maanantai 11. maaliskuuta 2013

Amager Bryghus

Bar 7 kohdalla jo mainitsinkin työporukan kerhon kanssa tehdystä Olutpanimo-reissusta. Pääsimme tutustumaan Kastrupissa sijaitsevaan Amager Bryghusiin viimeviikon keskiviikkona asiantuntevan opastuksen kera. Rakennus on valtava tuotantoon käytettävään tilaan nähden. Kyseessä onkin mikropanimo, mutta tuotetta riittää silti Australiaan ja Chileenkin vietäväksi.

Paikan päällä oli pientä purtavaa ja 4 eri olutta maistettavaksi. Rakennuksen hulppea koko selittyy ulos vuokrattavista varastotiloista. Esimerkiksi Mikkeler tuottaa oluensa pääosin Belgiassa ja käyttää rakennusta jakelukeskuksenaan. Samoin tekee Mikkelerin pääMikkelin kaksoisveli Jeppe, Evil Twin Brewingin isä. Tehokasta. Reseptit siis kehittyy Tanskassa, mutta olut pannaan mustalaisittain toisten panimoissa. Tästä voitaisiinkin sanoa että Amager bryghusin olut on näistä kolmesta se tanskalaisin olut. AB:n takana toimivat Kööpenhaminan teknillisestä korkeakoulusta toisensa tuntevat kaverukset. Monen mutkan kautta kaverit päätti pistää panimon pystyyn ja uusia reseptejä kehittyy työpaikan "saunailloissa".

 



Jälkiruokaoluena saimme maistiin hyvin tummaa jouluolutta (~10 %), joka itsessään on loppuunmyyty, mutta josta löytyy vastaava jokapäiväolut nimeltä Lust (himo). Maailmalla Lustiin voi törmätä alla olevassa kuvassakin näkyvällä pullon etiketillä. Ruotsissa tuotetta voi löytää ilman tyttöä ja takatekstiä. Liian ruokotonta sanoo Ruotsin hallitus. Tollasta olutta kun juo tolla kuvalla ja tekstillä niin rikollisuus senkun kasvaa ja lapsista tulee täysin kieroon kasvaneita.

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti