perjantai 14. lokakuuta 2016

Sardinia - Orosei

Matkamme jatkui itä Sardiniaan ja kohti resort-elämää. Olin ihan ihmeissäni että mistäs tälläinen majoitusratkaisu, mutta kuulemma oli paras vaihtoehto alueella. Palvelu oli Santa Mariassa vähän niin ja näin, mutta allasalue oli kiva ja heidän omasta ravintolasta sai tosi hyvää ruokaa (myös aamupalaa). Lähellä oli tosi kivoja rantoja ja vesi oli niiin lämmintä. Käytiin moneen otteeseen beacheilemässä aamupäivinä ja iltoina.

Resortelämää
Näitä maisemia ei olisi ilman sadetta
Kaksi sänkyä on minimivaatimus aina
Orosein kaupunki oli myös ihan kulman takana ja löydettiin sieltä trip advisorin avustuksella sekä hyvällä tuurilla pari tosi kivaa ravintolaa. Lounas aikaan kaikki raflat ei aina ole auki, mutta bongasimme heti ekana päivänä sattumalta aivan ihanan, varmaan illalliseenkiin soveltuvan, ravintola Ristorante Pizzeria da Marion. Ehdoton suositus. Tulee vesi kielelle kun muistelee tuota annosta vasikalla, rucolalla ja parmesaanilla. Toinen löytö tuli itseasiassa vastaan sattumalta. Etsimme näköalapaikkaa josta näkisi koko kylän ylhäältäpäin. Belohorizonte tarjoili meille proseccoa juuri oikealla hetkellä ja päätimme kiivetä takaisin näköalapaikoille myöhemmin dinnerille, mikä oli muuten reissun paras ratkaisu. Lisäksi parina iltana jäätiin nauttimaan oman resortimme ravintolasta. Kuten jo mainitsin palvelu ei varsinaisesti yltänyt italialaiseen tasoon mutta ruoka oli todella hyvää. Plussana auton jättämisestä kotiin oli se että noina kertoina Thomaskin sai juotavakseen enemmän kuin perinteisen yhden oluen.

Orosei.
Belohorizonte alkuillasta.


Lohta ja hernepyreetä Belohorizontessa
Lammasta
Ensimmäinen jälkkäri. Uppopaistettuja ricotta tortelliineja hunajalla ja suklaalla.
Kukkulakappeli
Kaveri
Ja sitte kylppäripuhetta. Meillä oli resortissa aivan ihana kylppäri. Voisin siirtää noi kaakelit samantien omaan kylppäriin Tanskassa. En tiedä oliko suihku tarkoitettu kääpiöille vai mikä oli matalan suihkun funktio? Tuskin pyörätuolillakaan pääsee kovin helposti könyämään kaappimaiseen suihkunurkkaukseen. Tämä mysteeri näyttänee jäävän ikuiseksi mysteeriksi. Toinen yksityiskohta on italialaisten vessanpyttyjen reikä niiden etuosassa (open front bowl). Miksi se on olemassa? Koitin selvittää asiaa kotiin päästyäni, mutta selitykseksi löysin ainoastaan naisten helpomman lähestymisen pyyhkimiseen sekä miten genitaalialue ei kummallakaan sukupuolella niin helposti koskettaisi likaista istuinta tässä mallissa. Mielestäni kumpainenkin selitys ontuu aika paljon, mutta uskoisin italialaisten kieltäytyvän muuttamasta istuimiaan mistään hinnasta jos heiltä kysyttäisiin. Kolmas erityisyys on tuo italialainen "bidee". Varmasti kätevä kun on tottunut käyttämään, mutta eikö tässä olisi voinut hyödyntää jo olemassa olevaa pytyn designia ja lisätä sivuun Suomessa tunnetun bidee-mallin. Ei voi olla kätevää siirtyä pytyltä toiselle pytylle huuhteluun?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti