Thomasin ystäväpariskunta kutsui meidät heidän luokseen perjantaina sushi-illalliselle. He olivat valmistaneet itse sushin ja lisukkeeksi/alkupalaksi oli suolattuja edamame-herneitä. Heidän kotinsa oli aivan ihanasti sisustettu. Suomalaista designia: Iittalaa ja Marimekkoa.
Lauantaina aloitimme päivän Annan kanssa stripfitneksellä:) Hauskaa vaihtelua less millsin jumpille. Tunti oli lähinnä eleganttia tanssia, eikä vaatteita otettu pois. Apuvälineinä käytettiin välillä huivia, välillä tuolia ja välillä tankoa. Illalla kävin yhden eilisiltana Gin tonicia maistelleen herran kanssa kokeilemassa meksikolaisen ravintolan nimeltä El Chavo Mexicano. Uskomattoman hyvää ruokaa. Paikalla on yksi kokki, jolla pitää kiirettä. Paikka oli täynnä ja yksi tyttö näytti auttelevan tarjoilussa, joka samalla istuskeli aina välillä kahden pojan kanssa yhdessä pöydässä syöden ja juoden tequilaa. Tyttö ei ollut silti humalassa eikä muutenkaan näyttänyt kovin villiltä. Paremmin kiltiltä 16-vuotiaalta koulutytöltä. Punainen trikoomekko päällä, paksut sukkahousut ja lenkkarit. Nautiskelimme alkupalaksi nachoja guacamolella ja pääruuaksi fajitaksia härän lihalla. Tosin tilasimme kanaa, mutta härkää tuli. Ruoka oli jokatapauksessa herkullista, joten emme alkaneet huomauttaa ylityöllistetylle mutta hymyilevälle kokille. Joimme ruuan kanssa limpparit ja jälkiruuaksi kahvi ja kakunpala. Yhteensä n. 500 kr.
Sunnuntaina oli muuttopäivä:) Christianshavnin kämppä on vielä virallisesti minun helmikuun loppuun asti, mutta tuntui vaikealta säilyttää tavaroita kahdessa eri paikassa. Nyt tavarat on siis muutettu yhteen paikkaan. Kyllä se muuttaminen on vaan edelleen kovin syvältä! Ja minä kun niin päätin joskus että seuraava muutto olisi se toisiksi viimeinen. Sitä seuraavaksi muuttaisin taloon jossa eläisin lopun elämäni. Ei taida tämä visio sopia ihan tämänhetkiseen elämäntyyliini. Tällä hetkellä haaveilen asuvani tässä niin kauan kunnes muutan joskus takaisin Suomeen ja ostan oman asunnon jossa voisi asua PITKÄÄN. Mutta toisaalta ajatus muuttaa vielä jonnekin lämpimään maahan ennen sitä ei kuulosta myöskään yhtään pahalta. Voi voi.
|
Frederiksberg ei näytä enää niin poikamiesboksilta... |
|
Længe leve København |
|
Farvel Christianshavn |
|
jottai piänt... |
Ikean kotiinkuljetusjono....onneks ei ollu itellä kotiinkuljetettavaks ku pari tyynyy ja säilytyslaatikoit.
Nyt perjantaina työpaikallani järjestettiin julefrokost eli pikkujoulut. Osastoni oli vastuussa juhlien järjestelyistä ja hyvinhän se meni. Ohjelma alkoi jo klo 10 kun toimitusjohtaja piti puheen strategiasta sun muusta tanskaksi tottakai. Kalvot onneksi oli englanniksi:) Yhdeltä oli tervetuliaismaljat ja keittiö oli loihtinut ihania erilaisia drinkkejä. Yhdessä oli mangoa ja malibua, yhdessä bolsblueta ja valkovintä, yhdessä kurkkua, ananasta ja minttua ja yhdessä vadelmaa ja valkoviintä. Raaka-aineiden luettelo oli nyt vähän karkee kun en tosiaan ihan tarkkaa muista, mutta ideana oli tarjota erivärisiä drinkkejä. Ihmiset oli jaettu pöytiin kemiallisten kaavojen ja värien perusteella. Ja pöydissä oli tosiaan myös erivärinen kattaus. Värit ovat yrityksemme käyttämiä värejä logossa ja esitteissä ja kemia oli juhlien teemana koska on menossa
International year of Chemistry. Ennen ruokailua oli vuorossa muutama hassun hauska peli kuten banaanin palojen syöminen ikkunalasista hassut lasit päässä ja colatölkin liikutus hankauksella sähköistetyllä ilmapallolla. Ihmiset saivat yös rakentaa omenoista ja viinirypäliestä molekyylin pöytiinsä koristeeksi. Saippuasta, karamelliväristä, leivinjauheesta ja etikasta syntyi kupliva koriste skumppalasiin. Alkupalaksi oli kalaterriiniä. Joulubuffet koostui pohjoismaisista jouluherkuista. Tosin lanttulaatikko ei ollut laatikkoa nähnytkään. näytti lähinnä salaatilta. Porkkanalaatikko näytti risotolta ja porkkanat oli raakoja. Noh...ris á la mande oli erittäin hyvää...nam!! Kuuma kirsikkakastike oli sopivan hapanta makean riisiherkun kanssa.
|
"Lanttlaatikko" |
|
"Piparjuurilohirullat" tuorejuuston sijasta greme fraishea ja kalat ei varsinaisesti ole rullia...maku oli silti hyvä:) |
|
"porkkanalaatikko" |
|
Grønlangkål....mielenkiintoista...taaempana Norjalaista lammasta ja kaalia. |
|
Sylttyä ja ankkaa Tanskasta ja ruotsalaista perunasalaattia. |
|
Molekyylikoriste:) |
|
Ris á la mande, cherry ja punaviini. |
|
Mikä kelluu ja mikä ei. Testissä peruna, omena, mandariini ja kanamuna. Suolavesi ja tavallinen köpiksen hanavesi. |
Paras brunssipaikka on löytynyt!!! Granola! Voih! Smoothie...oisin voinu juoda viis!! Paras ikinä saamani smoothie!! Paikka oli aika täynnä, mutta meitä onnisti ku saatiin pöytä. Palvelu oli todella ystävällistä ja lämmintä. Annos oli juuri sopiva. Yleensä kun brunssilautaseni jää puoliksi syömättä. Tämä oli täydellinen. Hinta oli 145 kruunua ja brunssiin kuului kahvi tai tee ja smoothie + syömiset. Mitä ympärile katseli niin muitakin herkullisia vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla. Tämä paikka on pakko testata vielä uusiksi...niin paljon herkkuja...
|
Granola |
Jatkoimme matkaa keskustaan ja Tivolia vastapäätä oleville joulumarkkinoille. Ei varsinaisesti mitään niin erikoista. Mutta tottakai tunnelmallista. Koko päivä kului kaupungilla ja pari joululahjaakin tuli hankittua. Kävimme myös Design centerissä. Sisäänpääsy oli 55 kr ja opiskelijalta 40kr. Sanoisin että paikka soveltuu enemmänkin alan opiskelijoille. Paikanpäällä ei ole siis näyttelyä designista vaan kuten kuvista voi nähdä...paaaljon tekstiä miten ideoita syntyy.
Illalla sain maistella Tanskalaista perinneruokaa Thomasin omilla kikkailuilla höystettynä. Lihapullia curry-kastikkeessa, joukossa oli myös omenaa ja sipulia + banaania???
|
Erikoisruokaa |
|
Ei menny ihan putkeen nää puustit. Reseptin mukaan mentiin mutta valmiilla taikinalla. Ei muuta ku roskiin..ei näitä voinu syödä!! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti