sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Paté Paté ja synttärit

Aikamoinen viikko takana! Luulin että kun koulut on käyty niin en opiskele enää ikinä. Tällä viikolla olen kuitenkin opiskellut tanskaa tiistai ja torstai iltoina + läksyt ja lisäksi torstai ja perjantai päivät aamu kahdeksasta viiteen kului näppärästi opiskellessa esiintymistaitoja. Ei sitä edes ymmärrä miten paljon tollanen uuden oppiminen ottaa voimille. Olin perjantaina ihan rätti. Sitä kun valmistelee esitystä ja sen jälkeen jännittää esitystä joka filmataan ja pomo on vieressä arvoimassa, niin ei saakeli käy poka työstä. Heti viiden jälkeen perjantaina menimme Thomasin kanssa Kødbyen Paté Paté -ravintolaan juhlistamaan Thomasin synttäreitä. Kuten hän itse ikäänsä kuvaili: hän on nyt vanhempi kuin itse Jeesus ehti koskaan maanpäällä olemaan. Saavutushan tuokin. Paté Paté on siis viinibaari/ravintola joka sijaitsee lihatorilla, Vesterbrossa. En tiedä miksei aiemmin olla ravintolaa testattu, mutta paremmaksi ei oikeen voi palvelu parantua.  Otettiin aluksi lasit samppanjaa ja alkupaloiksi Pate de campagne ja Burrata. Minun Burrata oli aivan uskomattoman hyvää. Yksinkertaista mutta maut todella kohdillaan. Itse en pidä pateista sitten yhtään, mutta Thomas kehui omaa annostaan myös onnistuneeksi. Pääruuaksi Thomas otti vasikanmaksaa ja minä pitkään kypsennettyä possua. Lisukkeeksi jaoimme yhden perunakratiinin. Taivaallista. Pääruuan kanssa Thomas otti pari olutta ja minä punaviinilasin. Palvelu oli todella ystävällistä ja ruoka tuli nopeasti. Tarjoilijat rupattelivat asiakkaiden kanssa niitä näitä eivätkä olleet liian kiireisiä vaikka paikka oli täynnä. Tähän päästään vain kun henkilökuntaa on tarpeeksi asiakasmäärään suhteutettuna. Viini, jota tarjoilija suositteli lihan kanssa oli todella sopiva. Jälkiruokalistan tarjoilija tuli esittelemään isommalla taululla. Valitsin omenatriflin vaikka olin aivan täynnä, mutta kannatti - jälkiruoka oli kerrassaan täydelinen. Kaikki tämä yhteensä 1050kr. Thomas sai juhlia synttäreitään kaupungin ehdottomasti parhaimmassa ravintolassa. Suosittelen lämpimästi! <3

Kuva osoitteesta: https://www.facebook.com/2xpate

Kuva osoitteesta: https://www.facebook.com/2xpate

Pääruoka 

Meidän saksalainen tarjoilija jälkiruokataulun kera.
Mun jälkiruoka...nam nam 

Matka jatkui syvemmälle torin uumeniin eli Karriere coctailbaariin. Jälkijälkiruuaksi pari coctailia, jonka jälkeen minä raahauduin kotiin nukkumaan ja Thomas jatkoi ystäviensa kanssa syntymäpäivien viettoa. 

Lauantaina juhlittiin synttäreitä Thomasin perheen kesken. Alkupalaksi kastanjoita voin kera ja pääruuaksi ankkaa viinissä. Hyvin se vanhakin mies osaa kokata. Kakkuvastaavana olin tietysti minä. Jollette ole vielä kokeilleet kastanjoita - kannattaa kokeilla. Kastanjoita suolapedille päät ruksin malisesti leikattuna ja 30 minuutiksi uuniin. Ovat aika kiva ja helppo alkuruoka. Kakkuna kokeilin porkkanakakkua jossa porkkanat korvasin omenoilla ja väliin laitoin mansikkaraparperihilloa, banaania ja vaniljavaahtoa. Nam nam. Ei hullumpaa.


Sunnuntaina aurinko paistoi ja ilma oli mailman ihanin. Heti aamuihmettelyn (mm. tiskien tiskauksen) jälkeen kävimme brunssilla Kleist cafessa. 
Voisin sanoa, että ei kyllä päässyt brunssillaan kaupungin parhaimpien brunssipaikkojen joukkoon. Kesäisen kokemuksen perusteella kuitenkin uskallan suosittella kahvilaa sillä ehdolla että kehoitan tilaamaan brunssin tai morgen madin sijaan lunch platen. Kesällä kun kävimme täällä, brunssilautasta ei ollut enää jäljellä, joten "jouduimme" tyytymään lounaslautasiin - sanoisin että hyvin kelpaa brunssista, on halvempi kuin brunssi ja jos arvostelee brunssina -pääsee listoille. Sinne siis!




Retki jatkui kävellen keskustaan ja Rundetaarnille. Täsä on näköjään joku unohdettujen kohteiden visiteeraaminen meneillään kun tännekään en ole vielä ennen eksynyt. Nyt kuitenkin ilma oli täydellinen ja mietittiin että mihin voitais kävellä. Siinä ostoskatua kävellessä Nyhavn vaihtuikin tornin hoksattuamme Rundetårniksi. Maisemat oli ihanat enkä meinannut millään malttaa lähteä takaisin alas. Lisäksi hoksasimme observatorion joka on auki tornissa tiistaisin ja keskiviikkoisin ilta seitsemän jälkeen. Sinne siis joku ilta tähtiä katselemaan. Ei malta odottaa! En ole ikinä kokeillu sitäkään.
















Ei muuta ku tanskan läksyjä tästä tekemään. Kysyin opettajalta torstaina, että koskas tää opiskelu on niinku finaalissa, että koska nuo 5 moduulia on käytynä. Huumori opettajamme Asbjørn sanoi, että yleensä noissa 5 moduulissa menee noin kaksi vuotta, riippuen tapauksesta. Mä niin toivon ettei toi tosiaan pidä paikkaansa. Jos istun vielä kahden vuoden päästä joka tiistai ja torstai Studie Skolenilla ni voi saakeli. Jokasen moduulin jälkeen on koe ja niitä ei ilmesesti ihan tosta vaan läpäsekkään. Paté Patén saksalainen tarjoilija, joka on asunut täällä 3 vuotta, sanoi luovuttaneensa ja opiskelee kieltä nyt vaan tosielämässä (palvelu tapahtui englanniksi). Saapa nähdä miten muijan käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti