tiistai 16. lokakuuta 2012

Vesterbro Vinstue, Spiseri, Manfreds ja the Jane

Laura tuli kylään! Saapui perjantaina töiden jälkeen ja tehtiin koko porukalla kotona ruokaa. Myöhemmin lähdimme elektronisen musiikin bileisiin Tempo nimiseen "luolaan". Huhhuh mikä mesta! TEMPO Club on avattu viime marraskuussa ja sijaitsee kaupungin keskustassa. Tilaa on 600 asiakkaalle. Musiikki vaihtelee housen , hands up/dancen, trancen, hardstyle/hardcoren, full-on:n ja psychedelisen trancen välillä. Ja asiakaskunta suoraan Amagerista. Pieni selvitys niille joilla ei välähdä heti suoriltaan lokerointi Amagerissa vallitsevaan tyyliin: Miehillä on irokeesityyppinen hiustyyli. Eli kalju sivuilta ja töyhtö pidempää siilipituutta. Lihaksia ei pidä peitellä vaan hihaton paita on hyvä olla. Pilotti siinä päällä jos ulkona on kylmä. Tyyliin kuuluu myös piikkipannassa nykivä taistelukoira ja tatuointeja naamassa. Tytöt vastaavasti pukeutuvat hyvin tiukkoihin ja paljastaviin vaatteisiin + ehkä myös karvasäärytimiin. Hiuksien on oltava pitkät ja meikkiä tosi paljon. Suomessa näitä kutsutaan pissiksiksi. Koitin etsiä kuvia tyypeistä, mutten löytäny. Siinäpä siis paparazille tehtävä seuraavaan postaukseen. Lauran silmää asiakaskunta ei oikein mielyttänyt, lisäksi ihmiset ympärillä näyttivät juovan vain vettä. Joten lähdimme selvemmille vesille. Koska olimme keskustassa halusin mennä The Janeen joka oli noin vuosi sitten ehdoton suosikkini. Ja hyvä tunnelmahan siellä oli. Musiikki tosin ei ollut yhtä hyvää kuin ennen mutta drinkit hyviä ja ihmiset normaaleja.

Lauantaina kävimme Vesterbro Vinstuessa. Valinta ei ollut vaikea koska kaikki ravintolat oli täyteen buukattuja. Vinstue on viinibaari mutta saa sieltä ruokaakin. Itse testasin sammakonreisiä ja Laura jotain äyriäisiä alkupalaksi. Pääruuaksi otiime molemmat paahtopaistia, jossa lisukkeena peruna ja kukkakaalipyöryköitä. Jälkiruuaksi omenatrifli. Ihana paikka kaikenkaikkiaan. Seuraavaksi ehkä vain viintä ja jotain pientä snäksiä. Siihen paikka on enemmän kuin täydellinen. Jälkiruuaksi kävimme napsasemassa pari ihanaa coctailia Kødbyenin Karrierissa sekä Kb18:ssa.



Paikka on ihanan hygge

Friteerattuja sammakonreisiä. Ihan ookoo. Kampasimpukoita maissilisukkeessa ja popkorneja koristeena :)
Paahtopaisti oli kuivaa mutta peruna ja kukkakaalipallerot ihan uskomattoman hyviä. Lihan olisi voinut siis jättää raaemmaksi.
Trifli on aina hyvää. Niin tämäkin.
Sunnuntaina käytiin vielä shoppailemassa ja tehtiin mailman parasta kanttarellikeittoa!! Koska keitto oli parempaa kuin Oslossa, halua jakaa reseptin kanssanne. Sulatejuustona käyttäisin koskenlaskijan voimakasta, mutta koska koskenlaskijaa ei Tanskasta löydy, pistin tälläkertaa perinteiset philadelphiat joukkoon.

Kanttarellikeitto:
vajaa litra tuoreita kanttarelleja.
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
litra kasvislientä
1dl valkoviiniä
2dl ruokakermaa 
100g sulatejuustoa 
Vaaleaa maizenaa
ripaus valkopippuria, mustapippuria ja suolaa.

Kanttarellit paistetaan sipulien kanssa niin että nesteet ovat poissa. Kattilassa keitetään vesi ja lihaliemikuutio ja lisätään sienet ja sipulit. Paistinpannu huuhdellaan valkoviinilla, kiehautetaan niin että alkoholi haihtuu pois ja lorautetaan joukkoon. Keiton annetaan kiuhua rauhassa 20 min jonka jälkeen soseutus ja kerman ja juuston lisäys. Mausteet joukkoon maun mukaan ja suurustetaan tuntuman mukaan!

Nyt viikonloppuna vierainamme oli Raisa ja Dieter. Kävimme perjantaina heti vieraiden saapumisen jälkeen Spiseri-ravintolassa Nørrebrossa. Neljän tytön pitämä ravintola oli lupaava ulkoapäin. Mutta ruoka oli melko tylsää. Alkuruuat jaoimme parittain ja annoskoko oli pieni. Pääruuaksi otin possunselkää -annos näytti lähinnä kahdelta leipämakkaralta pienellä lautasella. Maku oli ihan hyvä muttei spesiaali. Samoin näytti olevan muiden kanat. Jälkiruokaa jouduttiin odottelemaan kun ei meinannut palvelua herua. Vihdoin kun saimme marinoidut luumut kermavaahdolla ja marengilla Raisan annoksesta puuttui kokonaan alkoholilla maustettu marenki. Kööpenhaminassa on niin monta muuta parempaa ravintolaa etten usko enää poikkeavani tänne. Ihmettelenkin miten paikan pöydät on niin varattuja. 



Lauantaina kävimme ensin Georg Jensenin Outletmyymälässä Frederiksbergissä. Raisa ja Didi löysivät puoleen hintaan tosi hyviä juttuja. Siitä jatkoimme Raisan kanssa keskustaan ja shoppailemaan. Pyöräilimme yhteensä yli 20 kilometria katsellen kaupunkia ja turistijuttuja. Oli niin ihana ilma. Mutta illalla oltiinkiin niin poikki että söimme vain kotona Thomasin valmistamaa Raumalaista hirveä ja nautiskelimme juustoista ja viinistä leppoisasti villasukat jaloissa ja kynttilät tunnelmaa antamassa.


Mummutyyny
Christiania


















Sunnuntaina satoi ja niinpä päätimmekin lähteä Planetariumiin heti Blå hundin brunssin jälkeen. Planetariumiin meidän piti mennä jo tyttöjen ensimmäisellä visiitillä pari vuotta sitten. Kokemus kannatti! Homma alkoi avaruuspätkällä ja hengitys meinas salpaantuu kun saturnuksen renkaat vähän niinku lävisti meidät :) Varsinainen elokuva oli nimeltään viimeinen koralliriutta. Ja oli kyllä tosi hieno. Sinne siis kannattaa mennä! Elokuvan jälkeen illalliselle Manfredsiin. Ihana ravintola. Palvelu oli todella kiitettävää ja ruoka mielenkiintoista. Kaikki otimme 4 pientä ruokalajia ja pöytään tuotiinkin todella monta eri ruokalajia. Pari hyvin erikoista kuten keittolautasella oleva puoliraaka kanamuna salaatilla? Mutta yleisvaikutelma jäi kyllä hyväksi. Jälkiruuaoluisille kävelimme vielä bar Mikkeleriin Vesterbrohon. Ehdottomasti yksi tyylikkäimmistä pubeista.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti