tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kaupungin toisiks paras Smørrebrød-ravintola

Olen edelleen sitä mieltä, että Schønnemann on Kööpenhaminan kovin Smørrebrød-ravintola. Shønnemannille on auennut Vesterbrohon ns. haastaja. N ja S siksi että konsepti ei ole täysin sama. Smørrebrødejä myydään kummassakin, mutta Brød og Øl on keskittynyt luomaan smørrebrødien ympärille hyggen Vestebro-tunnelman. Smørrebrødit eivät ole yhtä perinteisiä kun Shønnemannissa ja sisustus ja tarjoilijat eivät ole yhtä formaaleja, mutta leipäset ovat ihan mielettömän hyviä, snapsivaihtoehtoja on miljoonia, niin kaupallisia kuin kotitekoisiakin, ja annoksiin löytyy tarkasti harkittu olut kylkeen. 



Kyse on Mikkelerin uutuudesta ja tälläkertaa olutekspertit ovat kehitelleet päätuotteensa eli oluen kylkeen perinteistä tanskalaista lounasta eli smørrebrødiä. Ensimmäinen ajatukseni oli että jep jep, tässä taas Mikkeler koittaa vallata yhden lisäkategorian myydäkseen lisää oluitaan. Ruoka on ihan varmasti jäänyt sivuseikaksi tässä konseptissa. Väärin luulin. Smørrebrødit eivät olleet mitään amatöörien kasaamia snäksejä vaan maut oli ihan mielettömiä. Kuten jo mainitsin kyse ei ole perinteisitä smørrebrød lajikkeista vaan päällisissä on yhdistelty uusia makuja. Ja hyvin ovat yhdistelleet. 


Ravintola on pieni ja melkein aina täyteen buukattu, joten pöytä on hyvä varata etukäteen. Tosin paikalle eksyneille ruotsalaisturisteille löytyi aina pöytä puolen tunnin odotteluajalla. Odotteluajaksi asiakkaat ohjattiin viereiseen baariin, eli tietysti Mikkelerin omaan ensimmäiseen oikeaan olutbaariin Viktoriagadella. Mahti bisness. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti