keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Cocktail-Cortteli

Perinteinen Cocktail-perjantai alkoi viimeviikolla Gatsby tyylisesti Ourselves Alone:ssa. Valinta oli ihan random. Haluttiin katsastaa uusia keskustan Cocktailmestoja ja minähän menin rakastumaan tähän suloisuuteen ihan päätä pahkaa. Ovikelloa soittamalla oven tuli avaamaan 20-luvun ovimies ja johdatti meidät sisään punaisen samettiverhon taakse suloiseen pieneen salonkiin. Hän otti meiltä päällysvaatteet, vei ne takahuoneeseen ja ohjasi meidät 20-luvun plyysi nojatuoleille. Hän toi meille lasilliset vettä ja kysyi sitten mitä haluaisimme tänään tilata. Pyysin listaa, mutta sellaista ei löytynyt - listana toimi herra baarimikko himself. Tilasin "jotain kirpeää" ja sain whisky sourin. Leijailin yhden cocktailin verran pilvissä, niin hyvää se oli, 20-luvun tunnelmaan sopiva pienomusiikin soidessa taustalla tottakai. Tämä taivas oli avatessaan auki maanantaista sunnuntaihin klo 16-03. Nykyisin se on keskittänyt tarjoilun tiistaista torstaihin 20-03 ja perjantaista lauantaihin 16-03. Lokaatio on ihan Gamle strandin lähellä Badstuestræde 7.

Kuva Ourselves Alone PR
Tapaamallani suloisuudella on kuulemma vanhempi serkku New Yorkissa, jossa toinen omistajista on aikoinaan työskennellyt. Jos siis lähdet ensin käymään Nycissä, niin kannattaa hakea referenssiä :) Ovikellolla henkilökunta kontrolloi ettei baariin laskeudu liian paljon asiakkaista jolloin palveluntaso saattaisi päästä laskemaan. Surukseni minun on kuitenkin myönnettävä että meidän palveleminen loppui kyllä ensimmäiseen cocktailiin ja paikka ei ollut vielä edes puoliksi täynnä. Cocktailien kasaamisessa kesti ihan liian kauan, jotta henkilökunta olisi ehtinyt palvella kaikkia asiakkaitaan tarvittavalla tahdilla. Ja cocktailithan eivät olleet edes mitään krääsä pesäkkeitä vaan koristeltu korkeintaan mintunlehdellä.


Alt Om København sivusto kertoo kaikkien asiakkaiden saavan tervetuliaisdrinkin jossa olisi vermounthia, applejackia, appelsiinibitteriä ja D.O.M:ia. Teksti tosin on vuoden 2012 loppuvuodelta, joten ehkei alkudrinkit sitten pidemmänpäälle kannattaneet :) Ourseves Alone tarjoilee Ameriikkalaisia cocktaileja 20- ja 30-luvun tyyliin vanhoista kristallilaseista... ja me pääsimme maistelemaan niitä aivan liian vähän. Koska tilauksia ei tultu uudemman kerran pöydästä pyytämään, menimme tiskille maksamaan ja siirryimme seuraavaan kohteeseen korttelissa. Suosittelen silti paikkaa jos on valmis tyytymään yhteen taivaaseen.

Kuva: kulturarv
Kaupungin parhaana burgermestana palkittu The Cock's and Cows Gammel Strandilla on muuttanut kellaritiloista asiallisten ravintoloiden tapaan katutasolle ja sen entisissä tiloissa toimii nyt ihan huippu Gineihin erikoistunut cocktail-baari The Bird & The Churchkey. Osoite on hyvin viehättävä Gammel Strand 44, jota ympäröi joukko muitakin Coctailbaareja. Cocktailin ystävien kannattaakin ohjata kermaperseensä tänne, jottei myöhemmin sitten tarvitse niin paljon korkkareilla kompuroida kun haluaa vaihtaa tyyliä tai paikka käy muuten vain illan hämärtäessä ahtaaksi.

                              
 
Raparperi vanilja kuivalla tonicilla ja ginillä.
Mansikka makealla tonicilla, kaverina lakritsi/sitruuna
Oliivit ja rosmariini perus tonicilla
The Bird & The Churchkey eli kaverien kesken "the Lintu" tarjoaa variaation erilaisia ginejä toniceilla ja kiinteillä mausteilla höystettynä sekä pientä purtavaa. Alkuillasta tarjolla on snäksilautanen 60 kruunulla, johon saa vuorellisen todella hyvää juustoa, kipollisen olutnakkeja ja toisen kipollisen cocktailsuolakurkkuja. Voin näin kokemuksesta kertoa että yhdistelmä on ihan täydellinen ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.


Saavuimme lintuun siinä kello puoli kasin maissa ja saatiin vapaasti valita salin puolelta yksi tyhjistä pöydistä. Paikan päällä oli vain yksi pöytiin tarjoileva tarjoilija, mutta tilaukset tuli pöytään todella nopeasti ja homma pelasi kuin unelma ihan lähtöömme asti. Kellon ollessa puoli kaksitoista paikka oli ihan tupaten täynnä ja tiensä toilettiin sai taistella kyynerpäätekniikalla. Ihmeellistä kyllä ihmiset olivat pakkautuneena ainoastaan huoneeseen jossa baaritiski sijaitsi. "Salin" puolella pöydät olivat kyllä täynnä, mutta kukaan ei seisoskellut tiellä. Ihan bravo kokemus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti