lauantai 28. toukokuuta 2016

Tanskalainen puuro

Toivesarja "tanskalaiset ruuat" jatkuu :) 
Tälläkertaa vuorossa tanskalainen puuro. 
Siinä on kolme asiaa väärin:

- jengi syö raakoja puurohiutaleita maidon kanssa
- ne kutsuu myös kiisseliä puuroksi
- tavallisen kaurapuuron joukkoon sekotetaan kaikki: voisilmä, kaneli, sokeri, marjoja, vaahtokarkkeja younameit - kaikki yhtäaikaa


Ensinnäkin olin täysin äimistynyt kun kuulin erään tanskalaisen ystäväni nauttivan aamulla puurohiutaleita maidolla, et se on jotain ihan parasta. Tarkistin asian Tompalta ja näin on. Tanskalaisten mielestä on ihan normaalia syödä raakoja kaurahiutaleita maidon kanssa. Periaatteessahan myös mysli sisältää kaurahiutaleita ja nykyään on myös tuorepuuro muodissa...mutta silti!!

 
Sitten on suomalainen kiisseli, jota myös kutsutaan Tanskassa puuroksi. Tanskalaisen reseptin mansikkapuurolle voi löytää esim. täältä. Kuten huomata saattaa, resepti mukailee nätisti kiisselin ohjetta. Törmäsin mansikkapuuroon ensimmäisen kerran työpaikan kanttiinissa jossa oli jälkiruuaksi jordbærgrød. Maistelin puuroa ja pyörittelin suussa että mitäköhän hiutaleita ne tässä käyttää kun ei maistu eikä tunnu miltään tuntemaltani lajikkeelta.


Jotain käsitystä puuron lisukkeiden kanssa sekoilusta voi katsoa Grød-ravintolan ruokalistasta. Kauhistelen aina Tompan annoksia - se alottaa sekottamalla elovena pikapuuropaketin joka on jo valmiiksi maustettu, sit lisää siihen tavallisia kaurahiutaleita, sit keitää ne vedessä ja lisää omenaa, tyrniä, vaahtokarkkeja, kanelia...mitä milloinkin kaapista löytyy. 
En ole suostunut maistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti