maanantai 28. marraskuuta 2011

Jule Hygge

Syntymäpäiviäni juhlittiin tiistaina. Testasimme Kødbyenissä sijaitsevaa Nose2Tale -nimistä bodegaa. Kuten kuvastaa saattaa nähdä, paikka tosiaan oli ulkoapäin kuin bodega. Ei varmasti olisi löytänyt paikkaa, jollei olisi tiennyt sen siellä sijaitsevan. Sisältäpäin ravintola oli kovin viihtyisä, vaikkakin tuoksu oli steriili. Lista ei ollut maailman pisin - valittavana oli kalaa tai lihaa. Valitsimme molemmat liha-annoksen. 
Ulkoa.

Thy pilsner

Alkupalaksi otimme "vähän kaikkea" -lautasen, jossa brietä, sinihomejuustoa + kahta muuta juustoa. coctailsuolakurkkuja, erilaisia makkaroita ja lihoja, sekä ankan rasvaa nahalla (tai muuta yhtä hullua). Sekä itse leivottua tummaa ja vaaleaa leipää.  70 kr + leipäkori 30 kr.

Humleflyd


Alkupalan jälkeen valtava annos perunamuusia ja kastiketta jossa linssejä, erilaisista lihoista tehtyjä makkaroita sekä peuran lihaa + persiljaa. Aivan järjettömän hyvää. 160 kr 

Näyttääkö tää siltä että tästä ois joku syöny? Aivan täynnä...
Torstaina oli Suomityttöjen illallinen Spiseloppenissa. Oli kiva nähdä taas tuttuja naamoja ja höpötellä niitä näitä Tanskan kummallisuuksista. Maistelin tälläkertaa ankkaa. Aivan järjettömän hyvää kuten odotettavissa oli. Jälkiruuaksi sain saavillisen risalamandea. Kyseessä on Tanskalainen joulujälkiruoka: perinteiseen riisipuuroon sekoitetaan kermavaahtoa, vaniljaa ja mantelirouhetta. Perinteisen luumusopan sijaan Tanskalaiset syövät tämän herkun kirsikkakastikkeen kanssa. Ja siis koko hoito nautitaan kylmänä. Basfin kanttiinin verrattuna tämä versio risalamandesta oli todella hyvää. Vaikkakin sanoisin että makeutensa ja määränsä puolesta sopisi paremmin mun äidille.

Lauantaina kävimme aamulla brunssilla naapurissa eli Cafe Oven Vandessa. Brunssi oli uudistunut jonkin verran kesäisestä. Jälkiruuaksi oli lettu siirapilla ja hillolla, tarjolla oli myös lohta ja marinoituja pähkinöitä. Brunssi oli todella täyttävä ja sanoisin että melkein menee parhaiden brunssien joukkoon arvostelussa näillä uudistuksilla.

Matka jatkui Christianiaan, vuokraisännän houseboatille. Jätin ihanan Christianshavnin asunnon irtisanomispaperit hänen postiluukkuunsa. Muutto Frederiksbergiin on siis edessä maaliskuun 1. päivä. 

Seuraavaksi oli tämän vuoden ensimmäisten joulumarkkinoiden tarkastus. Tai oikeastaan toisten. Nyhavnin markkinat on niin tyhmät ettei niitä lasketa. Øknehallenin joulumarkkinoille sisäänpääsymaksu oli 50 kr. Markkinat eivät olleet kyllä kovin valtaisat. Esittelyssä oli 3D tv:tä ja lomamatkoja. Myös hautaustoimistolla oli ständinsä siellä...huhhuh. Löysin kuitenkin joululahjoja ITSELLENI. Tekonahkaisen mustan biker takin sain 500 kruunulla ja pontson 300 kruunulla. Hienoja kierrätysmuovista valmisttejua koruja himoitsin, mutta jätin tällä kertaa ostamatta. Jatkoin matkaa hallilta Frederiksberg centeriin josta löysin lisää lahjoja itselleni. Nyt on jouluksi mekko ja adventeiksi kynttilöitä. Lauantai ilta kuluikin rattoisasti joulukorreja askarrellessa ja kynttilöitä väsäillessä. Ostin myös valmista brunkagetaikinaa. Tanskalaiset ruskeat piparit poikkeavat suomen vastaavista sisällöltään: taikinan joukossa on mantelin muruja sekä sokeroituja appesiininkuoren palasia. On kyllä tosi hyviä ja valmiista taikinasta on helppo tehdä pieni määrä pipareita kerrallaan. 


Ensimmäinen adventtisunnuntai ja Jul Hygge.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti