräillä Vesterbrohon, mutta kylmyyden ja vahvojen belgialaisten takia shoppailut keskittyivät keskustaan. Ostin kylmyyteen sopivan talvitakin Copenhagen Invasionista. Vierailimme Designmuseossa, jossa myös näyttely Chanelin kuvista.






Suvi Koponen

Bølselounas
Kevään kuteet shoppailtu:)
Kävimme illallisella Nørrebro Bryghusissa. Menu oli vaihtunut sitten viimekerran. Aivan käsittämättömiä makuja jälleen kerran. Alkupalaksi punajuurikeittoa, nam, pääruuaksi pihvi, nam, ja jälkkäriksi, kerma/greamfresh vaahto suklaa/tyrnikuorrutteella, nam. Myös vieraani olivat vaikuttuneita. Sanoisin tämän paikan olevan yhdellä sanalla elämys!! Myös palvelu oli jälleen kerran asiantuntevaa. Vedoten edelleen Belgialaisiin oluisiin lauantai ilta päättyi tuohon suloiseen jälkiruokaan jonka jälkeen oli helppo nukahtaa.

Sunnuntain brunssin nautimme Cafe Royalissa Strøgetillä. Vieraat olivat edelleen onnellisia nauttimistaan mauista. Tunnelman kruunaa ah niin ihana ympäristö ja astiasto.




Jatkoimme Rosenborgin linnalle tarkastelemaan treasureja:) Olihan siinä katselemista kalleuksissa. Alla myös kuva Suomalaisen Mari Keton helmistä tehdystä Kuningatar Margareetan kasvoista. 



Vielä ennen vieraiden lähtöä kävimme lähtöskumpalla cafe & bistro Huks Fluksissa. Ihana tunnelma!


Viikko alkaa huomenna töiden jälkeen HotJogalla Nalini Yogassa ja ensiviikonloppuna pääsen näkemään Thomaksen kahden viikon tauon jälkeen Helsinkiin! Nähdään siis siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti