torstai 6. lokakuuta 2016

Sardinia - Bosa ja Alghero

Mua otti niin päähän kun en saanut bloggerin puhelinsovellusta toimimaan, niin lopetin aikalailla muistiinpanojen teon jossain kohtaa reissua kokonaan. Tulevaisuutta silmällä pitäen haluan kuitenkin kirjata tänne ne "tärkeimmät" (mitä muistan kuvien perusteella) reissusta jos vaikka eksymme joskus vielä uudelleen Sardiniaan tai jos joku lukijoista innostuu lähtemään paikanpäälle. 

Sassarin lisäksi Bosa on yksi isommista lounais Sardinian kaupungeista. Kaupungissa sijaitsee vanha linna (Castello di Serravalle) jonka sisälle on kätketty vanhoja maalauksia. Linnan rauniot itsessään oli aika turha, mutta maalaukset ehdottomasti vaikuttavia. Kuvissa mm. viimeinen ehtoollinen ja kuvasarja kolmesta ruumisarkusta (juuri haudattu, mädäntynyt ja luuranko), jolla taiteilija yrittää viestittää maallisen omaisuuden tarpeettomuudesta. Oltiin sen verran laiskoina, plus haluttiin maistella lähitilan viinejä että nautiskeltiin dinneri Bosa reissun jälkeen B&B:n terassilla kuun nousua katsellen. Valtava täysikuu!
Näkymät linnalta

Bosan kylä
Bosa
Sardinialainen spesialiteetti: perunaa, salviaa ja voita raviolipallona. Bosassa saatiin ei niin mielenkiintoisena versiona.
Kuun nousu
Dinner at home
Lauantaina oltiin tehokkaita ja mentiin ja vedettiin yhdellä reissulla koko päivä. Lähdettiin aamulla ajelemaan Algheron lähellä sijaitseville "vedenalaisille" luolille. Algehorossa selvisi ettei siinä tuulessa ollut mahdollista päästä luolille veneellä, joka siis kuului alkuperäiseen suunnitelmaamme. Ei auttanut muu kuin ottaa auto alle ja lähteä ajamaan kohti rappusia joita pitkin oli tarkoitus päästä luolille kävelten. Portti rappusten yläpäässä oli kuitenkin lukossa samasta syystä. Olimme säästelleet luolaretkeä päivälle jolloin ei välttämättä paistaisi niin paljon aurinko ja nyt viimeisenä lounais Sardinia päivänä sääolosuhteet olivat tottakai meitä vastaan. Luola jäi siis näkemättä. Neptunuksen luolan sanotaan olevan Sardinian ja jopa välimeren kovin nähtävyys. Se sijaitsee Capo Caccian niemekkeessä ja on 4 km pitkä (tosin yleisölle avoinna on vain n. 500 m).


Neptunuksen luola (kuva: wevillas.com)
Portaiden läheltä lähti kuitenkin polku toiselle puolen niemeä ja käveltiin sitten sinne kun kerran paikalla oltiin. Olihan Porto Conte todella kaunista katsottavaa.








Panoramakuvauksien jälkeen mietittiin että mennäänkö kotiin vai siirrytäänkö suoraan illalliselle Algheroon. Siirryttiin illalliselle Fertilian ja aperol-aperetiivien kautta. Fertilia on pieni Mussolinin fasistihallituksen perustama kylä vuodelta 1930. Fertilian oli tarkoitus kasvaa suurkaupungiksi, mutta näin ei koskaan tapahtunut ja Fertilian kirkko jäi näyttämään suhteettoman suurelta kylän kokoon verrattuna. Lisäksi asukkaat itse pitävät fasistien aikaista arkkitehtuuria rumana ja epäkäytännöllisenä. Eihän tuo nyt kovin mieliinpainuva näky ole.

Mussolinin epäonnistunut suurkaupunkihanke ja sen kirkko.


Tarkoituksena oli etsiä ravintola Algheron merenranta bulevardilta, mutta onneksi heillä ei ollut pöytiä vapaana ja jouduimme etsimään vaihtoehtoravintolan vanhan kaupungin ulkopuolelta. Löysimme täydellisen pikku katuravintolan mielettömällä ruualla. Jos satutte Algheroon niin Dietro Il Carcere on ehdoton ruokailumesta.

caprese
Bistecca
Paneroitu tonnikala pihvi tzatzikilla - täydellinen!

3 kommenttia:

  1. Heippa!

    Etsin suomalaisia henkilöitä Tanskasta, Kööpenhaminasta tarkkaan ottaen ja löysin sinun blogin. Haluaisin esittää pari kysymystä sinulle, onko sähköpostiosoitetta johon voisin kirjoittaa? Terveisin Nea Varkaudesta

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista