tiistai 24. marraskuuta 2015

Joulumarkkinavinkki



Köpis on täynnä joulumarkkinoita. Niitä ei siis tarvitse erikseen lähteä etsimään ja kaikissa niissä on vähän samat tuoteet kaupan, paitsi ehkä Christianiassa. Yksi vinkki mulla kuitenkin olis, joka on vähän syrjässä perinteisistä turistireiteistä: viimekesänä muistatte ku hehkutin Copenhagen Street Foodia? Nyt tuolla "paperisaarella", Oopperan kulmilla, samaisessa hallissa järjestetään joulumarkkinat Rita Blån tyyliin. Rita Blå järjestää kesäisin kirppareita Vesterbrossa ja ne on aina tosi suosittuja. Sama tyyppi järkkää siis nyt joulumarkkinat joka sunnuntai 22.11-20.12, kl 12-17. Luvassa on sekoitus joulumarkkinaa, designia, käsitöitä, luksuskirpparia ja elävää musiikkia. Myös katuruokakojut ovat avoinna joten hygge meininki on ihan varmasti läsnä. Markkinoille on vapaa pääsy.

Mun oli tarkoitus käydä katsastamassa tämä jo viime sunnuntaina, mutta ohjelmaksi kehkeytyikin voileipäkakku-täytekakku-kestit just sillon. Ens viikonloppuna isä ja äiti tulee kylään ja olisin niin mieluusti vienyt heidät tänne. Taitaa paluulento lähteä kuitenkin sunnuntaina sen verran ajoissa että tuskin ehtivät mukaan. 

Päivitys (29.11): Cph Street Food -markkinat oli juurikin niin hygget kuin ajattelin. DJ soitti musiikkia, ilmassa tuoksui eri ruokalajit ja savu ja hallin alkupää oli täynnä kirpputoripöytiä ja muuta shoppailtavaa. Olisin ehkä odottanut hieman enemmän käsityömarkkinatoimintaa, mutta sitä ei kyllä paljon ollut. Tunnelma oli jokatapauksessa niin hygge, että jollei sunnuntaina tunnu oikein olevan mitään muuta tekemistä, tänne kannattaa ehdottomasti lähteä pyörähtämään. 






Torien joulukuusiin syttyi tänään valot.

Ja minä ostin Amarylliksen. Se näyttää yksinään niin karulta niin pyysin hiukan pyntettä ympärille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti