tiistai 6. marraskuuta 2012

J-dag

J-dag = jouluoluen lanseerausbileet


Tanskassa on ihanan hauska tapa juhlistaa Tuborgin jouluoluen lanseerausta marraskuun ensimmäisenä perjantaina klo 20.59 alkaen. Vielä hauskemman asiasta tekee jouluoluen vaihtumaton resepti. Ei siis ole mahdollista yllättyä jouluoluen tämänvuotisesta kanelisesta aromista vaan maku on aina se sama vanha tuttu. Jouluolut tuodaan hevosvankkureilla bodegoihin jo hyvissä ajoin päivällä. Illalla bodegoita kiertää Tuborgin rekka nissepiger:n (tonttutyttöjen) kera, soittamassa ja laulamassa jouluolutlaulua.

Oli tarkoitus käydä BioMiossa syömässä ennen olutta, mutta paikka oli tupaten täynnä. Onneksi Paté Patéhen voi aina luottaa ;) Eli eksyimme taas tuonne mailman parhaimpaan ravintolaan nauttimaan talon lyömättömistä herkuista. Maistelin tälläkertaa risottoa ja jälkkäriksi valkosuklaajuustokakkua.

Thomas ja aitoja vihaisia lintuja
Risontonsyöjät


Hullu


Bodegaksi valkkaantui Cafe Sommersted Vestebrossa. Tiskintakana pyöri iloinen aasialais-rouva ja tarjoili karkkeja ja sipsejä. Alla pientä kuvamateriaalia hienosta illasta.






Viralliset nissetytöt saapuivat jakaen tuoretta jouluolutta ja laulaen jouluolutlauluja.





Jatkot Sin Cityssä



Sunnuntaina testiin pääsi vihdoin Mayers Delin weekend brunssi Gammel Kongevejlla. Sisustus on ihana (paljon mustia secto lamppuja) ja palvelu ystävällistä ja todella nopeaa. Riittävästi leipää (joudun aina yleensä pyytämään lisää), erityisen maukkaita nakkeja/makkaroita ja marmeladia (molemmat talon omaa tuotantoa). Jogurtti oli ehkä hiukan liian löysää mutta muuten rakastuin makuihin. Hinta ehkä oli aika tyyris 135 kr johon ei sisälly edes juomia. Mitä brunssiin sisältyi oli: jugurttia siirapilla ja myslillä. Paistettua makkaraa Delin omalla tomattikastikkeella. Kylmäsavulohiviipale kaalilla, omenoilla, sinapilla ja tillillä. Viherkaalimunakasta leivällä sekä pekonisiipaleita. Suklaamuruskonssi. Hunajalla marinoituja hedelmiä. Leipää, voita, juustoa ja marmeladia. Enskerralla kun Granolaan ei mahdu - suosittelen kääntymään Mayersin puoleen! Ehdoton hyvämieli!

Weekend Brunch + tyrniomenamehu

Thomas näki Delin ulkopuolella kuvan tästä...brunssi vaihtui nopeasti jos kielenpäällä maistuvaan läskileipään.
Mun lamppuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti