maanantai 5. maaliskuuta 2012

Viikonloppu Göteborgissa

Matka Göteborgiin lähti liikkeelle perjantaina puoli neljältä Kööpenhaminasta. Junalla 4 tuntia kului rattoisasti kirjaa lueskellessa. Laura oli asemalla vastassa ja ohjasi meidät Ravintola Steariniin. Oikein mukava paikka ja hyvää ruokaa.

Kööpenhaminan rautatieasema 
Ravintola Stearin

Kastanjakeitto

Helppo punaviini ja tanskalainen munkki...nam nam
Lauantaina kävimme Designmuseossa joka kuulosti Göteborin aktiviteeteista ehkä mielenkiintoisimmalta. Ostin julkisenliikenteen päivälipun joka oli n. 8 € ja ratikoilla pääsikin pyöreästi kuvattuna joka paikkaan. Jatkoimme shoppailun merkeissä ja kävimme kahvittelemassa. Pitkän shoppailun jälkeen valmistimme itse uuniperunoita lohella ja katkaraputäytteellä ja lähdimme katsastamaan Göteborgin yöelämää. Laura oli löytänyt meille täydellisen tapahtuman lauantai illalle. Clubit sulkivat ovensa kolmelta ja siirryimme mustalle clubille jatkoille. Pääsimme sisään vaikkei nimiä listasta löytynytkään. Paikka oli tooodella täynnä. Nyt on ihan pakko mainita ruotsalainen erikoisuus: miehet koittivat tehdä vaikutuksen naisiin ilmestymällä seläntaakse toodella lähelle tanssimaan. Kun vaihtoi paikkaa, poika ilmestyi hetken kuluttua taa niskaan hengittelemään. Ja tämä näytti olevan ihan yleinen lähetymistapa. Siinä mielessä kauheen kohteliasta ettei kosketusta ollut yrityksessä mukana, mutta en sitten tiedä kuinka mielyttävä tuokaan kikka on tyttöjen mielestä. 

Design museum 





Semmlat menossa taustalla vaikkei niin laskiainen oliskaa

Kaunis etiketti
Redbull on air -matkalla
sillan kuvaus jalat ristissä
Röda Sten
Redbull on air featuring Robert Hood (live), Göteborg's pride Shakarchi & Straneus, alongside Studio Barnhus with Academy participants Axel Boman and Kornel Kovacs. 
Sunnuntaina kävimme italialaisessa aamupalalla/lounaalla ja puoli viideltä lähdinkin köröttelemään bussilla kohti kotia. 4 tuntia bussissa vähillä unilla ei koskaan tunnu mielyttävältä mutta 10 € lippu houkutteli 45 € junalippua enemmän. Jäin lentokentällä pois ja nappasin metron kotio. Kaiken kaikkiaan ihana reissu! Aurinko paistoi koko viikonlopun, ihmiset olivat iloisia ja ruotsin kielikin tuntui ymmärrettävältä. Kiitoksia emännälle houstauksesta!! <3
Sataman kuvailua.




Maanantai on viikosta se kaikkein ihanin. Tämä maanantai tuntui lähtevän ihan perinteisesti liikkeelle. Töissä tuntui ettei ole millään aikaa tehdä kaikkea mitä pitäisi ja neljältä juostiin jo Beatrizin kanssa Nørrebron Imperiumiin katsomaan Pina-elokuvaa. Pitänee sanoa että on korkein kulttuuripläjäys mitä olen koskaan nähnyt. Luulen että the Artist olisi ollut ehkä rauhallisempi näin alottelijalle. En tiedä onko kyseessä vain insinöörimieleni, mutta ajoittain mietin että pitääkö elokuvan modernitanssijoiden yrittää hakea sisäistä vammailiaansa esityksessään vai mikä on homman juoni. Kun oikein keskityin, sain elokuvasta vedettyä hetkellisiä taidekokemuksia kuin tauluja. Tanssijoilla oli ihania värikkäitä mekkoja ja liikkeet oli ajoittain todella kauniita. Viikonlopun univajeen takia meinasin nukahtaa vähän tylsemmässä kohdassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti