maanantai 11. maaliskuuta 2013

Höst, Bar 7 ja Café Oven Vande

Cofoco ketjuun kuuluva ravintola Höst oli pettymys. Eräs hyvän ruuan ystävä kritisoi lempiravintolaani Paté Patéta "huonoksi" hintalaatusuhteeltaan. Pyysin häneltä suositusta johonkin parempaan saman tyyliseen ravintolaan ja hän ehdotti Cofocoa. Olemme aiemmin kokeilleet Le Marché take away ravintolaa Frederiksbergissä ja ruoka oli ihan järjettömän hyvää. Myös uudenvuoden catering oli cofocosta ja maistui kaikille. Tunnelmaltaan ravintola on todella viihtyisä ja ilahduttaa yksityiskohdillaan. Tarjoilua saatiin odottaa julmetun kauan, millä ei tosin niin väliä ole kun pöydästä löytyy juotavaa ja hyvää seuraa eikä kiire mihinkään. Hinta oli hyvin kohtuullinen 3 ruokalajin ja viinin menu alle 500 kr. Ruoka oli hyvää muttei kovin yllätyksellistä tai makuelämyksiä avartavaa. Menun jälkiruokana oli øllebrød, vanha tanskalainen jälkiruoka, jota 50 vuotta sitten ei todellakaan olisi tarjoiltu ravintoloissa. Jälkiruoka on valmistettu vanhasta jo kuivuneesta ruisleivästä ja oluesta. Rakenne on puuromainen, maku mämmimäinen ja se nautitaankin kerman, maidon tai jäätelön kera. Itse en ole mämmi-ihmisiä ja valitsinkin jälkiruuaksi juustolautasen, jossa pizzanpäällysjuustoraastetta, hilloa ja kuivatettuja omenalastuja. En todella voi suositella tätä ei sitten mitenkään oivaltavaa ruoka kavalkadia. Paté Paté pysyttelee siis ykkösenä ja cofoco take awayden vastaavana.
 


 
 

Alkuruokana servetti, noi ei kai Länsimerenturskaa, piparjuurta, punajuurta, tilliä ja simpukkamehua.

Pääruokana menussa härän rintaa, muusia, sieniä rakuunaa ja viinimarjaa. Kuulostaa ihan hyvältä, mutta ei kyllä maistunut ihmeelliseltä.
Øllebræd jogurttijäätelöllä ja suklaalla

Vaihtoehtona listalta härkää paistettuna kuivattujen sienien kera, korvasienikastiketta, grillattua sipulia? ja suolakurkkua? Kahta viimeistä en maistanut annoksessa. Todella suolainen mutta ihan maukas annos.

Ja tässä juustolautanen rapeilla persiljajuurilastuilla ja ruusunmarjapuréella. Oli hassua huomata että menun jälkiruokaviini ei sopinut ollenkaan øllebrædin kanssa mutta oli täydellinen juustoraasteen kanssa.

Jälkiruuan jälkiruaaksi elimistö suorastaan vaatii coctailin. Uusi ehdoton suosikkicoctailbaarini Kööpenhaminassa onkin nimeltään Barsyv, Bar 7 . Ai että. Eksyttiin (mitään eksytty) paikalle keskiviikkona työpaikan olutpanimovierailun jälkeen. Olen luullut että Bar 7 on opiskelijoiden suosima halpisdrinksumesta, mutta väärin luulin. Erilainen tuo nyt kuitenkin on. Keskiviikkona baarissa suoritettiin afrikkalaisen tanssin iltaa. En ihan päässyt vielä askelista selvyyteen, mutta hyvältä näytti noin niinkuin coctailin takaa. Ehdottomat suosikkini ovat Blueberry bitch ja Liquorish jewel mutta suosittelen lämpimästi myös kokeilemaan Comfort seveniä (jack daniel'sia ja minttua), jota ei meinannut millään saada tilatuksi. Ehkä juuri siinä juoman viehätys. Mene ja tiedä. Coctailit on joka tapauksessa taidolla koottuja ja hartaudella koristettuja. Esim tuossa lakritsaunelmassa paras osuus on koristeeksi uppoava vanhanajan lakritsipiippu NAM! Hinnat ovat normihintatasoa, jopa edullisia baarin sijaintiin suhteutettuna. Bar 7 viereen avattiin perjantaina myös uusi olohuone, josta löytyy kööpenhaminan kattavin rommivalikoima. Paikka menee kiinni jo puoliltaöin, mutta ainahan voi jatkaa naapuriin.


 

 

Viime lauantaina tuli lisäksi testattua vanha ystäväni Cafe Oven Vanden uutta brunssia ja repäistynä vielä vegetaarisena versiona. Sitä ennen turisteille hiukopalaa Lones Pølseristä. Jaksoi paremmin pyöräillä Christianshavniin vastatuulessa.



 

Thomas ei muistanut brunssin hintaan jo kuuluvan kahvia ja mehua.

Smørrebrød lautanen hyvin kohtuullisella hinnalla (alle 100 kr). Lounasaika se taisikin jo olla.

Vegebrunssi.
Jälkiruoka Mikkelerissä tuulisen Christiania kieeroksen jälkeen. Kauheen hiljasina pojat oli.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti