lauantai 7. toukokuuta 2016

Brunssipaikka keskustassa - Far's Dreng

Far's Dreng eli isän poika on aika uusi ravintola keskustassa, Ny Adelgadella eli Nyhavnin lähellä. Käytiin Far's Drengissä brunssilla kun ravintolaa oli erityisesti kehuttu siinä. Ravintola on aika tilava, kaksikerroksinen ja pitkillä pöydillä varustettu. Pöytävarauksia ravintola ei ota ollenkaan ja menusta ei löytynyt mainintaa, mihin asti heiltä saa tilata esimerkiksi aamiaislistalta. En muista mihin aikaan me olimme paikalla mutta meitä ennen sisälle tulleet saivat vielä ison brunssilautasen kun meille sen ilmoitettiin olevan jo pois listalta. En tiedä oliko syynä raaka-aineet vai vain lounasmenuuhun siirtyminen, mitään tasa-aikaa lähellä kello ei nimittäin ollut.

Meidän oli siis vain nieltävä tappiomme ja tilata mitä tilattavissa oli. Maut muistuttaa täällä hiukan Granolaa. Puhtaita ja reiluja makuja. Sandwichien sanoisin kyllä olevan parempia täällä, mutta muuten en saa mielestä edelleenkään Granolan herkkuaamiaista. Ei siis päihitä Granolaa, mutta tuskin edes kilpailevat kovin paljon samoista asiakkaista sijaintiensa vuoksi. Jos hotellisi sattuu olemaan keskustassa, Far's Dreng on silloin ihan ehdoton valinta. En tiedä oikein muita aamiaispaikkoja joita suosittelisin samalta alueelta. Tiedän että Cafe Europa Strøgetillä on monen turistin hehkuttama kahvila aamiaisineen, mutta pakko paljastaa että parempiakin on. Cafe Europa on ihana siitä, että se on juuri Strøgetin varrella jolloin terassilta on kiva seurata ohikulkioita ja imeä itseensä Köpiksen tunnelmaa. Yleensä aukiolla on lisäksi joku katusoittaja lurittelemassa balladejaan. Suosittelisin silti kokeilemaan kuitenkin myös muita aamupaloja - esimerkiksi tätä. 

Far's Dreng ei ole missään nimessä maskuliininen paikka nimestään huolimatta. Kahvila oli tyttöporukoita täynnä mutta onnistuttiin onneksi saamaan paikat kun vähän pyydettiin tiivistämään. Rappusten alla oli samppanja laatikoita, sisäänkäynti oli peilejä täynnä, köynnöksiä on laitettu antamaan väriä moderniin sisustukseen, tummat puurakenteet on jätetty näkyville mutta muuten sisustus on vaaleaa ja valoisaa. 

Vaikka otsikossa lukeekin brunssipaikka, on täällä mahdollista syödä lounastakin. Aamupalaksi on tarjolla esim. kroisantteja, skyrriä, paahdettua ruisleipää, avokadoa ja munia. Lounaslistalta löytyy smørrebrødiä ja muita kevyempiä ruokalajeja kuten mini gourmet pizza. Far's Dreng on auki maanantaista keskiviikkoon kl. 8-19, torstaista perjantaihin kl. 8-00, lauantaisin 9.30-00 ja sunnuntaisin 9.30-16.30. Mitä he tarjoilevat iltaisin - voitte käydä katsastamassa paikan päältä.
 
Foto: PR
Kuvat on aok.dk sivustolta napattuja
Foto: PR
Kuvat on aok.dk sivustolta napattuja
 
  •  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti