keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Wille viikonloppu

Ville saapui torstaina Christianshavniin ihan omin avuin ilman kummempia neuvoja. Käytiin Ganal Bodegassa tervetulo-olusilla ja valmistin meille sen jälkeen illallisen kotikeittiössäni. Perjantai aamulla brunssi Cafe Bankeråtissa. Villen valtava lautanen ja minun vähän pienempi juomineen yhteensä 208 kruunua (27€). Matka jatkui viereisen puiston terassille ja siitä Pientä merenneitoa katsomaan. Ennen Christiania-piknikkiä kävimme vielä nauttimassa yhdet sommersbyt Toldboden terassilla, pienen merenneidon lähistöllä. Matka jatkui siis kaupan kautta Christianiaan piknikille ja siitä kotiin. Illalla tarkistettiin vielä Christianshavnin pari pikkupubia, jotka oli tälläkin kertaa melko savuisia.








Lauantai oli Tivolipäivä. Tarkoituksena oli testata kaikki laitteet. Sisäänpääsy Tivoliin 75 kruunua ja turpas-ranneke 195 kruunua (yhteensä siis 35 €). Voisin sanoa että aika kova hinta laitteiden määrään verrattuna. Kulutimme kyllä koko päivän puistossa, mutta laitteita oli vähemmän kuin Lintsillä. Keinu, vuoristorata, spaceshot (tanskaksi the golden tower), Vertigå eli lentokone, The dragon (kieputtavia lautasia) ja the monsoon (lentävä matto) oli laitteita joissa käytiin. Lentokone (vertigå) oli niin kova että siini piti käydä kahdesti. Tivolista kotiin tekemään ruokaa ja rupattelu-illallisen jälkeen nukkumaan. 
Sunnuntain brunssi tapahtui kotona leipomosta haettujen leivonnaisten kera. Aamiaisen jälkeen käytiin Kuninkaallisessa puistossa istuskelemassa ja sadetta pidäteltiin cafe Retrossa. Lounaaksi Pizzaa ja illalla kävinkin saattamassa pikkuveljen kentälle. Vaihdossa nappasin kentältä mukaan mr. Paloheimon jonka kanssa jatkoin Christianshavnin ainoaan auki olevaan kebab mestaan ja sieltä nukkumaan.










Maanantaina töiden jälkeen kävimme Nyhavnin terassilla ja jatkoimme riksalla Tivoliin. Riksakyyti maksoi n. 100 kruunua, siinä taas turistia höynäytettiin:) Taksi Tivolilta kotiin maksaa nimittäin n. 80 kruunua ja tuo oli paljon lyhempi matka. Kierreltiin tivolissa ja nautittiin parit oluet terassilla. Auringon laskiessa siirryttiin sisälle yhteen Tivolin monista ravintoloista. Grøftenissa tunnelma oli aivan ihana. Lasikaton alla oli lämpölamput ja filtit kylmäverisimpiä varten. Söimme alkupalaksi puoliksi italialaisen tapaslautasen. Pääruokana tuli testattua kermaista kanapastaa herkkusienillä ja sisäfilepihviä tomaatti-rukolapedillä. Ruoka oli herkullista ja hintakin ihan ehkä vielä siedettävän rajoissa (esim. kanapasta 23€). Jälkiruuaksi nautimme Nyhavnissa baileys-lasilliset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti