tiistai 29. maaliskuuta 2016

Neekerinpusui - ei ko flødebollereit

Vai onk se vaa Suukko nykyää? Jokataukses nyt puhutaan "kakusta", joka seisoo vohveli- tai marsipaanipohjan päällä. Välissä on valkuaisvaahtoa mikä on maustettu sit mansikal tai vanilijal tai vaik lakritsilki. Ja sit koko komeus pyöräytetään suklaas niin et bollerist tulee kovakuorine. Kosk ollaa Tanskas ni yleensä pohja on kyl mun harmiksen just marsipaanine.


Yksi suukko = päivän palkka Afrikassa
 
Suames yhdistän Suukot automaattisest Stockmanin hulluihi päivi, mut tääl Tanskas "kermapallurat" on enemmän serious bisnes. Väännetää et mist saa ne parhaimma flødebollerit ja onk laillist lainkka käyttä lakritsan makust täytet ku se ei o sit perinteine. Nimi o aikoinas täälläki ollu negerbolle tai negerkys mut samoist syist ku Suomes nimi o vaihdettu poliittisest korrektimpaa. Ensimmäine pallura tehti Tanskas n. vuan 1800.

Social Foodies järjestää flødeboller kursseja joho määki osallistuin joku aika sit. Nii sitä vaa luulis et tötteröit olis iha helppo tehd, mut ei vaa olekka. Kuvist voi katto kui hianoi tuli.


Social Foodiesil on missio luoda työpaikkoi ja koulutust kehitysmaihi (pääasias Afrikas) sekä auttaa paikallist talout toiminnallaan. Porukka o mukan koko tuotantoprosessis, pienist farmeist lopputuottesse saak. Näi Social Foodies säästää välikäsis ja varmistaa laadun ja hyvän hinnan. Esimerkiks luomupähkinät irtoo heilt maan edullisimpaa hintaa kuulemma. Lopputuotteit ova pähkinä, kuivatu hedelmä, suklaa, jäätelö ja edellisist syntyvät jalosteet kuten juurikin kaupungin parhaimmat (yelp.dk) suukot. Social Foodies tekee hyvää myös kotikaupungissaa - he järjestävät suukko-kursseja jotta jokainen voisi tehdä flødebollereit myös kotonas. Kurssin jälkeen ihmine toteaa et on ehkä parempi hakke suukot vastasuudessaki Social Foodiesin kolmest eripuolil kaupunkki sijaitsevast putiikist.



Suukon tekeminen lähtee vaahdon pursottamisest marsipaanipohjan päälle. Ote pitää olla tiukka ja vaahtoa pitää pursottaa tasaisella paineella ja nostaa pursotinta tasaiseen tahtiin samalla ylöspäin. Kun tötteröt on pursotettu suukko heitetään kulhoon jossa on sulaa suklaata. Sitä pyöräytetään ympäri niin, että se on kauttaaltaan kuoruttunut ja kierto otteella nostetaan se pystyasennossa, koskematta kulhon reunoja, ylös ja leivinpaperin päälle. No kuulostaa se helpolta ja näyttää siltä kans kun tyyppi joka tekee satoja suukkoja päivässä demonstoi prosessia. Todellisuudessa sais käydä aika monta kurssia että pyörittely ja kierteet onnistuis yhtä näppärästi kuin näillä tyypeillä. Kurssilta sai mukaansa itsetehdyt suukot niin että kaveritkin pääsi ihastelemaan kotikutoisia herkkuja. Ensinnäkin kuka niitä sieltä putiikista ostaisi ja toiseksi yrityksen kannalta on hyvä levittää sanaa että näin hyvältä ne maistuu mutta ei kannata kokeile kotona.

Kursseja järjestetään säännöllisin väliajoin eli valmista porukkaa ei tarvitse olla päästäkseen kokeilemaan.

Valioyksilöitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti