maanantai 26. maaliskuuta 2012

Raisan syntymäpäiväjuhlat ja Muru

Tulee nykyään suoritettua noita Suomi keikkoja tavallista useammin. Köpiksessä on +15 päivisin ja +5 öisin. Aurinkopaistaa ja nuoret istuvat puistoissa jo pussikaljalla. Suomessa on lumimyrsky lauantai yöllä baarista kotiuduttua. Ihmettelen vaan että onko tässä toiminnassa mitään järkeä? Aurinkoa rakastavana ihmisenä mun luulis pysyvän Köpiksessä aika visusti!! Vielä ennen vappua vierailen ensin pääsiäisen Raumalla ja pari viikkoa siitä tupareissa Helsingissä. Vappuna uninalleni muuttaa takaisin kotiin työharjottelujaksoltaan ja voitte olla varmoja että sitten keskityn nauttimaan Köpiksen kesästä (joka toivottavasti on vähemmän sateinen kuin viimeksi).

Takaisin Suomen "kevääseen" ja tähän viikonloppuun. Raisalla ja Didillä oli tuparit. Ehkä tupareita tärkeämpi aihe juhlaan oli kuitenkin Raisan pyöreät syntymäpäivät. Lensin Suomeen jo torstai-iltana ja perjantain työskentelin 18-vuotiaana Haarikkotielle ostamani keittiönpöydän vieressä. Kun muutin Tanskaan myin siis kaiken irtaimistoni ja pöytäni päätyi vanhan työkaverini huoneeseen jota hän nyt vuokraa Thomasille 3 kuukaudeksi. Ihana sattuma. Kävimme lounaalla Siltasessa ennen bileitä, josta kuvia alla.
Thomasin kasvisannos Siltasessa
Karpalohilloa chicken burgerissa. Ranskalaisia perunoita ja bataatteja.


Jatkoimme "lounaalta" suoraan Espooseen ja Raisan ja Didin juhliin.



Iloinen nainen
Ilta oli hauska ja lauantai aamu väsynyt, tottakai. Kävimme brunssilla Pacificossa. Ihanan Köpismäinen paikka hippi-ihmisineen ja kotiruokineen. Brunssi oli vain 12 € sisältäen juomat. Pakko kehua paikan ruisleipää, reilunkaupan ihastuttavaa kahvia ja mustikkapiirakkaa:)
Pacifico
Pala Kalliota
Kuin kotona olis
Ihmisiä paljon, mutta paikkoja riittävästi.
 Matka jatkui Kallion pihakirppikselle. En ole niin kovin ammattitaitoinen kirppis-ihminen mutta tunnelma on aikas kiva.

Halusin keskustaan "shoppailemaan". Sanoisinkin olevani parhaimmassa shoppailukunnossa bileiden jälkeisenä päivänä. Ei tule turhaan harkittua ja vatvottua päätöksissä. Ostin uudet silmälasit, joita Göteborgin reissulla Ruotsissa ihailin. Siellä pilottimallisia pokia oli joka puolella. Tanskassa tai Suomessa en kyseiseen malliin ole niin törmännyt mutta itseäni kevyt kevät kehys viehätti niin että hankinnasta muodostui jopa pakkomielle. Nyt löysin ihanaiset Sand:t, jotka luultavasti tulette näkemään vielä monissa kesäkuvissa Specsaversilta. Näöntarkastukseen pääsin heti ja parin viikon päästä on lasit valmiit. Lupasivat jopa lähettää Tanskaan, mutta luulen että Thomas käy hakemassa ne ja tuo pääsiäisenä Raumalle. Odottavan aika on pitkä:) 

Syöksyimme silmälasiostoksilta Iso Roobertinkadulle Bar Llamasiin tapaamaan eilisiä hosteja. Nopea visiitti kotona vaihtamassa vaatteet ja 20.30 oli pöytävaraus ravintola Murussa. Muru oli ihastuttava ravintola. Tuli mieleen Gefärlich Köpiksessä. Yksi tarjoilijoista kyykistyi asiakkaiden tasolle ottamaan tilauksen, "maistuiko" tiedusteltiin samalla olkapäähän koskien. Tunnelma oli niin kovin hygge. 4 ruokalajin illallinen juuri Suomen parhaimmaksi ravintolaksi valitussa ravintolassa maksoi 49 €. Menu vaihtuu päivittäin ja siksi mitään ei olekaan paperilla vaan listan saa suullisesti. Tosin valinnanvaraakaan ei ole, niin sitä joko ottaa menun tai sitten valitsee seinältä yksittäisiä herkkuja. 2 ruokalajia 35€ ja + yksi ruokalaji 10 €. 

Aloitimme kuplivalla Cavalla, joka oli mielestäni parasta mitä olen koskaan saanut. Omenan maku todella erottui kuplien joukosta. Alkupalaksi oli "lohisalaatti". Heittomerkit koska siinä oli kyllä jotain muutakin kalaa, mutten voi muistaa enää menua. Sanoisin että melko mauton. Tai ehkä Tanskan suolaiset ruuat ovat vieneet äärimmäisen herkän makuaistini terävimmän kielen:) Kastikkeessa tarjoilija sanoi olevan myös wasabia ja siksi ihmettelinkin miksi ruoka jäi niin mauttomaksi. Leivän kanssa oli oliivitahnaa joka myös oli mautonta. En pidä niin kovin paljon oliivin mausta mutta aika ihmeellistä että siitäkin oli saatu mautonta. Pääruokana oli viiriäistä pistaasitäytteellä. AIVAN LOISTAVA. Tämän annoksen perusteella ravintola saa minultakin 5 tähteä. Maut todella olivat kohdallaan. Pääruuan kanssa maistelin lasillisen ranskalaista punaviintä (viinitilan omistajan vaimo on Espoosta kotoisin), Thomas otti luomuoluen. Väliin juustolautanen, jossa kahta eri juustoa. Yksi brie-tyyppinen valuva vuohenjuusto ja yksi kovempi juusto, mukana hilloketta. Todella herkullisia olivat. Jälkiruokana paahtovanukas, kuin gréme brûlée ilman kovaa sokeri päällystä, hedelmillä. Mielestäni liikaa eri makuja, mutta Thomasin kasvot näyttivät olevan jo ylemmillä leveleillä. Olihan se hyvää. Jälkiruokakahvit vielä ja olimme valmiita jatkamaan Stagelle. Ilta Murussa maksoi 135€. Mielestäni hyvin kohtuullinen ja uskallankin suositella lämmöllä tätä helmeä! 



Muru

Pääruoka
Maisteltu annos
Sunnuntai aamulla herättiin vasta yhdeltä ja vielä olis voinut nukkua ainakin koko päivän. Kellojen siirto kesäaikaan ei auttanut tilannetta mitenkään. Kävimme Siltasessa brunssilla ja Villen luona kylässä ja sitten olikin aika jo suunnata kohti lentokenttää ja Kööpenhaminaa. 

Viikonlopun jälkeiset tunnelmat ovat melko väsyneet. Tuntuu että kyllä tästä varmaan selviää torstaihin mennessä. Perjantaina tuleekin jo Laura Göteborgista ja vuorossa relaksoiva Kööpenhamina viikonloppu. Olen jo katsellut muutamia kivoja menomestoja meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti