perjantai 2. syyskuuta 2016

Perjantain kunniaksi tarina jatkuu...



Puhelin soi vaativasti. Kansainvälisen vahinkovakuutusliiketoiminnan asiantuntijana hän tiesi sen voivan tarkoittaa niin hyvää, kuin huonoakin. Iskua vyön alle tai suurta sopimusta. Kädenlämpöistä rättiä vasten kasvoja taikka suurta sopimusta. Auringonkukkakimppua tai laatikollista kuolleita etanoita.

Soittaja oli kuitenkin morsian - vierailija kaukaisesta pohjolasta. Olisiko morsian päättänyt perääntyä vierailusta ja jättää matkamiehen yksin Idan armoille? Vastattuaan puhelimeen hän ymmärsi varsin nopeasti, että morsian pitäisi lupauksensa ja saapuisi Strandlodvejlle ilostuttamaan läsnäolijoita leikkisälla olemuksellaan. Puhelun sisältö paljastui välittömästi: saapuja oli epävarma, mihin ilmansuuntaan metroasemalta olisi kuljettava Idan asunnon saavuttamiseksi?

Avustettuaan ystävällisesti morsianta kertomalla oikean kulkusuunnan hän päätti rentoutua hetken ja tutustua huoneistossa asuvaan koiraan, pidellen edelleen käsissään tervetuliaisiksi luovutettua mojitoa. "Ehkäpä nyt olisi myös mahdollisuus tutustua hiukan paremmin Idaan?" Hänen lähtötietonsa majoitusratkaisun tarjoavasta jo perin tanskalaistuneesta Idasta olivat vajavaiset rajoittaessaan tämän kotiseututaustaan ja mieltymykseen Antti Tuiskun musiikin sekä turunseudun kesäfestivaaleihin.

Hetken emmittyään hän avasi keskustelun kireän hiljaisuuden rikkomiseksi. "Mihin tämä viikonloppu minut johdattaisi?", hän puntaroi keskustelun ja riehaannuttnuttua parisuhdeasioitakin sivuavaksi dialogiksi.

Vihdoin morsian saapui. Hän tervehti läsnäolijoita arvokkaaseen tyyliinsä ja antoi naurun ja eloisan tunnelman täyttää koko huoneiston. Kaikki ymmärsivät, että viikonlopusta tulisi suuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti