tiistai 3. marraskuuta 2015

Kööpenhaminaan on tullut Llama.

Tämän huiman hauskan vitsin keksi kollegani, jolla on kyllä eittämättä vahva tuntemus Keski-Amerikan ruokakulttuurista miehensä ja vaihtovuotensa puolesta. 

Llama on Cofocon uusin ravintolatulokas. Olemme useampaan otteeseen käynyt Barburritossa nautiskelemassa mailman parhaimpia tacoja ja tottakai Llaman aiheutti välittömän vertailutilanteen. Koska emme olleet tarpeeksi nälkäisiä, 10 ruokalajin maistelumenu (jota tosin olen kuullut suosittelevan) jäi tälläkertaa väliin ja valkkasimme listalta tacoja ja jälkkärit. Mielestäni tacot olivat ihan hyviä, mutta kollega oli toista mieltä ja siitä suomenkielinen "lama" sanan yhdistäminen ravintolaan johtuukin.

Magasinella oli jo jouluvalot!! Ihanaa!!
Jälkiruuaksi otin Maissijäätelöä kermakaramelleilla, popcornilla ja murusilla.
 Ihan mielettömän hyvää! Samoin molemmat cocktailit joita maistoin. Tiesin Pisco Sourin ja Dark&Stormyn olevan hyviä, joten maistoin jotain uutta: lakritsinen Amores perros ja marjainen Llama Drama olivat molemmat täyspotteja, josta ei kolleganikaan lähtenyt väittelemään. Ystäväni testasivat kahta muuta jälkiruokaa, jotka myös olivat kehujen arvoisia. Suosittelisinkin ravintolaa kaikesta huolimatta - jollei muuten niin jälkkäriravintolana. Ravintolan ilmapiiri on hygge ja jälkiruuat ja cocktailit visiitin arvoisia. Ensikerralla kokeilen maistelumenua, jotta saan tarkemman kuvan ravintolan antimista.

Llaman sisäänkäynti

Llaman menussa on vahva latina- ja etelä-amerikkalainen tuntu. Ruokalajit ovat kotoisin Perun Limasta Meksikoon asti, mutta kuitenkin pitäen mielessä pohjoismaiset juuret ja raaka-aineet. Cocktailit ja drinkit on myös kotoisin samoilta hoodeilta: juomat sisältävät herkkuja kuten pisco sour, mescal ja tequila
 


 





 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti