keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Tarjoilija, tilasin salaatin enkä voileipää

Niin käy joskus. 
Ruokalistalla lukee hønsesalat, jossa myös pekonia ja paahdettua ruisleipää. 
Nyt muuten tekisikin mieli just jotain raikasta. Otampa tämän kanasalaatin tästä. 
Ja tsädää! Tarjoilija tuo eteesi tämän..
Kuva lainattu täältä
Kanasalaatti on Tanskassa siis majoneesia (paljon) jossa kananpaloja joukossa. 
Kananmunasalaatti on myös ilman salaatinlehtiä:

Kuva lainattu täältä
Listan salaattia ei Tanskassa siis aina tarjoilla meidän suomalaisten mieltämässä salaatti-muodossa. Tokihan mekin tunnemme italiansalaatin, punajuurisalaatin ja sienisalaatin, mutta harvemmin niitä tarjotaan ruokalistalla pääruokana.  

Käytiin viime viikonloppuna lounaalla Sundby sejlin "kerhotalolla" ja valkkasin listalta päivän annoksen eli wienersalaatin nakeilla, perunoilla ja ruisleivällä. Jotenkin kuvittelin että olisin saanut jonkinlaisen salaatin jonka kyljessä olisi ollut nakkeja ja uusia perunoita. Mikä aivopieru! Unelmakuvanihan oli suoraan suomalaisesta kesämökkipöydästä! Sain ruisleipää (niinkuin aina) ja majoneesia jossa oli nakin palasia. Ne oli unohtanu laittaa "salaattiin" perunat! Sain rahat takaisin. 

Tämä ei tarkoita että haluaisin sanoa yhtään pahaa sanaa Sundby sejl klubista perunoiden puuttumisesta huolimatta. Klubi nimittäin tarjoilee kaupungin parhaat burgerit, smørrebrödit on tosi hyviä ja sunnuntain lounasbuffettia voin ainoastaan suositella lämmöllä. Sunnuntaibuffetti on joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina 12-15 ja hinta on 175kr.




Wienersalaattihan näyttää tältä, jollei joku tiedä.
Kuva lainattu täältä

Jos salaatin haluaa niin Ceasar salaatti on aina melko varma valinta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti