maanantai 7. tammikuuta 2013

Ei tarvitse edes olla IKEA-ihminen tykätäkseen näistä

Ensin pieni innostunut huomautus: kannattaa kokeilla Agnesin cupcakeseja. Voi hyvänenaika ne on hyviä.



Sitten otsikossa mainitsemaani aiheeseen. Käytiin äidin kanssa IKEAssa laskeuduttuani Turun lentokentälle ennen joulua. Löysin krääsäosastolta isän iloksi metsäneläin aiheisia piparkakkumuotteja. Tottakai paketti oli ostettava. Ruokaosastolta kysäisin pahuuttani, josko heillä olisi myös valmista piparitaikinaa myynnissä. Ja olihan heillä kaksi pakettia jäljellä -otin molemmat. Kotiin päästyäni aloin tarkastella paketteja, jotka maksoivat yhteensä 3 € - yllätykseksi tuoteseloste kertoi taikinan koostuvan luonnollisista raaka-aineista: 3 eri rasvasta, jauhoista, mausteista jne. vain 2 E-koodia ja nekin jotain perus ei vaarallisia. Ja mausta sen verran että isä sanoi että "ohhoh, onpa hyviä" ja Thomas "ei tehdä enää ikinä valmiista taikinasta pipareita". Maku oli kyllä tosi hyvä. Eli ensi jouluna pari pakettia lisää jo hyvissä ajoin. 


Sitten se toinen löytö. 3 yrttipurkkia 0,5 €:lla. Oli perjantaina tarkotus ostaa tuoretta basilikaa ruokakaupasta, mutta luomubasilikat näytti niin kärttysiltä, että jätin ostamatta ja tyydyin kuivattuun. Kun pääsin kotiin otin yrttipaketit samantien esiin ja aloin istuttaa. Kattokaa ny kui kätevii! Mää raportoin kyl sit et miten nää lähtee toimimaan!

Tältä se näyttää kaupassa. Yrttibokseja oli kahta eri yhdistelmää ja otinkin siis yhden molempia.
Sisältä löytyy multapellettejä ja siemenet. Purkeissa on kätevästi nimet kyljessä.
Pelletti purkkiin ja päälle 2 dl vettä. Tsädää, purkki on yhtäkkiä täynnä multaa.
Puolet mullasta syrjään ja siemeniä sinne niin. Loput mullat takaisin purkkiin ja se on siinä.
Ai että odottelen jo innolla sadonkorjuujuhlia.
Kesälomakukkia Idalle joka viettää lomaansa Tanskassa.

2 kommenttia:

  1. Noi purkit on kyllä mainioita, tapoin kyllä omat yrttini kuukaudessa mut luotan suhun enemmän :D

    VastaaPoista
  2. Olen koittanu vierittää yrttivastuuta Thomasille kun sillä on ihan selkeesti periytyneet viherpeukalon geenit. Ite en oo varma kuinka hyvin menestyvät mun hellässä huomassa...aurinko vois auttaa tääl sumujensaarel.

    VastaaPoista