tiistai 15. maaliskuuta 2016

Amagerin helmiä - Madmanifesten

Ruokamanifesti eli Madmanifesten on tässä lähellä oleva herkkuravintola. Thomas on tiennyt ravintolan jo pitkään. Kulman takana sijaitsevassa AmagerBiossa järjetetään nimittäin tosi usein noita raskaamman musiikkilajin konsertteja ja pojat on käyny monesti ennen keikkaa manifestissa ruokailemassa. Syksyllä käytiin ravintolan edustalla tekonurmella istuskelemassa iltaa ja juomassa Roséta. Tuolloin otin palan painikkeeksi...eiku...Rosén kylkiäiseksi "isoisän parran" (aivan mielettömän jälkiruuan). Kahvit tulee taloon Coffee Collectivelta, joka on ehkä paras kahvinörttien kahvila/paahtamo Köpiksessä.




Nyt käytiin töiden jälkeen täällä illallisella kun olosuhteet vaativat vähän piristystä arkeen. Valikoima on tosi kattava. On kalaa, kasvista, terveellistä, makeeta, suolasta, ilman sokeria, mitä vielä. Itse bongasin heti sokerittoman vadelma/mustaherukka limpparin. Oli hyvä! Ruuaksi valitsin Paprikagryden jossa oli possua, pekonia, prinssinakkeja ja perunamuusia. Koska myös Thomasin annos oli hyvä, söin puolet omastani ja yhden Tompan kaali-tacon kanalla, kaalilla ja chilillä. 



Madmanifasten on luomuravintola ja sisustuksessa on otettu lapsukaiset huomioon. Paikalta löytyy leikkihuone ja vessasta minivessanpytty. Vaikka paikka soveltuu myös lapsiperheille neuvotaan vanhempia kuitenkin pitämään lapset leikkihuoneessa tai pöydän vieressä, jotteivat he häiritsisi mahdollisia sunnuntaisia juhlien seuraavana päivänä brunssia nauttimaan tulleita asiakkaita. Viikonlopun buffet-brunssi on kuulemma ehdoton suosikki ja ensikerralla pitää kyllä kokeilla sunnuntai slidereita - kuulosti liian hyvältä. 



Otin jälkkäriksi mielenparannusillallisella Gateau Marcelin (alla). Ei tarvii varmaan kertoa oliko hyvää ja nostiko mielialaa - suklaa nostaa aina. Ai mites tähtiinkirjoitettu ruokavalio. Joo joskus pitää olla poikkeuspäiviä. Huomasin kylläkin että täällä olis ollu helppo valita myös ruokavalion mukaisesti syömisensä. Kaali-tacot esimerkiksi oli ilman viljaa tai sokeria. Samoin kasvispizza kukkakaalipohjalla. Pasta oli täysjyväpastaa ja risotto oli tehty ohraryyneistä. Tää oli siis hyvä.



Kukat oli kikka kakkonen maaliskuun sadepäivien piristykseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti