perjantai 11. maaliskuuta 2011

Oma internetti

Aamu alkoi perinteisellä perjantai-aamiaisella. En ihan vielä ole päässyt sisälle Tanskalaisten voileipäkulttuuriin, mutta teen kovasti töitä asian eteen:) Perjantaisin osastomme kokoontuu syömään yhdessä aamiaista kahvin ja voileipien merkeissä. Hämmästelen edelleen kun työkaverini levittävät sämpylän päälle ensin voita, sitten juustoa (jollaista ehkä ei edes saa Suomesta - rasva% sata) ja sitten suklaaliuskoja. Myös nutellaa, marmeladia ja viinereitä on tarjolla. Tänään eräs työkaveri levitti "viinerin" väliin hunajaa.  Joka tapauksessa olen haltioissani siitä, että joka kadunkulmassa on leipomo!! Tuoreita sämpylöitä joka lähtöön ja tietysti myös erilaisia makeita leivonnaisia. Pitääkin muistaa ottaa huomenna alakerran leipomon ikkunasta kuva samalla kun haen aamiaissämpylät;) PARASTA!

Tänään ei suunnitelmat menny muilta osilta ihan putkeen! Tarkoituksena oli jäädä töiden jälkeen toimistolle kirjoittamaan diplomityötä. Eihän siitä mitään tullut väärän formaatin takia. Minulle ei ilmeisesti myöskään ole myönnetty rajattomia oikeuksia tietoteknisiin juttuihin, koska en voinut asentaa koneelleni konvertteria. Kirjoitushommat jäivät siis näiltä osin maanantaille. Ajattelin että ehkä voin kuitenkin työstää jotain osia myös kotona. En voinut - kun saavuin kotiin, naapureilla ei näyttänyt olevan tarvetta internetin käyttöön. Toisin sanoen en pystynyt hyödyntämään kenenkään naapurin suojaamatonta internet yhteyttä ja näin ollen olin pimennossa kaikelta informaatiolta, jota olisin työstämiseen tarvinnut. Alkoi harmittaa siinä määrin, että polkaisin samantien Telenorille hakemaan omaa laajakaistaa. Sanoin myyjälle, että tarvitsen yhteyden jolla pystyn katsomaan myös tv:tä, ja niinpä lähdin kotiin 2 Mbit kaista taskussa. Palvelusta joudun pulittamaan 20 €/kk, joka ei mielestäni ole ihan järjetön. Saan vastineeksi käyttää nettiä silloin kun itse haluan, enkä ole rajoittunut naapureiden päivärytmistä. Toinen hyvä puoli on se, että nyt siirtonopeudet riittävät tosiaan myös Katsomon käyttöön. On kivaa katsella välillä maikkarin ja nelosen ohjelmia iltojen ratoksi.

Ilta meni sitten asennellessa nettiä ja natustellessa matkalla ostamiani sämpylöitä. Katellaan siis niitä dippatöitä sitten vaikka huomenna. Iltapalasta voisin sanoa sen verran että aivan käsittämättömän hyvää mansikkamarmeladi-suklaaliuska-yhdistelmä! Vaarallista tää voileipien harjottelu, alkaa painorajat pian paukkua!!
Maassa maan tavalla
Mansikkaa ja suklaata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti