torstai 12. kesäkuuta 2014

Distortion

Distortion

Ai että. Distortionia odottaa aina ihan täpöllä ja se ei koskaan petä. Distortion on jokavuotinen (pääasiassa) elektronisen musiikin katufestivaali. Ajankohta on aina kesäkuun alussa ja kesto n. 5 päivää. Tarkoituksena olisi vallata joka päivä uusi kaupunginosa Köpiksen keskustassa ja täyttää se monilla eri dj:llä ja lavoilla. Artistit on suurimmaksi osaksi nousevia tähtiä, mutta mukaan mahtuu myös pari vähän kokeneempaakin sankaria. Kävijöitä riittää n 300 000, joten ymmärrettävää on että kaupunkipakka sekoittuu hetkellisesti oikein kunnolla. Parasta katufestareissa on se että jollei joku musiikki miellytä, voi siirtyä kulman taakse toiselle lavalle ja toisiin tunnelmiin. Distortion levittäytyy parhaimmillaan yhden päivän aikana 44 kadulle. Yhdellä kadulla saattaa tulla vastaan katutaidetta/performanssia ja toisella mellastetaan vaahtobileissä tai saunassa. Ja missä Suomessa julkijuopottelu on kiellettyä, Distortionissa jopa kampaamot avaavat ovensa myydäkseen olutta bilettäjäväelle. Katupileet loppuu ymmärrettävistä syistä jo kello yhdentoista maissa, mutta bileet toki jatkuvat senkin jälkeen eri klubeilla ja afterpartyissä. Rannekkeen ostamalla pääsee sisälle poolpartyihin, varastobileisiin jne.


Aivan käsittämätön tunne oli viime lauantaina/sunnuntaina kokea hetken pimeys ja jälleen auringon nousu ja kaupungin herääminen aamuaurinkoon kotiin pyöräillessä. Harmittaa niin paljon etten pysähtynyt napsimaan kuvia kaupungista ihan uudessa valossa. Parasta mitä valvomisella saa! Kotiin rullatessa napattiin tietenkin leipomosta tuoreet leivät ja kanelirullat aamiaispöytään ja juteltiin mukavia samalle reitille eksyneen kanssajuhlian kanssa.


 

Kesäyöt on öistä parhaimpia
Distortion alkoi aikoinenaan Ranskalaisen Thomas Fleurquinin ideasta. Hän muutti Köpikseen 1998 ja aloitti ihmiskokeet järjestämällä pieniä tapahtumia kuten grillibileitä ja party bussi kyytejä 30-200 ihmiselle ympäri kaupunkia. Homma alkoi riistäytyä käsistä joten hän kirjoitti kaupungin kanssa yhteistyösopimuksen ja perusti non-profit järjestön. Pienet katupileet on nykyään aika mahtipontiset ja homma senkun riistäytyy käsistä joka vuosi enemmän ja enemmän kun sana kiertää maailmaa ympäri ;)






Final partyt taputeltu

Tää on vähän niinku loppukevennyskuva (jollei vielä ollut tarpeeksi kevyttä juttua yllä). Seuraavat bileet on nimittäin juhannuksena tän tyypin kanssa. Odotan ihan innolla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti