maanantai 14. marraskuuta 2016

Köpistunnelmaa osa 4/4 - hyvää kannattaa odottaa


Valmistauduttuaan iltaan pukeutumalla parhaimpiinsa ja laittautumalla huolellisesti oli aika siirtyä Radioon. Ravintola tarjosi raikkaita pohjoismaalaisia makuja kiinnostavaan ja luotettavaan tyyliinsä. Ystävällinen tarjoilija asetteli heidän eteensä annoksen toisensa jälkeen ja illallisen edetessä äänenvoimakkuus iloisella elekielellä höystettynä sai viereisten pöytäkuntien päät kääntymään – mikä oli tuo iloinen pohjoismaalainen seurue?

”Mitä matkasta tulisi? Olisiko tunnelma jännittynyt ja ikävä?”. Saapuessaan Kööpenhaminaan matkaaja pyöritteli kysymyksiä mielessään. Nyt hän kuitenkin aisti, että tässä seurassa oli hauskaa, eikä vaivaantuneita hetkiä liiemmin esiintynyt. Näiden iloisten raumalaisten seurassa matkamies saattoi rentoutua ja antaa illan kuljettaa itseään.

Radion jälkeen seurue päätti tutustua Kööpenhaminan yöhön muutaman baarin avaaman ikkunan kautta.  Yön iloisen riehakas tunnelma teki vaikutuksen kaukaisesta Suomesta saapuneisiin matkalaisiin. Ihmiset olivat iloisia musiikin säestäessä illanviettoa, mutta järjestyshäiriöitä ei ympäristössä ollut havaittavissa. Illan ainoat järjestyshäiriöt esiintyivät morsiamen ja matkamiehen aloittaessa iloisen paritanssin muun ravintolan seuratessa. Suuri osa ravintolan asiakkaista pyrki lähemmäksi seuraamaan näyttävää tanssi-ilottelua ja syntyneessä tungoksessa ihmiset tönivät toisiaan nähdäkseen paremmin tanssilattialle. Seurue pääsi kuitenkin poistumaan ravintolasta sopuisasti kohdatakseen ulko-ovella Kööpopenhaminan lämpimän yön. Ûber saapui nopeasti  ja luotettavasti kuljettaakseen äänekkään seurueen kohti Idan asuntoa.

Vaikka ulkopuolinen tarkkailija olisi ollut helposti taipuvainen ajattelemaan, että kaupungilta palaava seurue olisi levoin ja virkistäytymisen tarpeessa, oli illan suurin vaihe vasta alkamassa. Noudettuaan Idan hallinnassa olevan pieneneläimen he siirtyivät tanskalaiselle korttelipihalle nauttimaan kirkkaana tuikkivasta tähtitaivaasta ja toistensa seurasta. Vihdoin, auringon jo noustua korkealle, he vetäytyivät ansaittuun lepoon.

Sunnuntaina oli aika tutustua Kööpenhaminan brunssitarjontaa yhden kaupungin tunnetuimman brunssin kautta. Hetken aamutoimillaan vitkuteltuaan he kiihdyttivät polkupyöränsä täyteen kiitoon kääntyen oikealle Strandlodsvejlle.  Auringon paistaessa täydeltä terältään edellisen illan väsyttämä seurue antautui nauttimaan salaateista, pienehköistä lihapullista ja maistuvista mehuista.

Brunssin jälkeen oli vielä mahdollisuus tutustua Papirøenilla sijaitsevaan Copenhagen Street Foodiin. Street Food on hengästyttävä kokoelma toinen toistaan kiinnostavampia ruokapaikkoja ja baareja. Yhteensä 39 pienoisravintolaa tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden makuilotteluun ympäri maailman. Vaikka brunssi oli vielä tuoreessa muistissa, ei matkamies voinut vastustaa kiusausta ja päätyi tilaamaan intialaisia erikoisuuksia unohtamatta virkistävää olutta. Street Foodin laaja terassi nauttii auringosta miltei koko päivän ja kutsui levähtämään aurinkotuoliin. Viimeisenä muistikuvana ennen lyhyttä päiväunta matkaaja näki erilaisten veneiden lipuvan kanaalissa Tanskan kuninkaallisen teatterin editse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti