keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Belgialainen pyöräilykypärä joka saattaa sisältää pähkinöitä.

Olen kaatunut kahden vuoden aikana pyörällä kahdesti. Ekalla kerralla ei sukkahousuja rikki, ei hanskoja rikki, ainoastaan ranne hiukan venähti. Ei pystynyt varaamaan painoa moneen moneen kuukauteen. Ja nyt sitte tossa vuodeenvaihteessa kaaduin taas. Mitä ilmeisemmin kerran vuodessa yks kaatuminen kuuluu suorittaa, koska ensimmäisestä kerrasta oli just vähän päälle vuosi. Tälläkään kertaa ei sukkahousuja rikki, ei haskoja rikki, mutta taas se ranne. Tälläkertaa tiedän jo, että vaikka sitä voi käyttää, varaamista se alkaa kestää vasta hyvän tovin jälkeen. On ihmeellistä miten koskaan ei ole mitään vakavempaa sattunut. Tälläkin kertaa auto ehti jarruttaa juuri sopivasti. Nyt kuitenkin otin asiakseni etsiä itselleni hyvännäköisen pyöräilykypärän tulevaisuuden sukkahousuja silmälläpitäen. 

Kerrassaan ääliömäistä olla käyttämättä kypärää. Vaikka olenkin huippu fillarikuski ja viiletän menemään kuin tuulispää (niinhän me kaikki), en voi olla yhtä varma muiden ajokokemuksesta. Se kaatuminen tai törmäily ei nimittäin useinkaan johdu itsestä vaan ympäristötekijöistä. Jäinen luiska pyöräkaistalle, liikennemerkin heittelehtiminen edellisen jysäytettyä siihen, työmaa-alue ja huonokuntoinen tie, äkillinen tien kaventuminen/sumppu, urpo autoilija/pyöräilijä joka ei huomioi muuta liikennettä vaihtaessaan kaistaa, äkillinen pysähtyminen liikenteessä... tekijöitä on ihan liikaa, joihin ei pysty itse vaikuttamaan. Useimmat edellämainituista olen kokenut jo kerran ilman vahinkoja. Hyvä onni ja ehjät sukkahousut ei voi jatkua loputtomiin. On hassua miten Thomaskin skannailee päivät pitkät kallomurtumia, muttei ole itse ennen käyttänyt kypärää. 
NYT KÄYTTÄÄ. Se on pirun kiva näyttää hyvältä pyörätuolissa. Kuinka tyhmä sitä onkaan ollut!

Köpishän on pyöräilijöiden luvattu maa, joten kypäriä luulis löytyvän. Täällä onkin yks aika huippu liike Herlevissä, mutta se on auki vain maanantaisin ja torstaisin, ja sillonkin klo: 14-18.30. Ilman sovittamista ei kypärää ole järkeä ostaa, joten lähdin käymään keskustassa sijaitsevassa (Gråbrødretorv) Pedalatletessa, missä näytti olevan nettisivujen mukaan myös aika paljon kypäriä. Löysin just sopivan kypärän merkkiä Lazer - istuvuus oli hyvä ja koko just nappi. Mulla on ollu ongelmana kypärän pottamaisuus. :) Joko se istuu liian korkeella pään päällä, tai sitte se on vaan liian levee ja kootkin on hiukan hankalia. Yleensä M on liian iso ja S taas liian pieni. Medium, joka on siinä lähellä istuvuutta, näyttää yleensä hölskyvän päässä.

Aluksi otin suoristusraudan töihin ja virittelin hiukset vasta töihin päästyäni. Nyt lyhyinä senkun sutasee vähän vahaa ja möyhentää pyöräilyn jälkeen niin bueno on!


Finest Belgium Helmets, may contain nuts.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti