tiistai 12. heinäkuuta 2016

Pieni Merenneito -kierroksen päivitys

Kun asuttiin Frederiksbergissä niin toimittamani turistikierros oli aikalailla aina vakio. Alkuun joko brunssi kotona tai Granolassa, siitä Strögetin alkupäähän (rådhudspladsin päähän), pyöriä taluttaen Strögetin läpi (edellyyttää varhaista starttia, muuten Strögetille ei mahdu pyörällä tai ilman), Kongens Nytorvin päässä välipalabölset ja Nyhavnissa laiturioluet, siitä pienelle merenneidolle rantaa pitkin ja pyörillä hurautus Christianshavniin ja Kanalbodegassa yksi välibisse. Christianiassa pieni kierros ja loppuun joko hevosien silittelyä tai vaihtoehtoyllätysnumero. Hyväksi havaittu kierros. Melkeinpä päivässä saa nähtyä kaiken tärkeän Kööpenhaminasta ja lopun viikonlopusta voi käyttää fiilistelyyn.


Koska ystäväni ovat ehtineet käydä moikkaamassa minua jo usemman kerran, ei Pieni Merenneito -kierrokselle ole ollut enää tarvetta ja se on päivittynyt ikään kuin itsestään Fiilistelyä Kööpenhaminassa -kierrokseksi. 

Ilmanen vinkki: marokkolaiset letut (kuvassa) on ihan mielettömän hyviä!

Kierros starttaa myös joko omalla brunssilla tai Wulff og Konstalin vastaavalla ja jatkuu joko kirppikselle tai Outlettiin. Shoppailujen jälkeen matka jatkuu Christianian takaportista Christianian läpi joko Morgenstedetille vegaani-lounaalle ja siitä jälkkärille Copenhagen Street Foodiin......Tai sitten vaan ihastellaan rauhassa Christianiaa ja syödään vasta sen jälkeen koko viiden ruokalajin lounas paperisaarella. Street foodista lampsitaan Oopperan eteen josta voi kätevästi napata vesibussin joen yli Nyhavniin. Kunhan kevyenliikenteensilta joskus valmistuu voi tuon ylityksen taittaa myös silloitse. Nyhavnissa fiilistellään ja matkaa jatketaan puistoihin, kahviloihin tai shoppailemaan. Ei siihen täydelliseen kesäpäivään sit muuta tarvitakkaan :)


Kuvassa oikealla näkyy silta joka ehkä joskus valmistuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti