torstai 17. joulukuuta 2015

Lihatorin Yöelämä.

Vesterbossa on toki paljon muutakin kuin Lihatori - Kødbyen

Paljon muuta. 
Itseasiassa suosittelen ainakin paikallista elämää etsivien ja turisteja karttavien hakeutuvan Vesterbron hotelleihin, ravintoloihin ja baareihin. 

Vesterbrohan on vanhaa punaisten lyhtyjen aluetta ja kaduissa näkyy edelleen ruutuja joista löytää tietyn tyyppistä naisseuraa jos sellaista kaipaa. Muuten kaupunginosana Vesterbro on eläväinen, hipsterinen (hihih) ja trendikäs. Kaduille ilmestyy kokoajan uusia kahviloita ja cocktailbaareja ja katukirppareihinkin saattaa törmätä täällä useammin kuin muualla.

Nyt haluaisin kuitenkin keskittyä Vesterbron helmeen, eli Lihatoriin. Lihatoria on yritetty tehdä houkuttelevammaksi juurikin yltä löytyvän nettisivun ja erilaisten tapahtumien kautta. Viikonloppuisin torin keskeltä löytyykin aika usein jonkinlaista markkinatouhua. Valikoima on muuttunut siitä kun itse tänne muutin ja se muuttuu jatkuvasti. Tämänhetkisiä baareja ovat Bakken, Mesteren & Lærlingen, Jolene ja Noho. Yökerho tunnelmaan voi jatkaa KB18:a. 


Bakkeniin tai Joleneen en menisi jollei olisi pakko. Paikat ovat täynnä nuorta, hyvin nuorta asiakaskuntaa. Olut tosin on varmasti edukkaampaa kuin muissa Lihatorin ravitsemusliikkeissä.

Joten jäljelle jää Mesteren&Lærlingen ja Noho. Ensimmäinen on aika kiva mutta pieni baari jossa aika varmasti mahtuu ainakin seisomaan. Paikka on siis yleensä todella täynnä. Meininki on kuitenkin hyvä ja kesäisin ulkona olevat pitkät pöydät houkuttelevat kasapäin asiakkaista Mesteren&Lærlingen välittömään läheisyyteen. Noho taas on Lihatorin baareista se uusin tulokas. Alkuhehkutus oli huima ja näyttäisi paikka aina olevan sopivasti täynnä viikonloppuisin. Noho tarjoilee siis pääasiassa cocktaileja ja paikanpäällä onkin sen mukaista porukkaa. Enimmäkseen sanoisin asiakaskunnan koostuvan naisista, mutta kyllä Thomas ystävineen myös siellä aika usein istuu :D Itse en yhtä cocktailia kauampaa täällä viihtyisi. Vesterbro on täynnä kaikkia ihania Cocktail-baareja isolla Ceellä.


KB18 on yökerho, joka muuttuu jatkuvasti. Viimeksi sieltä löytyi sampanja baari osio ja tanssilattia jossa soi räpähtävää musiikkia. Tosin yleensä musiikki kuitenkin on ollut elektronista mainstreamia joten en lähtisi veikkaamaan että sinne ensikerralla kannattaisi räpin takia mennä. KB18 lasketaan kuitenkin tasokkaaksi yökerhoksi ja suosittelisinkin paikkaa jollei asiakkaiden toivo olevan yli 35-vuotiaita (siinä tapauksessa keskustassa sijaitseva K35 yökerho, Norden on hyvä vaihtoehto).

Vastapäätä KB18 löytyy "yökerho" nimeltään KB3, jossa viimeinen DJ lopettaa aamu yhdeksän maissa. FaceBookin kuvat näyttävät ihan hyviltä, mutta kannattaa kuitenkin varautua aika korkealentoiseen elektronisen musiikin ryöpytykseen sen mukaisine asiakkaineen. 

 

Ravintoloita torilla on nykyään monia. Parhaat pizzat saa Mothersista, Italialaista herkkuruokaa Pate Patesta, herkkuburgereita saa grillikipsalta eli Tommi's Burger Jointista, gurmee grilliruokaa saa Warpigsista, Bio Miosta saa herkkuluomuruokaa, Nose2Tailista saa herkkuruokaa tanskalaiseen tapaan ja Fiskebar tarjoilee nimensä mukaisesti gurmee kalaa. Näiden lisäksi on ravintoilta joissa en ole vielä käynyt: Kul (jonka listan olen monesti nähnyt mutta paikka ollut aina tyhjä), Wedofood on uusi tulokas samoin kuin Gorilla, Chicky Grill bar, Juicy Burger ja Kødbyens Deli ovat kaikki testaamatta.

Paté Paté on mun lemppari ravintola. Italia nyt yleisesti on lähellä mun sydäntä ja täällä kohtaa kaikki: hyvä ruoka, hyvä viini ja hyvä palvelu. Ollaan vietetty täällä monen monet synttärit ja muut merkkipäivät. Voin lämpimästi suositella. Pöytävaraus tottakai tarvitaan kun kyseessä on mailman paras ravintola ;)

Tommi's Burger Joint on myöskin huippumesta. Ei missään nimessä kannata mennä McDonaldsiin Köpiksessä jos burgeria tekee mieli. Tommi's burger on hyvä esimerkki siitä. Paikka on ihan kioskin kokonen mutta hampparit kotikutoisia ja ihan sairaan maukkaita. Melko rasvaisia toki. 

Olutpanimoravintola (savustettua grill foodia) saa Warpigsista. Tämä on Thomasin lemppari. Keittiö on kymmeneen asti auki ja sen jälkeen oluita voi jäädä vielä maistelemaan keskiyöhön asti. On kuulemma järjettömän hyvää ruokaa. Itse olen ollut maistelemassa vain oluita ja voin palvelua ainakin kiitellä. 


Bio Miosta minulla on monenlaisia kokemuksia, mutta viimeisin niistä oli ihan mahtava. Oltiin kaverin läksiäisiä viettämässä isolla porukalla ja palvelu oli todella hyvää. Ruoka oli edellisistä kerroista poiketen myös tajunnan räjäyttävää. Olisikohan niin että kokki on vaihtunut. En tiedä mutta uskallan taas suositella tätä luomuruoka ravintolaa. Paljon kasvisvaihtoehtoja ja maut kohdallaan. Jälkiruokaa ei kannata jättää väliin!

Nose2Tail on ravintola jossa nimen mukaisesti käytetään ruhon kaikki osat. Annokset ovat todella isoja ja palvelu hyvää. Tää on vähän semmonen äijä-ravintola. Ruoka tosi maukasta. Missä nyt ei olisi kun kilpailu on niin kovaa. 

Fiskebar tarjoilee nimensä mukaisesti kalaruokia. Viimeisten huhujen mukaan edelleen hyvä ravintola. Annoskoot tottakai tähtiä tavoittelevan pieniä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti