keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Talviloma eli Joulu ja Uusivuosi

Meitsillä oli kaks viikkoo lomaa. Lähdin julua edeltävänä perjantaina Raumalle ja nautiskelin ihanien ihmisten seurasta siellä kokonaisen viikon. Takaisin Köpikseen lensin seuraavana perjantaina Helsingin ja Rigan kautta (koko matka kesti leppoisat 9,5 h). 

Perjantai illalla käytiin tarkistamassa maailmanlopun tunnelmia Rauman Onnelassa, jossa Darude soitteli uusinta uuttaan. Lauantaina juhlimme hillitysti Katjan synttäreitä kerrankin ihan oikeana synttäripäivänä.

Aattona eleltiin rauhallisesti, ei ehditty joulurauhanjulistukseen, ei joulukirkkoon eikä partiolaisten kynttiläkulkueeseen. Sitä vastoin aattoon mahtui paljon hyvää ruokaa ja ihanan perheen seuraa uuden lautapelin äärellä. Maistelimme myös erilaisia vuosikertaglögejä, joita ei yleensä tule niin useasti kokeiltua. Lahjaksi pulloja kyllä tulee usein annettua, muttei itse maisteltua.










Joulupäivänä kävimme koko porukalla tsekkaamassa Kuivalahden tilanteen ja paistelimme jo valmiissa keittiössä jolutorttuja ja joimme tyrniglögiä. Joulupäivään kuuluu tietenkin olennaisena osana vanhojen ystävien tapaaminen Rauman yöelämässä. Saattaapi olla että tämänjouluinen tapailu jäi kuitenkin viimeiseksi. Typötyhjä Mr. Jones toimi ystävien kanssa jutusteluun ja siitä pääsikin suoraan sisäkautta yökerho Dominon puolelle, jossa en tuntenut ketään! Tarkoituksena oli siirtyä yökerho Hovin puolelle, mutta paikalliset kertoivat siellä olevan järjetön jono ovella, baaritiskillä 2 työntekijää ja paikka tupaten täynnä. Siispä seuraava liikkeeni oli kotiin paluu hyvissä ajoin. 






Tapaninpäivänä kävimme isän kanssa katsomassa Piin elämä elokuvan Iso Hannussa ja seuraavana päivänä kävin katsomassa Rakkauden Rasvaprsentin Katjan kanssa. Pienesti pitää myös tässä kohtaa hehkuttaa sopissa nauttimaamme myöhäistä lounasta. Katja söi lihaisan salaatin ja itse tuorehernekeittoa. Namsk! Lisäksi bongasin Sopissa ilmoituksen churros brunssista. Kahvilan omistaja Siri kertoi churrosten olevan aitoa kamaa ja aitojen espanjalaisten arvioinnin läpikäyneitä. Taas jään harmittelemaan miksen asu Raumalla. Vaikka sitten vain jokapäiväisten ihanien Sopin lounaiden ja viikonloppubrunssien takia! Eli sielläpäin asuvat hoi! NAUTTIKAA MUNKI PUOLESTA!!




Soppi
kuinka saisin rikki kookospähkinän...

Piin elämä oli jokseenkin pitkäveteinen, mutta rasvaprosentti oli kyllä hauska ja aika söpiskin. Perjantaina oli tarkoitus lähteä hyvissä ajoin Helsinkiin moikkaamaan jo syntynyttä Stigiä tai vaikka vaan mahaa ja vanhempia jollei laskettu aika pitäisi pojan kohdalla aikatauluaan. Kävi kuitenkin niin että torstai illalla Stigin äiti äheti viestiä että supistukset oli alkaneet ja seuraavana aamuna yhdeksältä oli edelleen äksöni meneillään. Niinpä Helsinki visiitti jäi väliin ja kävin vain heittämässä Stigin viikset ja lahjan postiin ja hyppäsin bussiin vasta kahdelta. Siinä istuskelin rattoisasti 4 h 15 m matkalla Helsinkiin ja lentokentällä pari tuntia vähän vielä lisää. Sitten lento Rigan kautta Köpikseen jossa olin jo kello puoli 12. Ens kerralla sit taas muistaa et miksi kannattaa vähän maksaa niistä suorista Turun lennoista:)


Lauantai ja sunnuntai meni mukavasti kotosalla. Säät suosivat ilman huonoa omaatuntoa laiskottelua. Kävimme kävelemässä yhden jäätelötestauksen verran lauantaina ja yhden luomurautatabletti/samppanjapullo -hankintojen ja lounaan verran sunnuntaina. Lounastamiseen valikoitui Jensens Bøfhus niillä perustein, että ravintola oli kohdalla kun alkoi sataa täysillä, sekä vallitsevan pukeutumiskoodimme mukaan. Äiti on mainostanut kyseistä ravintolaketjua jo monesti. Aina kuulemma muotimessuilla vieraillessaan käy ruokailemassa Jensenillä. Paikalliset eivät ehkä ravintolaa niin ylistä ja siksi nytkin uskalsimme astua sisään ilman tummaa pukua. Pitää myöntää, että pihvi oli kyllä todella maukasta ja mureaa. Hyvin valmistettu kaikinpuolin. Valitsimme listalta kokeiluun lounaspihvin ja fitnespihvin. Lounaspihvi maksoi 59 kr ja sisälsi pihvin perunoilla. Fitnespihviin kuului vihanneksia sekä salaattipöytä samaan hintaan 99 kr. Annokset olivat juuri sopivat lounaaksi ja kuten sanoin liha oli todella hyvin valmistettua. Palvelu on todella nopeaa ja hinnat edullisia. Sanoisinkin että jos nopeasti jotain pitäisi valita, niin ehdottomasti ennemmin tämä kuin Mc Donalds tai Burger King. Illallistarkoitukseen paikka soveltuu jos ilmapiiriltä ei paljon vaadi. Herkullista ruokaa saa eteensä nopeasti ja keskitason hinnalla. Taidan silti viedä äidin ensikerralla jonnekin muualle syömään, jollei sitten perinteitä haluta kunnioittaa.



Uusivuosi ja uudet kujeet. Juhlat järjestettiin Thomasin ystävän luona Vesterbrossa. Ensimmäinen tanskalainen uusivuosi minulle ja olipas se hieno.

Pöytiin oli katettu kultaisia kääreitä joita oli tarkoitus vetää yhdessä jonkun toisen vieraan kanssa vastakkaisista päistä. Sisällä olleen lahjan sai pitää se jolle jäi kääreestä käteen pidempi pää. Pöydässä oli myös sisäkäyttöisiäraketteja joista ilmaan suihkusi pientä "roskaa" eli hilettä :D En ole kyllä törmännyt vastaaviin Suomessa.
Ditte
Tähtisade

Tatuoitu sheriffi
Tatuointiyritys Thomsen
Ruoka oli järjestetty cateringista ja menu oli kuvan mukainen. Thomas toimi kokkina eli hoiti ruokien lämmityksen ja asettelun lautasille.

Pääruoka

Illallinen
Jälkiruoka

Pakettipeli kuuluu olennaisena osana jouluun, mutta koska se on niin kiva, pelattiin sitä myös näissä bileissä. Jokainen tuo kaksi pientä pakettia juhliin, jotka sitten jaetaan hamstrauspelin sääntöjen mukaisesti. Koska meitä oli niin paljon pöytää kiersi 3 noppaa. Silmäluvuilla 1 ja 6 tapahtui. Ykkösellä saat ottaa paketin ja antaa sen jollekin toiselle ja kutosella saat ottaa paketin itsellesi. Ensimmäisellä kierroksella paketit jaettiin pöydän keskeltä ja sääntöjen mukaisesti osallistujille ja seuraavalla kierroksella paketteja ryöstettiin toisilta aikarajan sisällä.

Peli käynnissä.
Kaikkia ihania juttuja paljastui pakettien sisältä.

Kuten valoaan vaihtava budha ja leikkikakka.
Hauskaa uuttavuotta
Hyppy vuoteen 2013.
Vuoden vaihtumista odotetaan kiipeämällä tuoleille ja kun kello lyö 12 kaikki "hyppäävät" uuteen vuoteen. Countdownt tottakai kuuluu asiaan ennen hyppyä. 
Vuosi vaihtui iloisissa merkeissä
Sheriffi ja Ditte raketteja katselemassa
Ihanaa vuotta 2013!
Seuraavana aamuna. Nämä olivat löytäneet myös tiensä kotiin.

Talvilomani jatkuu vielä tämän viikon mutta luulenpa ettei mitään mainitavaa tule enää tapahtumaan ennen töihin paluuta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti