lauantai 20. helmikuuta 2016

Terveelliset porkkanakakkumuffinsit

Olen ollu aina kaikkia terveysleipomuksia vastaan. Jos jotain hyvää haluaa syödä niin sen kuuluu olla sillon laillista. Kompromissi"herkut" jätän kokonaan välistä. Sit ku jättää 10 välistä ni voi syödä yhden rehellisen, eikö? 

Ja mitä viäl. Täsä sitä ny sit olla. Tähtiinkirjoitettu elämäntapamuutos on pistäny mut kokkailemaan iha hervottomast kaikkii erikoisjuttui.

Kokeilin sitruunakakkua. Oli kyllä ihan mehukasta, mut ei sitä jaksa syödä ku pari palaa.
Sit oli nää lätyt. Tosi hyviä. Ei tuu ikävä tavallisia.
Nämä mää loihdin sellaseks nopeeks energiaks ennen jumppaa. Vaatii kehittelyä. Lisää rasvaa.
Kroisantteja. Maistui vaniljalta ja oli tosi hyviä, mut en kyl jaksa uudelleen ehkä tehdä jollei tee ihan vietävästi mieli brunssille.
Rommikuulat. Aivan liian vähän rommia. Ei jatkoon.

Tää oli helppo ja toodella hyvä panna cotta. Kookoskermaa ja vadelmia.

Joku voi olla erimieltä Low Carbs High Fats -ruokavalion terveellisyydestä, mutta mulla se on toiminut. Energiaa riittää, ei ole nälkä kokoajan ja mikä parasta - ei turvota. Että ainakin mun kehossa LCHF tuntuu terveelliseltä. Mulla on kaksi Jane Faeberin keittokirjaa ja olenkin kokeillut aktiivisesti frouvan kehittelemiä reseptejä. Olen ollut aika äimänkäkenä miten hyvin reseptit toimii. Ehkä se johtuu siitä ettei rasvan kanssa pihtailla, en tiedä. Olen kokeillut jälkiruokapuolelta pannukakkuja ja näitä porkkanamuffinseja. Okei. Niinku ylhäältä näkyy niin paria muutakin juttua on tullu kokeiltua. 

Nää ei maistu huijaukselta! Porkkanamuffinsit maistu ihan yhtä hyviltä ku tavalliset. Siksi halusinkin jakaa reseptin jos joku muuki haluaa testata vaihtoehto muffinseja. Varsinkin jos kaveripiirissä on keliaakikko, nää on hyvä pyöräyttää niinku ei ois koskaan mistään gluteiinittomista touhuista kuullukkaa ja sit saa kehui et millai osasis :)

Täsä nää muffinssi ny ova.
Porkkanakakkumuffinsit
12kpl

Muffinssiosa:
6 munaa
1 kypsä banaani
4 rkl kookossokeria
1 dl vispikermaa
100 g sulatettua voita
2 dl kookoskuitujauhoa
1 dl pähkinäjauhoja (ite käytin jauhettuja manteleita)
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tk jauhettua neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 isoa luomuporkkanaa (250 g)
1 luomuappelsiinin kuori (oranssiosa)

Kuorrutus:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
2 rkl sukrinmelis (tomusukriinia)
1 rkl appelsiinimehua
1 luomuappelsiinin kuori

Koristeeksi:
10 rouhittua mantelia
1/2 luomuappelsiinin kuorta

En yleensä hehkuta myöskään luomujuttuja vaikka yritänkin itse suosia luomua. Se on jokaisen oma asia kaupassa, miten valitsee tuotteensa. Toiset arvostaa enemmän kuin toiset ja toisilla ei välttämättä ole varaa ostaa kaikkea luomuna. Tässä kuitenkin mainitsin LUOMUappelsiinin koska tarkoitus on käyttää juuri se hedelmän kuoriosa jonka myrkyttämisessä ei tavallisesti paljon säästellä. 

Sitten ohjeisiin. Muffinsit valmistetaan seuraavasti:

Pistä blenderissä munat, banaani ja kookossokeri sekaisin ja kaada sitten kulhoon. Vispaa joukkoon kerma ja sulatettu voi. Lisää sitten kaikki loput ainekset ja sekoita hyvin. Anna taikinan huilata hetken. Jaa sitten taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä.

Kuorrute:
Vispaa kuorrutteen aineet keskenään kulhossa ja levitä jäähtyneiden muffinien päälle ennen tarjoilua. Koristele mantelirouheella ja appelsiinin kuorella. 

Vielä "terveellisempiä" muffinseista saa korvaamalla puolet porkkanasta kesäkurpitsalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti