keskiviikko 6. elokuuta 2014

Søndagsvenner

Sunnuntai yönä oli ensimmäinen ukkosmyrsky ja ilma viileni vihdoin 25 asteeseen. Samalla alkoi minulla näköjään syksyn odottelu. Tässäkö se oli? Rakastan kesää ja toivon todella ettei tämä ollut vielä tässä, mutta silti jossain tuolla sisällä tunnen myös syksyn odotusta. Kesää kesti 3 kk ja vielä yksi kuukausi saattaisi olla jäljellä ennen aamuhuuruja. Se tekee yhteensä 4 kuukautta kesää. Tuo aika on tuntunut samalta kuin yksi sateinen ja luuytimiä täristävä tammikuu. Miten kesät menee aina niin nopeasti? Samat 4 kuukautta on matkaa marraskuuhun. Ja siitä enää vähän niin pääsen talvilomalle aurinkoon. Siksi ehkä syksy ei tänävuonna tunnukkaan loppujen lopuksi niin pahalta kuin viimeksi.


Kuin samaa pohtien järjesti Søndagsvenner sunnuntaifestarin Refshaleøenissä pari viikkoa sitten. Ilma oli ihan liian kuuma auringossa istumiseen, mutta musiikki jaksoi soida, ihmiset hymyillä ja gingerbeer maistui paremmalta kuin koskaan ennen.


Søndagsvenner nimestä huolimatta tapahtuma järjestetään vain kerran kaksi kesässä. Edellisistä vuosista viisastuneena osasin ottaa tänäkesänä Distortionin vapaaksi. Ensivuonna osaan varmasti ottaa vapaaksi myös Søndagsvennerien järjestämän iltaman jälkeisen maanantain. Mikä ihana konsepti.


Hyggeily alkaa jo puoliltapäivin ja loppuu puolitaöin. Me liukenimme kotiin kuitenkin jo kuuden maissa maanantaiaamua silmälläpitäen. Voin vain kuvitella kuinka hyvät bileet paikan päällä oli kun aurinko hellitti vihdoin paahtavan otteensa ja ihmiset pääsivät liikehtimään elektronisen musiikin rytmissä lämpimässä kesäyössä.


Søndagsvenner on nonprofit järjestö joka järjestää tapahtumia läpi tanskankesän. Tapahtumat järjestetään käyttämättömissä kaupunkimiljöissä jonne luodaan sosiaalinen elämys, ns. kulttuurikylä yhdeksi päiväksi. Taideinstallaatioita, puuhaa lapsille, kesäpelejä, herkkuruokia, kylmää olutta ja huippumusaa. Taideinstallaatioiden luojat tai muuten vain vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet saavat osallistua vapaasti tapahtumien luontiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti