tiistai 22. marraskuuta 2011

Kolme viikonlopullista marraskuussa

Tämä tapahtui jo marraskuun ensimmäisellä viikolla. Olen alkanut tulla laiskaksi näiden merkintöjen kanssa. Saara ja Ellu oli kylässä. Tulivat torstaina ja käytiin nautiskelemassa mun töiden jälkeen sushia ja siideriä. Sushilta käytiin Kanal Bodegassa olusilla ja jatkettiin Frederiksbergiin hakemaan tytöille fillarit.


Perjantaina tytöt shoppaili koko päivän ja löysivät vesterbrosta oikein hyvän lounas tacobuffetin alle 60 kruunulla. Itse kävin töiden jälkeen vielä Beauty for you kasvohoidossa keskustassa. Kasvot tuntuivat aika raikkaalta kun sieltä lähdin. En silti sanoisi että timanttikuorintaa voittaisi. Raikkailla kasvoilla oli hyvä lähteä tsekkaamaan jouluoluen lanseerausbileet (J-day). Ehdimme kanalbodegalle näkemään kun kello löi 20.59 ja jouluoluen myynti sai alkaa. Joimme muutamat oluet Bodegassa ja jatkoimme sieltä lihatorille. Tuborgin tonttutyttökulkue olisi tullut Canal Bodegaan vasta 23.30 ja tytöillä ei kiinnostus enää riittänyt savuiseen bubiin. Lihatorilla testasimme eri baareja ja eri drinkkejä. Oikein loistavaa palvelua ja drinkit saimme This is a fucking coctail bar kyltillä varustetusta Karriesre barista.


Lauantai menikin sitten minulla relaksoituessa ja tytöillä shoppailun jatkuessa. Strøget tuli kuulemma melkein nähtyä. Illalla vein tyttöset syömään Gefärlichiin. Palvelu oli ihan uskomattoman hyvää jälleen kerran. Tarjoilijat ottivat asiakkaisiin kontaktia ottamalla tilaukset vastaan pöydän tasolle kyykistyen ja jopa kosketus oli sallittua, mikä teki tunnelmasta todella mielyttävän. Tuntui että he todella välittivät asiakkaistaan. Tarjoilijan kiva ulkonäkö ei tietenkään haitannut myöskään meitä. Tytöt kokeilivat perinteistä Stegt flæskia ja itse testasin lapskoussin. Tanskalaisesta lapskoussista puuttuu kokonaan kasvikset perunaa lukuunottamatta. Tytöt kehuivat todella annoksiaan, minun ehkä oli ehkä vähän suolatonta. Parempi silti suolatonta kuin liian suolaista, aina sitä voi itselleen lisätä. Juomaksi otimme kannullisen sangriaa. Jälkiruuaksi itse otin kahvin, baileysin ja kotitekoisen suklaakonvehdin. Aivan julmetun hyvää. Tytöt nautiskelivat juustotarjottimen puoliksi. Voisin sano että lemppari ravintolani tällä hetkellä on Vinbar, Gefärlich ja Spiseloppen. Gefärlilich sai ylistykset niin minulta kuin tytöiltäkin. Koko lasku teki yhteensä ~700 kruunua. Nørrebrosta siirryimme takaisin keskustaan ja Penthouseen. Eräältä suomalaiselta sain vinkin kyseisen yökerhon opiskelijaystävälisestä juomapolitiikasta. Ennen kahtatoista Penthousen sisäänpääsylippu oli 100 kr eli 13 euroa. Tuolla sisäänpääsyn hinnalla olut ja snapsit olivat koko illan maksuttomia. Vietimmekin oluen, halpojen drinkkien ja snapsien välittömässä läheisyydessä aamu puoli seitsemään. Ei voi sanoa että palvelu olisi ollut hyvää. Juomia sai odottaa turhan kauan ja drinkkien reseptivihko oli kovassa käytössä (silti esim. caipirinha näytti kuin leikkimökin takana väsätyltä kuravesidrinkiltä). Asiakaskunta oli melko nuorta ja humalan taso tässä yökerhossa oli SELKEÄSTI korkeampi kun normaaleissa yökerhoissa, joissa bisse on normaalisti 55 kruunua. Hyvässä seurassa silti ihan loistava paikka. Istumapaikkoja ei alkuillasta ollut juuri ollenkaan kun seurueet varasivat ne istuskeluun. Tilasivat viinapullon pöytään ja saavillisen ilmaisia limppareita viereen. Musiikki oli mielestäni ihan mukiinmenevää. Vähän kuin Energy olisi taustalla soinut ilman mainoksia.
Gefärlich

 Pöytävaraus
Kahvi, kotitekoinen konvehti ja Amarula
Juustolautanen

Lapskoussi

Penthouse

Mojito?

Tytöiltä jäi siis näkemättä Christiania, pieni merenneito ja  Strøgetistä pohjoiseen päin olevat putiikit. Ensi kerralla sitten. Kiitoksia vain hyvästä seurasta! Seuraava viikko menikin sitten koomaillessa rentouttavan viikonlopun jälkeen.

Isäinpäivä juhlittiin Raumalla ja tarkemmin nukkekodissa. On tuo 2 huoneinen asunto hiukan pieni kahdelle ylimääräiselle asukkaalle. Kesää odotellessa siis noilta osin! Ohjelmassa oli paljon hyvää ruokaa ja iloisia, rentouttavia hetkiä perheen kanssa.

H&M Versace alkoi 17.11. Myöhästyin auttamattomasti kemuista kun kävin perjantaina (18.11) töiden ja kampaajan jälkeen keskustan molemmissa liikkeissä. Mitään jännää ei ollut enää jäljellä. Illallistestiin pääsi Bastionen + Løven Christianshavnissa. Kävimme ensin parissa muussa ravintolassa, jotka olivat täynnä. Bastionen + Løvenissa oli tilaa ja ravintola oli hyvin viihtyisä, ruusuineen kaikkineen. Tilasin lasin valkoviiniä joka sitten oli melkoisen makea valinta. Ruokaa saimme odotella niin että odotellessa olisi voinut juoda lasin jos toisenkin. Talo tarjosi alkupalaksi ankanmaksapalleron puolukoilla, mikä oli ihan suotavaa. Jokatapauksessa kärsivällisyys oli lähellä loppua. Annokseni oli rødfisk, liian etikkainen enkä odottelun jälkeen ollut kovin iloinen. Thomasin ankka olutkastikkelle oli todella hyvä vaikkakin melko pieni, joten hän oli tyytyväinen. Jälkiruokia emme päättäneet jääda tilaamaan ja odottamaan joten ilta loppuis iihen. 492 kr teki olut, lasi valkkaria, ankka ja kala. Thomas sanoi että paikasa on todella hyvä buffet aamiainen. En silti ole ihan vielä valmis testaamaan.
H&M





Lauantaina kävimme Danish Design Museumissa. Sisäänpääsy oli 40 kr / opiskelija (60 tavalliset).










Matkalla takaisin kotiin kävimme tutustumaan Torvehalleihin. Kyseessä on siis kaksi kauppahallin tyyppistä lasirakennusta. Toisessa on enimmäkseen lihoja ja kaloja sun muuta asiaan kuuluvaa toimintaa ja toisessa kasviksia ja leivonnaisia:) Hallit on avattu jo syyskuussa, muttei olla ennen vielä eksytty paikalle. Aiemmin samaisella paikalla oli pienimuotoista kukkien ja vihannesten myyntiä. Nyt hallit vaikuttivat tosi viihtyisiltä ja toimivilta paikoilta. Kaupungilla shoppailun ohessa voi käydä nautiskelemassa tapaslautasen viinillä ja ostaa samalla illallisen ainekset tuoreina. Paikka oli aika täynnä ihmisia lauantai iltapäiväillä, ei silti tungokseksi. Ihania löytöjä on helppo tehdä tuolla.

Lihoja ja kahvila sulassa sovussa

Lihoja

Juustoja

Hallien keskeltä

Leivonnaisia

Leivonnaisia

Tapas/Viini "koju"

Kakkusia

Pähkinöitä

Mausteita

Viskejä

Kakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti