keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Tinderbox - mailman paras festivaali

Tinderbox eli elektroniseen musikkiin keskittynyt festivaali Odensessa, Fynin saarella oli elämäni paras festivaalikokemus so far. Festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa ja niinpä olikin mielenkiintoista nähdä miten kaikki toimi.  Ilmeisesti järjestelyjen takana oli kuitenkin osaava porukka.

Sain ystävältäni facebookissa kutsun Tinderbox-festareille ja jätin kutsun huomioitta kun luulin sen olevan joku Tinder-sovellukseen liittyvä tapahtuma. Hiukan ihmettelin miksi kaverini minut sinne kutsui ja onhan hänellä itselläänkin poikaystävä. Myöhemmin Italian reissulla hän lähetti kutsun perään tapahtuman line up:in. Soitin hänelle samantien Siciliasta ja kysyin mistä lippuja saa ostaa. Festari järjestettiin ensimmäistä kertaa ja lokaatioksi oli valittu Odense, joka sijoittuu Shellannin ja Jyllannin väliin. Silti line up:n nimet oli kyllä 1000 kertaa paremmat kuin esimerkiksi Roskildessa, joka on legendaksi muodostunut toinen suurempi festari Tanskassa. Roskilde vetää asiakkaita meiningillään, ei niinkään esiintyjillään. Tinderbox oli ennakkokäsitykseni mukaan panostanut juurikin tuohon edelliseen ja olikin mielenkiintoista päästä näkemään, miten nuo nimien perässä Odenseen matkustavat loisivat festarille sen tunnelman. 



Matkaan lähti minun lisäkseni mainitsemani ystäväparinkunta sekä heidän 2 sinkku ystäväänsä. Olimme varanneet Odensen keskustasta Airbnb asunnon joka oli todella edullinen (300kr/vkl). Lähdimme matkaan perjantaina töiden jälkeen junalla ja olimme perillä noin kuuden maissa. Ehdimme näkemään kaikki bändit, joita olimme ajatelleetkin näkevämme. Perjantaina tihutti hiukan vettä, mutta ilma oli lämmin ja palvelu juoma ja ruokakojuissa huippu ystävällistä. Mitään ei juuri tarvinnut jonottaa kauan. Sama päti itse sisälle rekisteröitymisessä ja rannekkeiden vaihdossa. Suoraan sisälle vain. Perjantai-illan kruunasi teltassa esiintynyt Above & Beyond jonka jälkeen yleisö valui haltioituneina ulos festarialueelta.  Festaribussilla pääsimme takaisin keskustaan, josta kävelimme H.C. Andersenin kodin ohi takaisin vuokrakämpällemme.

 

Lauantaina tihutus vaihtui sateeksi ja sadetta jatkui koko päivälle. Muistan joskus Raumanmeren Juhannuksessa kokeneeni samanlaisen sademeiningin (koin yhden myös Roskildessa, mutta se menee extremeydessään ihan eri kategorioihin), mutta täällä meininki säilyi hyvänä. Missään ei ollut liiemmin mutaa ja kaikilla oli super meininki sateesta huolimatta. Näimme kaikki haluamme bändit päälavoilla ja lisäksi Tinderbox oli järjestänyt sivulavan nimeltään Magic box. Magic boxissa essintyjät olivat suurimmaksi osaksi tanskalaisia vähemmän tunnettuja DJ:tä. Olimme iloisesti yllättyneitä miten hyviä jotkut uusista dj:stä oli. Too many left hands ja Morten eivät jättäneet ketään kylmäksi vaan yleisö tanssi takarivejä myöden. Oli virkistävää että pääesiintyjien lomassa näki jotain aivan uutta ja loistavaa materiaalia. 




Lauantai illan kruunasi kukas muukaan kuin Calvin Harris, joka taisi luulla olevansa Kööpenhaminassa. Onhan Tanska aika pieni maa, että ei se niin justiinsa olekaan. Sateessa rähjääntynyt porukka vaelsi taas iltapalan jälkeen takaisin majapaikkaan jopa onnellisempana kuin edellisenä iltana. Miten festivaali voi olla niin onnistunut sateesta huolimatta?





Sunnuntai alkoikin iloksemme aurinkoisissa tunnelmissa. Selkeästi myös paikalliset uskaltautuivat sunnuntain viettoon festarialueelle koska tuntui, että väkimäärä yhtäkkiä kasvoi silmissä. Tunnelma oli kuin hyvillä festareilla konsanaan The Cardigansin soittaessa rytmiä, auringon paistaessa ja oluen virratessa kylmänä. Oluesta puheen ollen, alueella maksoi tavallinen olut ja luomu-olut saman verran. Piti vaan muistaa kertoa tilatessaan kumpaa halusi. Muita juomavaihtoehtoja olivat vodka-appelsiinimehu, gin&tonic, vodka-redbull, jägermeister, siideri ja olut. Lisäksi alueella oli cocktailbaari jossa emme tosin ehtineet käydä ja toisekseen se oli kyllä yleensä aika täynnä sateen pidättelijöitä. Festivaalin lopetti vaatimattomasti Robbie Williams jonka jälkeen itse lähdin junalla vielä himaan ennen maanantain odotettua työpäivää. Pojat jäivät vielä yhdeksi yöksi ja menivät aamujunalla suoraan töihin. Kuulemma sekin toimi hyvin.



Festivaali oli kaikinpuolin mieletön! Olen hehkuttanut Tinderboxia kesästä asti ja voin taata että olen ensivuonna taas mukana kemuleissa. On mielenkiintoista nähdä, millaiselta line-up näyttää 2. järjestysvuonna ja miten mikään edes voi olla enää paremmin järjestelyissä. En ymmärrä miksi kukaan haluaisi mennä Roskildeen kun on olemassa Tinderbox.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti