lauantai 4. toukokuuta 2013

Islands brygge, pientä designia, toldboden ja ammattiliitto-asiaa.

Seuraavat kolme viikonloppua tulee olemaan aikamoista lentelyä ja toimintaa, että oli ihan hyvä saada yksi toimeton viikonloppu tähän eteen. Perjantaina meidät oli kutsuttu Thomasin ystävien luokse grillaamaan ja lautapelailemaan. Pariskunta muutti vuodenvaihteessa omaan uuteen kaksikerroksiseen rivitalokämppään Islands bryggelle ja pääsimme vihdoin katsastamaan puitteet. Islands brygge on nuori asuinalue ihan Köpiksen keskustan tuntumassa, Strøgetistä 4,5 km. Rakennukset on tosi moderneja, meri on ihan kivenheiton päässä ja takapihalla siirtolapuutarha-alue. Hintaluokasta sen verran että 3 kerroksinen 165 m2, isolla parvekkeella ja siirtolapuutarhanäkymällä maksaa alueella pyöreästi 700 000 €. Koska kyseessä on kasvava alue myös kauppoja, päiväkoteja ja muita palveluita ilmestyy alueelle kuin sateella matoja. Olen aina haaveillut asuvani vielä joskus ihan koskemattomassa asunnossa, joten tottakai jaksoin ihastella koko illan koskemattomia ikkunoita, liesituulettimia ja kalkittomia suihkuja :) Tanskankieli sai harjoitusta Ego-lautapelissä, jossa kysymykset oli tanskaksi ja virallisena kielenä muutenkin toimi paikallinen kieli. Itse käytin vielä omana virallisena kielenäni englantia, mutta lisää näitä! 
En muistanu ottaa kuvia varsinaisista asunnoista vaan keskityin siirtolapuutarharetken kukkien kuvailuun. Jos jotain kiinnostaa nähdä mistä tässä nyt oikein vaahtoan niin tässä linkki kyseisiin "kohteisiin": http://www.danbolig.dk/pdf/255/255NCC-0034/255NCC-0034.pdf


Lauantai lähti liikkeelle auringonpaisteessa ikkunoiden pesulla. Taas näkee ulos. Ikkunaprojektin jälkeen päädyimme pitkästä aikaa brunssille ja paikaksi valikoitui jo monesti kokeiltu KleistCafe. Kahvilan edusta oli täynnä auringosta ja herkuista nautiskelevia ihmisiä - onneksi yksi pöytä riitti silti meillekin. Matka jatkui keskustaan ja Annan vinkkaamalle Desingners districtille. Suosittelen lämmöllä putiikkia tyypeille jotka etsivät säväyttäviä uniikkeja koruja. Vaatteet eivät niin itseäni puhuttele, mutta varmasti hipstereille maistuu. Putiikin ympärillä on muitakin varteenotettavia pikkuputiikkeja - että ens kerralla sitten sinne keskitätte sen shoppailureissunne Köpiksessä. 

Kirsikkapuiden kukintoaste oli oikeastaan koko reissun päätehtävä ja alla näkyy, että hyvältähän se alkaa jo näyttää. Luulen, että maanantaina pitää käydä vielä uusiksi, jos olisivat ehtineet täyteen kukkaan. Joo en tiedä mikä on - joku ihme mielen häiriö kirsikoita ja niiden kukkia kohtaan. 

Sitten heitän ilmoille toisen hyvän tipsin pienimerenneitoturistikierrokselle: Toldboden. Ravintola/yökerho sijaitsee rannassa ihan tuon kuvassa olevan patsaan välittömässä läheisyydessä (valokuvasuunnistukseksihan tämä meni). Itse olen pysähtynyt turistikierroksillani täällä vain olusilla, mutta täältä saa myös varteenotettavaksi snäksiksi fish and chipsejä, joita viereisessä pöydässä nautiskeltiin ja itsellekin tuli välitön vesi kielelle, vaikka napa oli vielä täynnä brunssia. Toldbodenilla on myös tarjolla buffetbrunssi ja myöhemmin illalla yökerho. En sitte tiedä miten on tällänen yökerhomahdollisuus jäänyt ihan pimentoon, mutta mitä pikimiten se tulee ottaa testiin!!


Kuningatar oli kotona ja paatti poijus linnan edustal.

Toldboden

Toldboden

Kotimatkalla oli pakko käydä tarkistamassa Christianiapyöriä myyvä  Baisikeli jolla on ehdottomasti mielenkiintoinen konsepti: se kerää Tanskassa vanhoja pyöriä ja lähettää niitä Afrikkaan.  Christianiapyörän saa itselleen 1700 €lla :) 

Kotiin päästyä alkoi "paperityöt": klippekorttien myynti loppuu heinäkuussa ja Tanskassakin siirrytään vihdoin matkakorttiaikakauteen. Sain vihdoin raahattuani itseni nettiin ja tilattua kortin itselleni. Itseasiassa matkusteluun on olemassa myös kortin siasta puhelimeen ladattava applikaatio, mutta en edes odota että blackberryyn olisi omansa. Toinen "paperityö" oli havahtuminen ammattiliiton jäsenyyden puuttumiseen plakkarista. Tai siis kuulun liittoon, mutta Suomessa. Maksan jäsenmaksun Suomeen, jolloin en saa vähennettyä summaa verotuksessa. IAT- työttömyyskassaan ei ulkomailla asuvat voi edes kuulua, eli en ole kuulunut kassaan enää kahteen vuoteen. Olen kai vain ajatellut, että kaipa tässä pian takaisin Suomeen muuttaa ja jättänyt asian sikseen. Nyt kun myönnyin jo jokunen aika sitten opiskelemaan tanskaa ja muutenkin huomannut muuttoliikehdinnän olevan vielä kahdenkin vuoden jälkeen aika laimeaa, tuli mieleen että eihän tolle TEKin jäsenyydelle ole mitään järjellistä selitystä olemassa. Niinpä lähetin meiliä TEKiin ja täyttelin kaavakkeita hyvän tovin tanskaksi. Saapas nähdä ensiviikolla käykö liittyminen ihan tost noi vaa, vai aletaanko soittelemaan (tanskaksi tietysti) perään. Kaikki "paperityöt" tosiaan oli hoidettava tottakai tanskaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti