lauantai 2. huhtikuuta 2016

Rakkaus on kimurantti asia

Rakastan Kööpenhaminaa. Viikonloput tuntuu edelleen viiden vuoden täällä asumisen jälkeen kuin kaupunkilomilta jossain ihanassa kaupungissa. Aina joskus ikävöin Helsinkiä tai Raumaa, kunnes käyn Suomessa vierailulla ja huomaan huokaisevani helpotuksesta että paluulento Kastruppiin on takataskussa. Tunnen olevani kotona Kööpenhaminassa. Rakastan kotiani ja ihmisiä ympärilläni. Kööpenhaminassa rakastan jopa ihmisiä joita en tunne. Tuntuu etten ole valmis vielä moneen vuoteen muuttamaan takaisin Suomeen.











Toisaalta rakkaat ihmiset Suomessa saavat edellisen lauseen tuntumaan pahalta. Eikö kaikki rakkaani Suomessa voisi vain muuttaa Kööpenhaminaan? Eivätkö he ymmärrä kuinka paljon rakastettavampi Kööpenhamina on asua? 

Uskon että jos asuisin Raumalla, kävisin äidin kanssa joka ilta kävelyllä. Kävisin töiden jälkeen moikkaamassa ystävän ihania pikku tirppoja ja viikonloppuisin grillattaisiin jonkun pihalla Huiluntuhtia. Käytäisiin pyörillä uimassa Maauimalassa. Ok, viiminen oli huono. En käynyt siellä koskaan Raumalla asuessanikaan.

 


Jos asuisin Helsingissä kävisin ystävän kanssa kaikissa ihanissa kulttuuritapahtumissa ja aina tarpeen tullen Kaikussa tanssimassa pilkkuun asti hyvä mieli kattoon. Ostaisin kassillisen karkkeja ja linnottautuisin ystävän kanssa sohvalle katselemaan Greyn Anatomiaa itku kurkussa. Järjestäisin teekutsuja ystävilleni ja eksyisin Kallion kaduille keskellä kesäpäivää. 

 

 

Miksen jäänyt vain Raumalle? En tuntisi elämäni ihmisiä Helsingissä enkä elämäni kotia Kööpenhaminassa ja olisin onnellinen rakkaitteni ympäröimänä? "Se mitä ei ole tuntenut - ei osaa kaivata". On niin perseestä pitää aina kahden kaupungin ihmiset kaukana halauksista, teehetkistä ja ymmärtävistä katseista. Missä tahansa asunkin tilanne pysyy aina samana (kunnes sairastun dementiaan), aina on rakkaita kaupungeissa joissa en itse asu.

 

Jo ystävilleni tutuksi tullut motto sopii tähänkin tilanteeseen kuin nyrkki silmään: "kaikkea ei voi saada". Yritän kovasti vierailla Suomessa niin usein kuin pystyn ja toivotan ystäväni koska tahansa tervetulleiksi viettämään kanssani viikonloppulomaa rakkaassa elämäni kaupungissa. 






Ostoslista:

Helikopteri

Enemmän aikaa

tai

Rauman ja Helsingin siirto Kööpenhaminan naapurikunniksi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti