maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen Köpiksessä

Reissuvinkit senkun jatkuu. Nyt olis pieni pläjäys niille, jotka tulee tänne pääsiäiseksi kevättä haistelemaan.


Sen verran voin sanoa, että lapsiperheillä ei ainakaan tule olemaan tylsää.

Pääsiäiskirpparit Forumilla ja Remisen Østebrossa
Torstaina ja perjantaina Forum avaa ovensa perinteisten pääsiäiskirppisten merkeissä. 525 kirppispöytää täynnä vintagea ja antiikkia ja alle 12 vuotiaille lapsille ilmainen sisäänpääsy. Remisen taas on sisäkirppari jossa aihealueet/teemat vaihtuvat viikottain ja niin myös sisäänpääsylipun hinta. Mistä muuten tuli mieleen, että oli aika mahdotonta saada kirppispöytää Frederiksbergistä. Varausjärjestelmä aukeaa ensin Frederiksbergissä asuville ja vasta sitten muille. Oltiin päivä myöhässä apajilla, eikä saatu pöydän pæytää koko kesältä. Tarkoittanee sitä, että tänäkin kesänä Frederiksbergin Rådhusilla on hyvä tarjonta lähivaatetta :) Niinpä päädyimme varaamaan pöydän Nørrebrosta. Toivottavasti saan tällä kertaa myytyä muutakin kuin yhdet kengät...


Tivoli on myös auki pääsiäisenä
Maailman toisiksi vanhin huvipuisto sisältää hurjia laitteita, livemusiikkia, joka lauantainen ilotulitus ja tähtiesiintyjiä ulkoilmalavalla. 100 vuotias vuoristorata on kunnostettu alkuperäiseen ulkonäköönsä ja se aukeni juurikin viimeviikolla. Se on puinen ja 26 m korkeudessa ja siellä on vesiputous. Mitä muuta ihminen tarvitsee pääsiäiseltä?

Kuva: aok.dk
Eläinlapsia ja pääsiäismunien jahtausta eläintarhassa
Munareitti kulkee ympäri eläintarhaa ja kätkee itseensä kaikenlaisia pääsiäismunia. Pääsiäinen on myös eläinlasten aikaa, pääsiäiskanat ovat munineet ja eläintarha on täynnä elämää ja piipitystä. Eläintarhalaboratoriossa on mahdollista tulla munaekspertiksi, leikata hieno kortti tai muovata oma hieno kolibrin muna.



Sirkusmuseo
13.-16.4 ja 20.4 sirkusmuseossa voit kokeilla erilaisia sirkusjuttuja kuten jonglöörausta, nuoralla kävelyä, strapetsitaiteilua ja paljon muuta. Oikeat sirkustaiteilijat ovat paikanpäällä opastamassa vieraitaan. 19.4 kymmenestä kolmeen Sirkusmuseo juhlii kansainvälistä sirkuspäivää ilmaisella sisäänpääsyllä ja erikoisohjelmalla.

Finderkeepers eli "design ja muoti" -messut
Carlsbergin TAP1:ssä järjestettävillä sisätilamarkkinoilla designerit, fashionistat ja innovaatiosielut pääsevät esittelemään ideoitaan, myymään niitä ja kokemaan paljon uusia juttuja. Paikalla uniikkeja kuvia, hahmotelmia, maalauksia, asusteita ja paljon muuta 300 näytteilleasettajan voimin.

Panamah pistää pienet elektroniset bluessit konserttihallissa lauantaina ja sunnuntaina. Trio on Tanskan ehkä tämänhetkisin lupaavin uusi tulokas. Elektroninen DJ ja tuottaja, kitaristi ja laulaja.

Bakken eli Köpiksen syrjäisempi huvipuisto. Tivolin ehdoton haastaja jos aikaa on enempi tuhlattavaksi.
 

Pääsiäis workshopit Design museossa ja Architecture centerissa

IMPRO festival
Koko viikko pelkkää improvisaatioteatteria. 80 eri näyttelijää eripuolilta maailmaa tulee improvisoimaan yli 20 eri showssa ja kolmelle eri esiintymispaikalla Kööpenhaminassa pääsiäispyhien aikana.

Myös Kööpenhaminamuseossa munan etsintää
Lapsille on piilotettu 10 pääsiäismunaa ympäri museota. Jokaisessa munassa on oikea tarina Kööpenhaminasta. Lapset tulevat kohtaamaan dinosauruksia, valaan rasvaa ja ampumaan reikiä. Munien etsintä on ilmaista pääsymaksun maksamisen jälkeen.


Maritimemuseumissa opitaan elämästä purjelaivassa 1900-luvulla ja seurataan Jens-pojan ensimmäistä matkaa merellä. Jokainen lapsi saa kassin jonka sisältö tulee käyttää matkan aikana. Yhdelle ilmaiselle retkelle mahtuu 25 lasta ja yksi retki kestää tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti