perjantai 29. tammikuuta 2016

Tähtiin kirjoitettu elämäntapamuutos

Sain vinkin noin vuosi sitten eräältä saksalaiselta guru-puhujalta Audiblesta. Hän kertoi miten "lukee" kirjoja samalla kun käy koiran kanssa lenkillä. Tajusin että äänikirjathan on just sitä mitä mun elämästä puuttui :D Kotoa löytyy vaikka mitä kirjoja (tosin ne lähti kiertoon nyt muutossa), mutta niistä useimmat on lukemattomia, koska en löydä missään kohtaa aikaa niille. Psykologian oppikirjat ja työhön liittyvät artikkelit ovat menneet jo pitkään prioriteettijärjestyksessä muun kirjallisuuden edelle niinä hetkinä kun aikaa on mahdollista käyttää ensinnäkään edes lukemiseen. Audible siis ratkaisi yhden ajankäyttö "ongelmistani" ja nyt olen "lukenut" kirjan per kuukausi. Audible kirjastostani löytyy mm. Talk Like TED, Stop Lilling Their Enthuasiasm, Lean in, I am Malala, Pitch Anything, Woman Code, Life Changing Magic of Tidying Up, Mindfulness, Big Magic - creative living beyond fear ja Uncovering Happiness. Kuten kaikissa verkkokaupoissa näinä päivinä, myös Audiblella on jonkinnäköinen trackki millä se seuraa millaisia kirjoja olen aiemmin etsinyt. Kirjat yllä ovat ostamassani järjestyksessä ja niinpä olinkin vähän yllättynyt kun viimeisin mitä Audible lähetti meilitse oli "you might also be interested in following audio books: Always Hungry? Conquer Cravings, Retrain Your Fat Cells & Lose Weight Permanently". Miten mun kirjavalinnoista voi muka johtaa päätelmän, että olisin kiinnostunut painon pudottamisesta? Totta on, että kirjavalintani ovat liukuneet salakavalasti psykologian puolelle aloittamistani myynnin ja markkinoinnin kirjoista, mutta että laihdutuskirja? 

Päätin kaikesta huolimatta ostaa kirjan (markkinoinnin uhri) Kuuban reissulle kuunneltavaksi, koska Conquer Cravings jäi sittenkin mietityttämään. Ja kirja oli itseasiassa aika hyvä. Siinä oli paljon teoriaa ja perusteluja miksi ruokavalio olisi hyvä muuttaa vähähiilihydraatittomaksi ja keskittyä saamaan tarpeeksi rasvoja. Koska kannoin Kuubassa myös tiiliskiven painoista psykiatria-kirjaa mukanani keskiviikkona pidettyä tenttiä silmällä pitäen, en ehtinyt kuuntelemaan koko kirjaa reissussa vaan jatkoin kirjan kuuntelua junassa eilen Ballerupin tehtaalle matkustaessani. Tein töitä tehtaalla kollegani kanssa jonka syömisistä olen monesti kysellyt kanttiinissa. Frouva tuo mukanaan yleensä omat eväät ja askeista löytyy milloin mitäkin erikoisruokaa edellispäivän illalliselta. Hän kysyi haluaisinko lähteä mukaan ja käyttää jo ostetun lipun "Low carbonhydrates High fats" -luennolle koska hänen seuralaisensa oli sairastunut äkillisesti. Tiedossa ei ollut kuin Nallen synttärit illalle joten sanoin lähteväni mielelläni mukaan. 

Ja mitä ihmettä. Luento oli täsmälleen samasta aiheesta kuin kuuntelemani kirja. No more cravings. Viljat pois ja rasvoja tilalle. Tutkimustuloksilla höystetty luento oli niin vakuuttava että oli ihan pakko ostaa myös tytön yksi reseptikirjoista. Tytöltä on ilmestynyt 3 keittokirjaa ja hänen uransa on lähtenyt käyntiin alunperin blogista, joka tällähetkellä on itseasiassa aika vaikuttavan laaja resepteineen ja infoineen kaikkineen. 

Musta tuntuu että tää on nyt joku merkki että mun tarvii kokeilla tätä ruokavaliota. Elän aika kovahiilihydraattista elämää enkä paljon seuraa muutenkaan ravintoarvojani. LCHF-ruokavalio lupaa enemmän energiaa, hyvästit kuivalle iholle + miljoona muuta asiaa. Miksei kokeilisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti